Kerkük’ün Türkleri susmayacak

Çerkezköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler tüm şiddetiyle devam ederken oynanan oyunların gün geçtikçe daha da netleştiği ifade edilerek, “IŞİD terör örgütü bahane edilerek, bölgedeki diğer terör unsurları meşrulaştırılmakta, yüzlerce yıllık coğrafyamızın demografik yapısı değiştirilmeye çalışılmaktadır. Türk Milliyetçileri var olduğu sürece Kerkük’ün türküleri susmayacak, soydaşlarımız üzerinden plan yapanlar er ya da geç mağlubiyetin acısını tadacaklardır” denildi

Kerkük’ün Türkleri susmayacak
28 Nisan 2016 Perşembe 17:21

 AMAÇLARI TÜRKMEN VARLIĞINI YOK ETMEK

Çerkezköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye üzerinde emelleri olan hainlerin yurtdışı uzantıları, bugün sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini arttırmışlardır. Diğer yandan IŞİD ile mücadele adı altında çeşitli devletlerin de desteğini alan bu unsurlar, Türkmen bölgelerinin boşaltılması için akla gelmeyecek, insanlığa sığmayacak uygulamalarına devam etmektedirler. Böylelikle, bir yandan IŞİD bahanesiyle soydaşlarımızın yaşadığı yerlere müdahalelerini gerekçelendiren bu hainler, diğer taraftan uluslararası meşruluk kazanmaya başlamışlardır. Amacın, bölgedeki Türkmen varlığını yok ederek Türkiye’yi güneydoğusundan bir kuşatma altına almak olduğu ayan beyan ortadadır” ifadeleri kullanıldı.

SOYDAŞLARIMIZIN ÜMİTLERİNİ BOŞA ÇIKARIYORLAR

Emperyalistlerin, onların uşaklığını meslek haline getirmiş terör örgütlerinin niyetleri, bugün Tuzhurmatu’da yaşanan gelişmelerle daha da netlik kazanmıştır denilerek devam eden açıklamada, “Bir taraftan peşmerge, diğer yandan bölücü terör örgütünün Irak ve Suriye uzantıları bu tarihi Türkmen şehrini yerle bir etme harekâtına girişmiştir. Türkmen soydaşlarımızın evleri yakılmakta; tank, roket gibi ağır silahlarla sivil kardeşlerimiz hedef alınmaktadır. Şehrin yüksek yerlerine yerleştirilmiş olan keskin nişancılar çoluk çocuk, yaşlı genç, erkek kadın ayrımı yapmadan adeta bir soykırım gerçekleştirmektedir. Soydaşlarımızın bugün uğradıkları bu zulme Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi sözde insan hakları savunucuları sessiz kalmakta, yapılan soykırımı sadece izlemektedir. Tüm Türk Dünyası’nın yegâne umut kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise soydaşlarımızın ümitlerini boşa çıkartmaktadır” açıklamasında bulunuldu.

GÜVENLİĞİN TEHLİKEYE GİRMESİ DEMEKTİR

Hükümetin daldığı gaflet uykusuna devam ettiği, medyanın da söz konusu soydaşlar olduğunda adeta lâl kesildiğini belirten vakıf üyeleri, “Defalarca durumun vahametini ifade etmemize ve yetkilileri göreve çağırmamıza rağmen hâlâ elle tutulur bir icraat ortaya konulmamıştır. En basitinden bu olaylara tepki olarak peşmerge eğitimine son verilmelidir. Aksi takdirde, bugün Tuzhurmatu’da yaşananlar yarın Tazehurmatu’da da yaşanacaktır. Son ve nihai hedef olarak; Kerkük, sözde bölgesel yönetime dâhil edilerek Türkmen varlığı katledilecektir. Bu ise Irak Türkmenlerinin yok oluşu, Türkiye’nin sınır güvenliğinin tehlikeye girmesi demektir” denildi.

MAĞLUBİYETİN ACISINI TADACAKLAR

Açıklamanın sonunda ise, “Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın durumlarını yakinen takip etmeye devam ederek bu vahşete asla sessiz kalmayacağız. Dün olduğu gibi, bugün de soydaşlarımızın haykıran sesi olmaya devam edeceğiz. Bu konuyla alakalı gerekli kamuoyunu oluşturmak adına faaliyetlerimize son sürat devam edeceğiz. Kahramanca vatanlarını savunan Tuzhurmatu’daki soydaşlarımız başta olmak üzere, milletine ve bayrağına sevdalı tüm gönüldaşlarıma selam, dua ve muhabbetlerimi bildiriyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, büyük milletimize ve ailelerine sabrı cemiller nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Türk Milliyetçileri var olduğu sürece Kerkük’ün türküleri susmayacak, soydaşlarımız üzerinden plan yapanlar er ya da geç mağlubiyetin acısını tadacaklardır” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.