Kız öğrencilere tecrübelerini aktardı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ‘Kariyer Günleri’nde Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu’ndaki yükseköğrenim öğrencilerinin konuğu oldu

Kız öğrencilere tecrübelerini aktardı
17 Nisan 2014 Perşembe 07:52

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, akşam Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Keşan Kız Öğrenci Yurdu’nun davetlisi olarak ‘Kariyer Günleri’ kapsamında yükseköğrenim öğrencileri ile iş yaşamına dair bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
DAVETLİ OLARAK KATILDI
Mustafa Helvacıoğlu, Kız Yurdu öğrencilerinin davetlisi olarak katıldığı söyleşide girişimcilik ve fark yaratmanın gerekliliğine dikkat çekti. Helvacıoğlu kız öğrenciler ile yaptığı söyleşide, girişimcilik çerçevesi içerisinde öğrencilerin yolunu açan ve onlara yol haritasını gösteren bir sunum gerçekleştirerek şunları ifade etti:
KENDİNİZİ GÜNCEL TUTMANIZ GEREKİR
“Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve dünyasının bir mensubu olarak siz değerli kardeşlerimize yol gösterici bilgiler vererek sizleri geleceğe hazırlamak bizlerin en büyük sorumluluğu. Yenidünya düzenin de girişimciliğin yeri çok önemli. Ağaç yaşken eğilir. İçinde bulunduğumuz günümüz şartlarında devamlı yenilenmek zorundasınız. Gençlerin özellikle teknolojiyi yakından takip etmeleri gerektiğini her platformda ısrarla yineliyorum. Sadece ders değil her anlamda kendinizi güncel tutmanız gerekiyor. Ancak bu sayede fark yaratabilirsiniz.
YENİLİKLERE YAKIN OLUN
Türkiye’nin insan kaynakları Trakya’da, bu yüzden biz insan kaynaklarımızı çok iyi şekillendirmeliyiz. Siz değerli gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip doğru yönlendirebilmeliyiz. Sizlere yol göstermek istiyoruz. Hanımların iş hayatına atılmaları için Keşan TSO olarak yoğun çaba harcıyoruz. Hanımlar yaptıkları işlerde çok daha başarılı. Hem daha planlı hem de daha azimli çalışıyorlar. Ailelerinizi mahcup etmeyin, ileride ‘Şimdiki aklım olsaydı’ dememek için tüm yeniliklere ve size değer katacak her organizasyona yakın olun.”
Helvacıoğlu konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda ise Yurt Müdürü Hüseyin Dinçer ile bir araya gelen Mustafa Helvacıoğlu, yurt konusunda bilgi aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.