KİŞİYE ÖZEL İMAR DÜZENLEMESİ YAPILDI

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu Çerkezköy Belediyesi'nin 'Kişiye özel' imar düzenlemesi yaptığını ileri sürerek Bağlık Mahallesi için neden kat hakkı verilmediğini sordu. Ordu, Narin Park için 7 bin konut ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki bir petrol istasyonu için 12 dönüm yeşil alanın bu şekilde yapıldığını ileri sürerek, "Şimdi soruyorum. Bağlık Mahallesi'ndeki vatandaş için neden bir iki kat çok görülüyor" dedi

KİŞİYE ÖZEL İMAR DÜZENLEMESİ YAPILDI
09 Ocak 2013 Çarşamba 08:09

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Ordu Çerkezköy Belediyesi'nin 'Kişiye özel' imar düzenlemeleri yaptığını ancak Bağlık Mahallesi için kat irtifa hakkı tanımadığını, bunun da vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Ordu, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin felsefesinde halkın hakkını korumak var. Şimdi açıkça Çerkezköy Belediyesi'nin kişiye özel imar düzenlemesi yaptığını açıklayacağım."dedi.
HALKIMIZIN HAKLARINI YEDİRMEYİZ
Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi'nin imar düzenlemeleriyle ilgili olarak açıklama yaptı. Mustafa Ordu, Bağlık Mahallesi'ne neden kat irtifa hakkı verilmediğini sordu. Hem Türkiye'yi yöneten Ak Parti iktidarı, hem Çerkezköy Belediye Başkanı hem de halkın sesi olacağız diyen CHP'li meclis üyeleri." diye konuşmasına başlayan Başkan Ordu, şunları söyledi:"Belediye Başkanı Bağlık Mahallesi'ni gidip vatandaşlara size kat hakkı veremeyiz çünkü Çerkezköy'ün altyapısı kat artışını kaldırmaz diyor. Ben buradan soruyorum. Belediye Başkanı'nın bu söylediklerine, CHP'li meclis üyeleri ve hatta CHP'li milletvekili, karşılık veremiyorlar. Çünkü onlarda bu yönetimle beraber halkın sömürülmesini sağlıyor. Bunların içindeki neyse dışındaki o. İçi deniz dudakları kıyı. Benim içimde ne varsa toplum için ne yapabilirsem onu söylüyorum. CHP'li Meclis üyeleri, milletvekili belediye başkanına sesleniyorum. Bu milleti temsil edecekseniz edin. Etmeyecekseniz kısmetinize vurun kenara çekilin. Milliyetci  Hareket Partisi olarak halkımızın haklarını kimseye yedirmeyiz. MHP'nin felsefesinde halkımızın haklarını korumak var. İster Bağlık Mahallesi'nde olsun ister Çorlu'nun Sağlık Mahallesi olsun isterse Türkiye'nin herhangi bir yeri olsun."
NARİN PARKA NASIL VERİLDİ
Bağlık Mahallesi'ne kat irtifası verilmemesinin altyapı ile ilgisi olmadığını savunan Başkan Ordu şöyle seslendi: "Yapılacak konutlarda altyapı kaldırmazsa Narin bölgeye 7 bin konut nasıl verildi? Çerkezköy'ün altyapısıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ama Narin Parkı kurarken ne eğitim, ne sağlık ne de ibadet yaptığımız, vatandaşın 5 vakit namaz kılacağı cami yeri dahi ayırmadınız. Eğer bu 7 bin konut çekiyorsa, hakkıyla hukukuyla vergisini ödeyen bu arkadaşların haklarını Narin Parka verdiniz. Bu arkadaşların haklarını gasp ettiniz. Bana çıkın söyleyin bu altyapı yapılırken 7 bin konut imarda vardı deyin. Halkımıza vermeyenler bu sitedeki keyf havuzlarını bile inşaat alanının dışına çıkarmışlar. Bu yetmezmiş gibi şunu yapıyor Belediye Başkanı. Kişiye özel imar düzenlemesi yapıyor."
KİŞİYE ÖZEL İMAR DÜZENLEMESİ
Mustafa Ordu, 17.12.2012 tarihinde bir müracaatta bulunduklarını belirterek, "Belediyeye Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde Namık Kemal Bulvarı'nın sağında kalan benzin istasyonunun yeri ve etrafındaki 12 dönümlük yeşil alanı niçin yeşil alan olmaktan çıkardığınız diye sorduk. Bize 28.12.2012 tarihinde verilen cevapta, 15.12.2004 tarih 06 sayılı Meclis kararı ve 30.09.2004 tarihli İmar Komisyonu Kararı ile toplumun yeri olan yeşil alanı arkaya alarak vatandaşın yerini ticari alana çeviriyorlar. İmarda da yüzde 10 ilave yaparak inşaat alanı veriyorlar. Bronz olan vatandaşın yeri pırlanta olan yeşil alan ile değiştiriliyor. Üzerine de yüzde 10 veriliyor. Bu kişiye özel imar düzenlemesinde belediye olarak  herhangi bir gelir yok." açıklamasını yaptı.
SADRAZAMIN OĞLU MU?
Kişiye özel imar düzenlemesi iddiasını dile getiren Mustafa Ordu, vatandaş lehine yapılan çalışmalara 'yanlış' dahi olsa karşı gelmediklerini belirterek şunları kaydetti: "Şimdi vatandaşlara, topluma, makam sahiplerine soruyorum. Bu kişiye özel imar yapılırken bu kişi sadrazamın oğlu mu? Bağlıktaki adamlar kimin oğlu? Biz toplumu ilgilendiren konulara karşı çıkmayız. Örneğin cem evi yerinde de yeşil alan kullanıldı. Biz orada şu andaki cem evinin 50 metre ilerisinde benzin istasyonu olarak verilen yerin cem evine verilmesini oranın ise yeşil alan olarak kalmasını istedik. Ancak onlar yeşil alanı cem evi yaptılar. Buna neden kayıtsız kaldınız diye sorarsanız. Cem evi toplumun ihtiyacı olan biryer. Toplumun ihtiyacı olduğu için biz bu konuyu mahkemeye taşımadık. Onun için birileri çıkıp kendilerine göre bu yaptıklarını savunmaya kalkmasın. Bu çamur içinde boğulurlar. Bu milletin malı biryerlere peşkeş çekiliyor diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemeleri orada. Beni mahkemeye verebilirler. Sen yetimin hakkını yiyemezsin. Toplumun ciğerlerini alıp arka tarafa atacaksın ama benim vatandaşıma Bağlıktaki vatandaşımın isteği 1-2 katı vermeyeceksin. Bunun için Çerkezköy halkına sesleniyorum. Gelsinler bizimle beraber Çerkezköy'ü bu çamurdan kurtaralım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş her vatandaşımla bunun altından kalkarız."


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin övür - 11 yıl önce
sayın ordu doğru söylemiş ordaki kişilerin hakkı gaspedilmiş. hacı belediye başkanımız bu yanlışlığı düzeltecektir inşallah