Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu'nda Bilim Fuarı açıldı

Kızılpınar Mahallesi 125. Yıl Ortaokulu’nda 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı açıldı. Açılışa katılan Kaymakam Kubilay, yaptığı konuşmada, "Çerkezköy’ün girişimcilik konusunda marka kent olmasını istiyoruz. Çocukluktan başlayarak herkesi yönlendirmeli, teşvik etmeli ve çalışmaları da yakından takip etmeliyiz" dedi. Yapılan konuşma ve görsel şölenin ardından davetliler öğrenciler tarafından yapılan yüzlerce eseri incelediler

Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu'nda Bilim Fuarı açıldı
16 Nisan 2014 Çarşamba 07:46

BİLİM FUARININ AÇILIŞI SAAT 10.30'DA YAPILDI
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu’nda 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Önceki gün saat 10.30’da gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ÇOCUKLARIMIZ VATANA VE MİLLETE HAYIRLI ÇALIŞMALAR YAPACAKLAR
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay gerçekleştirdi. Kubilay yaptığı konuşmada, "Önem verdiğimiz özellikle bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için önemli olan bilim fuarında bir araya geldik. Özellikle bunların okullarda yapılmasını önemsiyoruz. Buradan yetişecek çocuklarımız ileride vatana ve milletimize hayırlı çalışmalar yapacaktır. Atatürk’ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız” diye konuştu.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Metin Kubilay konuşmasının sonunda ise, "Bu anlayış çerçevesinde Çerkezköy herkesin bildiği gibi Organize sanayilerin bulunduğu bir ilçedir. Bu anlamda teknoloji ve bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Bunları hep beraber yapmamız gerekiyor. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak sahip olduğu potansiyel ile birlikte girişimciliği önemsiyoruz. Çerkezköy’ün girişimcilik konusunda marka kent olmasını istiyoruz. Çocukluktan başlayarak herkesi yönlendirmeli, teşvik etmeli ve çalışmaları da yakından takip etmeliyiz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
PROJELERİ İNCELEDİLER
Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından öğrenciler bilim insanlarını tanıtarak anlattılar. Ardından okulun korosu şarkı söyleyerek, Ampulün bulunuşuyla ilgili drama yapıldıktan sonra bilim fuarının açılışı gerçekleştirildi. Fuarın açılış kurdelesini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar birlikte kestiler. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler bilim, resim, teknoloji tasarım projelerinin bulunduğu yüzlerce eseri incelediler.
ÖĞRENCİLERE HEDİYE VERDİLER
Bilim Fuarındaki projelerin incelenmesinin ardından Rotary Kulübü Çerkezköy Temsilcisi Aykut Taşkın, Rotary Kulübü Halkla İlişkiler Sorumlusu Aydın Kırıklar, üyeler Kaan Taşkın, Sırrı Kaya, Özgü Akgün ve Mehmet Elverdi okul öğrencilerine çeşitli hediyeler dağıttılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.