Keşan menekşe açacak

Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış mevsimi için kendi bünyesinde oluşturduğu seralarda menekşe tohumlarının ekimini gerçekleştirdi.

Keşan menekşe açacak
06 Ağustos 2014 Çarşamba 07:07

Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış mevsimi için kendi bünyesinde oluşturduğu seralarda menekşe tohumlarının ekimini gerçekleştirdi.
4 Ağustos 2014 Pazartesi günü 15 renkten oluşan 300 bin adet menekşe tohumunun üç aşamadan oluşan ekiminin ilk bölümü yapıldı.
60x120 cm ölçülerinde 15 cm yüksekliğindeki 80 kasaya yapılan ekim için, önce gübreli toprak ve torftandan elenerek katmanlar oluşturuldu. Ziraat teknikerlerinin elle serpiştirerek yaptığı tohum ekimi, Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Yüksek Peyzaj Mimarı Deniz Doğan’ın kontrolünde gerçekleşti.
 % 94-96 arasında verim alınan tohumlar, 10 gün içinde çimlenerek, büyüyüp gelişmesi için gerekli olan şaşırtma işlemi yapıldıktan sonra Eylül ayı sonlarına doğru yeşil alan ve parklara ekimi yapılacak.
Deniz Doğan yaptığı açıklamada; yazın olduğu kadar kışın da Keşan’ın yeşil olmasına belediye olarak özen gösterdiklerini belirterek, “Kendi seralarımızda yaptığımız üretimle, her yıl bir adım daha ileriye gidiyoruz. Daha yeşil Keşan ile halkımızın göz zevkine hitap etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.