Kızılpınar Belediyesi Meclis toplantısı

Kızlıpınar Belediyesi'nin 2007 yılı Temmuz ayı Meclis toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Kızılpınar Belediyesi Meclis toplantısı
04 Temmuz 2007 Çarşamba 08:34

Meclis gündeminde taksi durak yerinin kiraya verilmesi, 447 ada 452 ada ve 453 adadaki İmar Komisyon raporlarının karara bağlanması, yaz spor okulnun açılması ve harcama yetkisinin Belediye Encümenine verilmesinin görüşülmesi, dilekçenin görüşülmesi, Namık Kemal Mahallesi Selvipınar Caddesi'nin blok nizama çevrilmesi ve Belediye tüzel kişiliğine ait 515 ada 9 nolu parsel, 514 ada 6, 9, 10, 11 nolu parsellerin satış kararının alınması maddeleri yer aldı.

Meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Kızılpınar'a sürekli yatırımlar geliyor. Kızılpınar'da çalışmalar yapılıyor. İstanbul'dan 4000 ton asfalt ve 60 bin YTL'lik kilit taşı gelecek. Biz bunlara ek olarak 4000 ton asfalt isteyeceğiz. İnşallah bu isteyeceğimiz asfaltta gelir daha fazla yolumuzu asfalt yaparız. İstanbul'dan gelecek olan bu asfalt ve kilit taşı ilk olarak Malkaralıların mahallesinde kullanılacak" dedi.

"Vatandaş bize devam derse ederiz, demezse yeni gelene başarılar dileriz" diyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Kızılpınar'da huzur var. Her gün işyerleri açılıyor. Kızılpınar halkı mutlu, Belediyeye ve Meclise inanmış ve güvenmiş. Kalan 1.5 yılda elimizden gelen gayretleri sarfederek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Dışarıya çıktığımda halktan olumlu şeyler duyuyorum. Bunu sadece Belediye Başkanı olarak ben değil, tüm Belediye personeli ve Meclis Üyelerimizle yaptık. Vatandaş 1.5 yıl sonra bize devam derse ederiz, ama demezse yeni gelenlere başarılar dileriz. Duyduğum güzel bir söz vardı, 'Dünya bir han, konan göçer' diye, önemli olan gelip gitmek değil, arkanda güzel işler bırakmak. Kızılpınar'ın menfaatleri için yeni bir pazar yeri yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın konuşmasının ardından gündemin 1. maddesi gereği Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından gündemin 2. maddesi olan taksi durak yerinin kiraya verilmesi maddesine geçildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda taksi durak yerinin 7 yıllığına kiraya verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan 447 ada, 452 ada ve 453 adadaki İmar Komisyon raporlarının karara bağlanmasına geçildi. İmar plan tadilatının okunması neticesinde 447 ada, 452 ada ve 453 adada yeni bir imar plan tadilatının yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 3. maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gündemin 4. maddesinde yer alan yaz spor okulunun açılması ve harcama yetkisinin Belediye Encümenine verilmesinin görüşülmesine geçildi. Bu madde de oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde yer alan dilekçenin görüşülmesine geçildi. Akaryakıt istasyonu ile ilgili verilen dilekçenin görüşülmesinin ardından talep oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan Namık Kemal Mahallesi Selvipınar Caddesi'nin blok nizama çevrilmesi maddesine geçildi. Bu madde sonucunda oy birliği ile Namık Kemal Mahallesi Selvipınar Caddesi'nin blok nizama uyması için 5 katlı olmasına karar verildi.

Gündemin 7. maddesini oluşturan Belediye tüzel kişiliğine ait 515 ada 9 nolu parsel, 514 ada 6, 9, 10, 11 nolu parsellerin satış kararının alınması maddesine geçildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bu madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışından gündeme giren, Hasan Öztürk ve Seyithan Caferoğlu tarafından verilen Güreşler için tertip komitesinin oluşturulması konulu dilekçe görüşüldü. Görüşmelerin ardından oluşturulan tertip komitesinde Seyithan Caferoğlu, Recep Kömür, Mustafa Bozkurt, Ali Kaya Bektaş ve Niyazi Milli yer aldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kızılpınar Belediyesi 2007 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.