Kerbelaşehitleri Çerkezköy’de anıldı

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Yardımlaşma Derneği, Hz. İmam Hüseyin’in ve 72 yareninin şehit edilişinin 1380’inci yılı nedeniyle, ‘Aşura Günü ve Anma Programı’ düzenlendi. Ehli BeytDergâhı’nda düzenlenen Aşura Günü’ne, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı

Kerbelaşehitleri Çerkezköy’de anıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Eylül 2019 Perşembe 15:43



Çerkezköy Ehli BeytDergahı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
SELAMLAMA KONUŞMALARI YAPILDI
Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Çerkezköy Ehli BeytDergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Türkiye Ehli Beyt Alimleri Birliği Temsilcisi Seyyid Cafer Bendiderya, Türk Alevi Dedeleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seyyid deniz Düzgün Doğan günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, günün ve anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.
HERKESİ EHLİ BEYT SEVGİSİNDE BULUŞTURANLARA SELAM OLSUN
“Zulmü karşı direnişin, zalime karşı haklının ve mazlumun yanında olma zamanı olan Muharrem ayında tutulan matem oruçlarının, yapılan ibadetlerin kabul olması dileği ile Muharrem ayı matemimiz kabul olsun” diyerek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kerbela’da yıllar önce yaşanmış acılardan düşmanlık ve husumet çıkarmak yerine ayırmadan, dışlamadan, herkesi Ehli Beyt sevgisinde buluşturanlara selam olsun” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI
İnşallah tüm toplumun bu acı tarihten gereken sonuçları çıkarıp, birbirimizin değerini iyi anlamamız gerektiğini vurgulayan Başkan Akay, “Hiç kimseyi inancından, etnik kimliğinden, cinsiyetinden dolayı ayırmadan, bölmeden, birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ve saygı ile bir arada olabilmenin önemini unutmadan kardeşçe yaşamaya inşallah devam ederiz.
TEŞEKKÜR ETTİ
Ben bizleri bu önemli günde her yıl bir araya getiren sevgili Sinan Dede’ye teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bir kere daha Muharrem ayı matemimizin kabul olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.
Başkan Akay’ın konuşmasının ardından ‘Kerbela’daAşura Günü’ konulu tiyatro sahnelendi ve yapılan ikramın ardından program sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.