Kızılpınar ÇPL’de makine nakışları sergisi

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından başlatılan kurslar kapsamında Kızılpınar mahallesi eski belediye binasında başlatılan Makine nakış kursunun yılsonu sergisi düzenlendi. Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde açılışı gerçekleştirilen sergide kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmaları beğeniye sunuldu

Kızılpınar ÇPL’de makine nakışları sergisi
26 Mayıs 2016 Perşembe 16:40

YILSONU SERGİSİ DÜZENLENDİ

Kızılpınar mahallesi eski belediye binasında Ekim ayından buyana devam eden Makine Nakış kursunun yılsonu sergisi düzenlendi. Halk Eğitimi Merkezi tarafından başlatılan kurs kapsamında 12 kursiyer 920 saatlik makine nakışı ve elde tül iş kursunu başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandılar.

ÇALIŞMALAR GÖRÜCÜYE ÇIKARILDI

Makine Nakışı ve Elde tül iş kursunun tamamlanmasının ardından kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmaları da görücüye çıkarılmış oldu. Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile serginin açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sergi açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Kızılpınar mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, okul idarecileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

GURUR DUYACAĞIMIZ BİR KATILIMA ULAŞILDI

Açılış töreni öncesinde okul öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Kurdele kesimi öncesinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olarak hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ‘Her zaman, her yerde, herkes için’ anlayışıyla Çerkezköy halkına hizmet verme gayreti içerisindedir. İlçemizin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücüne ve sosyal ortamlarda insanların kaynaşmasına da vesile olan kurslarımız, Kaymakamlığımızın başlattığı halk eğitim kampanyası ve okuma yazma seferberliğinin de etkisiyle mutluluk ve gurur duyacağımız bir katılıma ulaşmıştır” dedi.

32 BİN 489 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Kurs verileri hakkında konuşan Kubilay, “Okuma-yazma da 66 kurs açılmış 570 kursiyer belge almıştır. Mesleki ve teknik 230 kurs açılmış, 5826 kişi mesleki belge almıştır. Sosyal ve kültürel 290 kurs açılmış, devam eden 7533 kişi belge almaya hak kazanmıştır. 2015-2016 yılı toplam kurs sayımız 586, belge almaya hak kazanan kursiyerlerimiz de 13 bin 929’dur. Halk eğitimi kampanyası kapsamında bin 473 kurs, 32 bin 489 kursiyer eğitim almıştır” diye konuştu.

BELGE ALMAYA HAK KAZANDILAR

Metin Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Kızılpınar mahallesi eski belediye binasında Ekim ayından beri devam eden kursumuza 15 kişi başvurmuş, 12 kursiyerimiz 920 saatlik Makine Nakışı ve Elde tül iş kursuna devam ederek belge almaya hak kazanmıştır. Biten kursumuzun ardından gelen talep üzerine aynı yerde 338 saatlik banyo takımları hazırlama kursumuza da 12 kişi devam ederek belge almaya hak kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

YAPILAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından serginin açılışı yapılarak kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmaları tek tek incelendi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.