KGYS ve TEDES rantına Belediye engeli

Çerkezköy’de yapılan fiber kablolamaya bağlı olarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi (KGYS ve TEDES)’in yapım maliyeti, Çerkezköy Belediye yetkililerinin çalışmaları sonucunda neredeyse 3’te 1 oranda düşürüldü. Kazı ve fiber hat çekilmesi işlemlerini bedelsiz olarak yaptıran Belediye, TEDES’ten sağlanacak olan gelirin yüzde 30’una sahip olacak.

KGYS ve TEDES rantına Belediye engeli
23 Kasım 2016 Çarşamba 15:03

Maliyeti yüksek, rekabet şartları olumsuz ve geliri düşük şartlar altında gerçekleşecek olan ilk ihalede iptal yoluna gidildiğini dile getiren yetkililer, “Daha sonra Çerkezköy Belediyesi olarak Vodafone şirketi ile yapılan anlaşma kapsamında MOBESE hatlarının kazılması ve fiber kabloların çekilmesi işinin herhangi bir bedel ödenmeden gerçekleşmesini sağladık. Emniyet Genel Müdürlüğü de teknik ve idari şartnamede değişiklikler yaparak rekabet ortamını sağladı. İkinci ihale kapsamında maliyet 5 milyon TL civarına düştü. Yani, yeni ihaleyle birlikte TEDES’ten sağlanacak gelirden elde edeceğimiz oran yüzde 30 oldu. İfadelerini aktardı.
 
NİSAN AYI SONUNDA FAALİYETE GEÇİYOR
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün il ve ilçelere yönelik başlattığı KGYS-TEDES projesi için geri sayım başladı. Kazı ve fiber hat çekilmesi işlemlerinin sona erdiğini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, projenin 2017 Nisan ayı sonunda faaliyete geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Projenin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçenin önemli noktalarının rahat bir şekilde takip edilebileceğini, ilçeye giriş ve çıkışlarda plaka tanıma sisteminin olacağını ve ilçenin daha güvenli bir hale geleceğini kaydeden yetkililer, projenin ihale sürecinde yaşanan gelişmeleri de aktardı.
 
İLK İHALENİN MALİYETİ YÜKSEK, GELİRİ DÜŞÜK
 
İhaleye ilk çıkılacağı zaman MOBESE hatlarının kazılması ve fiber kablonun çekilmesinin proje üzerinde büyük bir maliyet oluşturduğunu ifade eden yetkililer, “Hazırlanan ilk ihalenin bedeli yaklaşık olarak 15 milyon TL idi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu teknik ve idari şartnamelerde yer alan bazı maddeler rekabet ortamını ciddi derecede etkiliyordu. Ayrıca bu şartnamelere göre TEDES’ten sağlanacak gelirin yüzde 70’ini Emniyet, yüzde 15’ini yüklenici firma, yüzde 15’ini de Çerkezköy Belediyesi elde edecekti.” bilgilerini verdi.
 
MALİYET DÜŞTÜ, GELİR İKİ KAT ARTTI
 
Maliyeti yüksek, rekabet şartları olumsuz ve geliri düşük şartlar altında gerçekleşecek olan ilk ihalede iptal yoluna gidildiğini dile getiren yetkililer, “Daha sonra Çerkezköy Belediyesi olarak Vodafone şirketi ile yapılan anlaşma kapsamında MOBESE hatlarının kazılması ve fiber kabloların çekilmesi işinin herhangi bir bedel ödenmeden gerçekleşmesini sağladık. Emniyet Genel Müdürlüğü de teknik ve idari şartnamede değişiklikler yaparak rekabet ortamını sağladı. İkinci ihale kapsamında maliyet 5 milyon TL civarına düştü. Yani, yeni iheleyle birlikte TEDES’ten sağlanacak gelirden elde edeceğimiz oran yüzde 30 oldu.” ifadelerini aktardı.
 
ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
 
Düşük maliyet ve yüksek gelir yüzdesi ile çözüme kavuşan KGYS ve TEDES’in çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden yetkililer, şu sıralarda MOBESE direklerinin hazırlandığını, gerekli noktaların kodlandığını, branşman ve elektrik hatlarının çekilmekte olduğunu ifade etti. Yakın zamanda da MOBESE Merkezi’nin inşaatına başlanacağı edinilen bilgiler arasında yer alırken, projenin 2017 Nisan ayı sonuna doğru faaliyete geçeceği öğrenildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.