Kitap Okuma Yarışması’nın ikincisi düzenleniyor

Çerkezköy’de ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenecek Kitap Okuma Yarışması için okullara kitap dağıtımı yapıldı. Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek yarışmada öğrenciler 10 kitaptan sınava girecek. Sınav sonucu dereceye girenlere düzenlenecek bir programla çeşitli hediyeler takdim edilecek. Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesi çerçevesinde her okula 10’ar kitaptan oluşan toplam 335 takım kitap dağıtıldı.

Kitap Okuma Yarışması’nın ikincisi düzenleniyor
20 Ocak 2014 Pazartesi 08:21

İKİNCİSİ DÜZENLENECEK
İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesinin buyıl ikincisi düzenlenecek. Öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırma amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında okullara 8’er kitaptan oluşan kitap takımı dağıtılıyor.

KİTAPLAR TESLİM EDİLDİ
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, önceki gün 75.Yıl Ortaokulu’nu ziyaret ederek, yarışma için belirlenen kitapları okul yönetimine teslim etti.

İKİ GRUPTA DÜZENLENECEK
Yarışma hakkında bilgi veren Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, kitap okuma yarışmasının iki kategoride gerçekleştirileceğini söyleyerek “1.Grup’ta ilkokul 3. ve 4. sınıflar, 2.Grup’ta ise ortaokul 5., 6., 7., ve 8. Sınıf öğrencileri yarışacak” dedi.

HER GRUP İÇİN 8’ER KİTAP
Çocuk Meclisi Başkanı Akman, yürütme komisyonları tarafından her iki grup öğrenciler için 8’er kitap belirlendiğini belirterek “1.Grup’taki öğrenciler Zeynep Cemali’nin Ben, Çınar Ağacı ve Puf Böreği; Süleyman Bulut’un Sihirli Çaydanlık; Aziz Nesin’in Çocuklara En Güzel Öyküler; Samed Behrengi’nin Küçük Kara Balık; Rıfat Ilgaz’ın Bacaksız Tatil Köyünde; Orhan Kemal’in Aslan Tomson; Nazım Hikmet Ran’ın Sevdalı Bulut ile Maksim Gorki’nin Danko’nun Yüreği isimli eserini okuyacak. 2.Grup’daki öğrenciler ise Abbas Sayar’ın Yılkı Atı; Mavisel Yener’in Mavi Zamanlar; İsmet Bertan’ın Hızlı Tosbi; Roald Dahn’ın Charlie’nin Çikolata Fabrikası; Feyza Hepçilingirler’in Türkü Çocuk; Zehra İşpiroğlu’nun Şimdiki Çocuklar Hala Harika; Miyase Sertbarut’un Sisin Sakladıkları ile Behiç Ak’ın Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği isimli kitaplarını okuyacaklar” açıklamasını yaptı. Akman ayrıca kitapların büyük bölümünün Çerkezköy Belediyesi tarafından temin edildiğini söyleyerek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ali Ertem ve Belediye yönetimine teşekkür etti.

335 TAKIM KİTAP DAĞITILACAK
Proje kapsamında 220’si 2.Grup kitap takımı, 115’i 1.Grup kitap takımı olmak üzere okullara toplam 335 takım kitap dağıtılacak. Kitap dağıtımı yapılacak okullar şunlar: 75.Yıl Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Raif Dinçkök Ortaokulu, İnci Narin Yerlici Ortaokulu, Gaziosmanpaşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu, Recep Arif Gabralı İlkokulu, Mevlana İlk ve Ortaokulu, Özel İdare İlkokulu, Tepe İlk ve Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Veliköy İlkokulu, Kızılpınar İlkokulu, Kızılpınar Atatürk İlkokulu, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu, Veliköy İlkokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu ile Özel Gülerçin Koleji İlk ve Ortaokulu.

GAYRETLİ YARIŞMAYA KATILMAYA DAVET ETTİ
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri kitap okuma yarışmasının bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini söyleyerek “Geçtiğimiz yıl bu Kapaklı ve köyleri de dahil ettiğimizden sayı yüksekti. Şimdi ise Çerkezköy merkez, Kızılpınar ile Veliköy’deki öğrenciler yarışmaya katılabilecek. Bu yıl ise yaklaşık 9 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Gayretli, projenin amacının doğru, hızlı ve okuduğunu anlama olarak özetleyerek, tüm öğrencileri yarışmaya katılmaya davet etti.

HER İKİ GRUBA 80 SORU SORULACAK
Yarışmaya merkez ilk ve ortaokullardan 3., 4., 5., 6., 7., ve 8. sınıf öğrencileri katılacak. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler okul müdürlükleri tarafından belirlenerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilecek. Sorular, Yarışma Yürütme Komisyonu tarafından seçilen kitaplardan seçilerek hazırlanacak. 1.Grup sınavı ile 2.Grup sınavı her kitaptan çoktan seçmeli, 10’ar adet olmak üzere toplam 80 sorudan oluşacak. Yarışma süresi 100 dakikadan oluşacak. Puanlarda eşitlik olması durumunda doğum tarihlerine göre daha küçük yaşta olan yarışmacının üstünlüğü kabul edilecek. Eşitliğin devamında ise komisyon tarafından kura çekilecek. Sınav sonuçları sınavdan sonra üç gün içerisinde ilan edilecek.

SINAV 19 NİSAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Sınav 19 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek, ödül töreni ise 23 Nisan günü düzenlenecek. Ödül töreninde yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecek. 1.Grup’tan 1., 2., ve 3.’ncüye notebook bilgisayar, 1.Grup’tan ilk 10 öğrenciye İstanbul gezisi, 2.Grup’tan 1., 2., 3., 4., 5., ve 6’ncı gelen öğrencilere notebook bilgisayar, 2.Grup’tan 7., 8., 9., ve 10.’ncu gelen öğrencilere küçük altın ile 2.Grup’tan ilk 100’e giren öğrenci İstanbul gezisine götürülecek. Yarışmaya en çok öğrenci ile katılacak ilk üç okul ayrıca ödüllendirilecek.

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ
Projede 1.Grup için oluşturulan Yürütme Kurulu’nda sınıf öğretmenleri Meltem Karahan, Çiğdem Çelik, Okan Gümülcine ile Hasan Yavuz yer alırken 2.Grup Yürütme Kurulu’n da ise Türkçe Öğretmenleri Ali Cevat Arslan, Özlem Atak, Sezgin Çakır, Başak Akdoğan, İngilizce Öğretmeni Gülsüm Arı ile Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu İletişim Uzmanı Gülten Vatansever Balcıoğlu yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.