Kırtasiyeciler marketlerden şikayetçi

Kısa bir süre sonra başlayacak 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'na öğrenciler ve okullar gibi hazırlık yapan kırtasiyeciler müşterilerini beklemeye başladı.

Kırtasiyeciler marketlerden şikayetçi
11 Eylül 2007 Salı 08:15

Okulların açılmasına kısa bir süre kala tezgahlarını tıka basa okul malzemeleri ile dolduran ve ürün çeşidini artıran kırtasiyeciler, işlerin olmamasından şikayet ederek buna sebep olarak da büyük marketleri gösterdiler.
MARKETLER İŞLERİMİZİ ENGELLİYOR
Özellikle Cuma günü bir marketin indirimli okul malzemesi satmasına çok fazla tepki gösteren kırtasiyeciler, "Marketler, okul malzemelerini satacaksa bizim ne işimiz var, kapatalım kepenklerimizi, toplayalım tasamızı tarağımızı terk edelim buraları" diyerek dert yandılar.
Marketlerin, ekmek parası kazanmalarına engel olduğunu belirten kırtasiye esnafı, "Marketler sadece bizim gibi kırtasiyeci esnafının değil, küçük esnafların hepsinin ekmeğine taş koymuş durumda. Her çeşit ürünü bulunduruyor. Küçük esnafın halini hiç düşünmüyorlar.
Biz kırtasiyeciler olarak sadece okul açılmasına sayılı günler kala iş yapabiliyorduk, artık onu da yapamıyoruz. Çünkü bütün marketlerde kırtasiye ürünleri satılmaya başlandı. Özellikle geçtiğimiz Cuma günü bir market ucuza kırtasiye ürünü getirerek vatandaşların hizmetine sundu. Tamam, vatandaşlarda ucuz ürünü almakta haklılar fakat bu market ucuza da satsa karını yapıyor veya zarar da etse markete bir şey olmaz. Ama bizim gibi küçük esnafların zarar etmesi halinde, anında dükkanı kapatmamız gerekiyor.
Marketler, kapatılsın vatandaşlara hizmet vermesin de demiyoruz. Ama marketler şehir dışına alınabilir. Marketlerin şehir dışına alınması bizim şu an durgun olan işlerimizi belki biraz olsun harekete geçirir. Bu gidişata birilerinin dur demesi gerekiyor. Yoksa kırtasiyecilikten onca ekmek yiyen kırtasiyeciler ve aileleri aç kalacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.