Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun temeli atıldı

Karaağaç’ta yapımına başlanan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun temel atma töreni gerçekleştirildi. Programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “2023 hedefleri doğrultusunda Kapaklı nüfusunun 150 bini bulabileceğini düşünüyoruz. Bu artan nüfusa paralel olarak Kapaklı’ya 700 derslik gerekiyor. Kapaklı göç almakla birlikte genç nüfusun artması ile derslik ihtiyacı oluyor. Karaağaç halkımızı memnun edecek bir açılış yaptığımızı düşünüyorum” dedi

Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun temeli atıldı
22 Mayıs 2015 Cuma 20:24

 TÖRENE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Karaağaç Mahallesi Atatürk Ortaokulu alanında gerçekleştirilen temel atma törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Kaya Şaşmaz, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge,Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, SGK Müdürü İshak Marangoz,AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayları Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

COĞRAFYAMIZDA 23 CİVARINDA OKUL VAR

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. Mandalı yaptığı konuşmada, “Devlet erkanı ve hükümetimiz tarafından artık buraya hizmetler gelmeye başladı. Biz Kapaklı ile beraber mahallemiz olan Karaağaç’ın inşallah önümüzdeki aylarda da yerel yönetimler olarak hizmetleri yerinde görmeye başlayacaksınız. Karaağaç vatandaşlarını devlet erkanı, hükümet ve TBMM’de grubu bulunan veya bulunmayan tüm vekillerle takım oyununu oynamaya devam edeceğiz. Gözleri arkada kalmasın, hizmetlerden mahrum olmasın. Hizmetleri hep beraber kararlı bir şekilde gerçekleştireceğimizden Karaağaçlı dostlarımıza müjdeyi verme unsuruna sahibim. Şuanda coğrafyamızda 23 civarında okulumuz hizmet vermeye devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de inşallah büyükşehir belediye başkanımız bütçeden nakdi yardım ayırarak Kapaklımızın merkezinde olmak üzere 40 derslikli bir okul temeli atılacaktır” diye konuştu.

 

EĞİTİM CAMİASININ HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

11 ilçeye yapılacak olan 11 okuldan ilkinin Kapaklı ilçesine yapılacağını sözlerine ekleyen İrfan Mandalı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bunun müjdesini verdi. Biz Trakya’da baktığımızda yüzde 10’lar civarında bir nüfus artışına haiz olduğumuz için hem eğitim camiası olarak hem yerel hem genel hem de vatandaşlarımızla beraber hem özel sektörü hem devlet erkanından beraberinde hizmetlerimizi buraya getirmek zorundayız. Karaağaç’a eğitim camiasının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

OKULUN MALİYETİ 5 MİLYON TL’DİR

 

İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise yaptığı konuşmada, “Temeli atılan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun yanı sıra Kapaklı’da Ticaret Lisesinin de inşaatı devam ediyor. Bu okulun ihale maliyeti 5 milyon TL’dir. Tek başına Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz ufak tefek binaları yapıp da halkın hizmetine sunmuyor. Milli eğitim bakanlığı hizmeti halkın ayağına götürürken, o hizmeti sunduğu zaman tam mükemmel yapmaya çalışıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kapaklı’ya 2013 yılı ortasından bu döneme kadar okullarımızın toplam eğitim yatırım bedeli 28 milyon 342 bin TL’dir” açıklamasında bulundu.

 

11 İLÇEDE 11 OKUL PROJEMİZ VAR

 

Kapaklı’ya ne kadar eğitim alanı yaparsak yapalım yetişemiyoruz diyerek konuşmasını sürdüren İşler, “Hazır problemsiz istimlak gerektirmeyen halkın rahat ulaşabileceği arsa oluşturduğu zaman yatırım Kapaklı’ya gelecektir. Arsa oluşturduğu an hiçbir sıkıntımız yoktur. Kapaklı’nın eğitim kalitesi yükselecek, sizlere layık olan okulları yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilçelerimize belirli oranı aktarmak zorundadır. 11 ilçemizde 11 okul projemiz var. Kapaklı’da arsa kıymetli yer ise azdır. Kapaklı’ya yaptığımız okulların dersliğinin fazla olması gerekiyor. Bu yıl Haziran’a kalmayacak 40 derslikli okulun temeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının kanuna uygun olarak öz gelirlerinden yapılacak. Biz eğitimi önemsiyoruz. Eğitimi önemserken insan ve mekan özelliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Başkanımız yer gösterisin, bizler okul yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

MESLEK LİSESİ İNŞAATINI HIZLANDIRMAYA ÇALIŞTIK

 

Son olarak kürsüye gelen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise, “Kapaklı’da 350 derslik bulunuyor. 2023 hedefleri doğrultusunda Kapaklı nüfusunun 150 bini bulabileceğini düşünüyoruz. Bu artan nüfusa paralel olarak Kapaklı’ya 700 derslik gerekiyor. Kapaklı göç almakla birlikte genç nüfusun artması ile derslik ihtiyacı oluyor. Karaağaç halkımızı memnun edecek bir açılış yaptığımızı düşünüyorum. Karaağaç’a geldiğimde vatandaşlar acil lise meslek lisesi ihtiyacı olduğunu söylediler. Bu dönemde planlanmakta olan meslek lisesi inşaatını hızlandırmaya çalıştık” diye konuştu.

 

İLK HARÇ DÖKÜLDÜ

 

Konuşmaların ardından Sanayiciler İlkokulu ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Yadıger metninin okunmasının ardından Mehteran takımı davetlilere muhteşem bir konser sundu. Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın duaları ile kurban kesilirken, programın sonunda sahneye çıkan protokol üyeleri butona hep birlikte basarak 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun inşaatına ilk harcı döktüler.

 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.