Kızılpınar, mahallelere bölünecek

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis Salonu’nda Çerkezköy Belediye Meclisi Başkan Vekili Uğur Erem başkanlığında yapıldı

Kızılpınar, mahallelere bölünecek
04 Ocak 2019 Cuma 15:59

Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısı 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ilk olarak Başkanlık Makamının 17.12.2018 gün ve 112 sayılı diğer kuruluşlarla ilişkiler hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin tatil ayının tespiti görüşülerek, Ağustos ayının tatil ayı olması oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Meclis tatil ayının tespit edilmesinin ardından Denetim Komisyonu Üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyeliklerine Serdar Ürkmez, Rağbet Erol, Yüksel Sevil, Mehmet Soyhan ve Turgut İleri oy çokluğu ile seçildiler.

ENGELLİLERE YARDIM KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Denetim Komisyonu Üyelerinin seçiminin ardından Belediye Meclisi’nin 4. gündem maddesinde yer alan Başkanlık Makamının 17.12.2018 gün ve 111 sayılı engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

UNVAN VE DERECE DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
Gündemin 5. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ nün 21.12.2018 gün ve 2490 sayılı müzekkeresinin ekindeki (II) sayılı cetvel boş kadro değişikliğinde belirtildiği şekilde unvan ve derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, 5 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi ve ardından yine İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ nün 21.12.2018 gün ve 2486 sayılı sözleşmeli personellerin 2019 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

HUZUR SOKAK’TAKİ PARKA İSİM VERİLECEK
Daha sonra Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20.12.2018 gün ve 142 sayılı park ismi verilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Bağlık Mahallesi Huzur Sokak’ta yapılan parka Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybeden Özge Nur ve Gülce Dikmen isminin verilmesi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Parka isim verilmesinin İmar ve bayındırlık Komisyonu’na havalesinin ardından Kaymakamlık Makamı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün  2018/201 sayılı Meclis Kararı hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi ve akabinde gündemin 9. maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğü’nün 20.12.2018 gün ve 89860561/5017 sayılı yıllık canlı müzik ruhsat harcı hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşülerek, incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.

KIZILPINAR’A YENİ MAHALLELER
Gündemin 10. maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğünün 21.12.2018 gün ve 143 sayılı Kızılpınar Mahallesi sınırlarının bölünmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, detaylı şekilde incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından gündeme sonradan ilave edilen Avukatlık hizmetlerinde kamulaştırma ve diğer işlemlerde kullanılmak üzere 7 milyon 500 bin TL kredi çekilebilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUM 7 OCAK’TA
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından 2019 yılı Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere 7 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’da Belediye Meclisi yeniden toplanacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.