Kızılpınar'da artık nefesler tutuldu

Yarın Kızılpınar'da yapılacak olan Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm halkı davet eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve Kızılpınar Güreşler Ağası Seyithan Caferoğlu sürpriz sanatçıların katılımıyla Kızılpınar'ın coşacağını ve tarihi günlerinden birisini yaşayacağını söylediler.

Kızılpınar'da artık nefesler tutuldu
07 Temmuz 2007 Cumartesi 08:55

KESENİN AĞZINI AÇTIK

Bu yıl yapılacak güreşler için kesenin ağzını açtığını belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Geçtiğimiz sene düzenlemiş olduğumuz Yağlı Pehlivan Güreşleri muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Yarın 3.'sünü yapacağımız şölenimiz geçen senekinden daha da güzel olacak. Kesenin ağzını açtık. Kırkpınar'da güreşen Başpehlivanları Kızılpınar'a getiriyoruz" dedi.

SANATÇILAR DA VAR

Yağlı güreşler öncesinde vatandaşların eğlenmesi için sahneye sanatçıların çıkacağını belirten Başkan Faruk Korkmaz, Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin coşku ile geçmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, "Pazar gününün bir şölen, bayram havasında coşku ile geçmesi için Belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Amacımız Pazar günü yapılacak olan şölenimizin muhteşem bir atmosfer içerisinde geçmesini sağlamak. Bunun için gerekli çalışmalarımızı yaptık ve artık yarını bekliyoruz.

AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONU REŞİT KARABACAK TA KATILACAK

Yarın yapılacak olan 3. Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri saat 11.00'da Mehteran Takımı'nın kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından kortej ile birlikte saat 12.30-13.00 gibi güreş sahamıza varacağız.

GÜZEL HAZIRLANDIK

Şölenimize sürpriz sanatçılarımız katılacak. Sanatçılarımız güreşlerimiz başlamadan söyleyecekleri şarkılarla halkımızı eğlendirecekler. Şölenimizin büyük bir coşku ile geçmesi için elimizden geldiğince güzel çalışmalar yaptık.

REŞİT KARABACAK RENK KATACAK

Güreş şölenimize Kırkpınar'da başa güreşen güreşçilerimizi ve Kırkpınar'ın Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş'ı Kızılpınar'a getireceğiz. Ayrıca Avrupa Güreş Şampiyonu olmuş eski milli güreşçi Reşit Karabacak ta yarınki şölenimize katılacak. Yarınki festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

KIRKPINAR RÖVANŞLARI KIZILPINAR'DA OLACAK

Kızılpınar'daki güreşlerde tüm kürsüye çıkacak olan pehlivanlara hediye yağmurunun olacağını belirten Kızılpınar Güreşler Ağası Seyithan Caferoğlu, "Geçen yıl olduğu gibi, Kırkpınar dönüşü rövanş karşılaşmaları yine Kızılpınar'da olacak. Yağlı güreşlerimizin çok iddialı geçeceğini düşünüyoruz. Yarınki şenliklerimize Kırkpınar'da güreşmiş Başpehlivanlar katılacak. Güreşlerimiz yine Halı Saha'nın yanındaki yeşil alanda gerçekleştirilecek. Tüm halkımızı oraya bekliyoruz. Vatandaşlarımızı güneşten korumak için tribünleri çadırlarla kapattık. Güreşlerimizde tüm kürsüye çıkacak olan güreşçilere hediye yağmuruna tutulacak" dedi.

ATA SPORUNA SAHİP ÇIKMAK GEREKİR

Ağalık işinin severek ve isteyerek yapılması gerektiğini belirten Kızılpınar Güreşler Ağası Seyithan Caferoğlu, "Ata sporumuza sahip çıkmak gerekiyor. Güreşi canlı tutmak için, daha çok canlandırmak için bu işi severek ve isteyerek yapmalıyız. Tüm yöre esnafının, ağaların fabrika sahiplerinin ata sporuna sahip çıkmasını istiyoruz. Kızılpınarlılarımızın ve civar bölgelerden tüm halkımızın Kızılpınar Geleneksel 3. Yağlı Güreş Festivali'ne iştirak etmelerini bekliyoruz" dedi. Yarın Kızılpınar'da yapıacak olan güreşlerde şu isimlerin Başpehlivan olabilmek için er meydanında kapışacağı öğrenildi: Gökhan Arıcı, Nail Kurt, Sezgin Yüksel, Ömer Aslantaş, Ahmet Doğu, İrfan Şen, Mustafa Bayram, Sezen Tepeli, Mehmet Sert, Salim Donat, Basri Diken, Rıdvan Karan, Şener Sar, Aydın Koçyiğit ve Mesut Özgür

Ödüller şu şekildi;

Baş : Birinci 200.00 YTL, İkinci 150.00 YTL, Üçüncüler 75.00'er YTL alacaklar

Baş altı : Birinci 180.00 YTL, ikinci 135.00 YTL, Üçüncüler 67.50'er YTL

Büyük Orta : Birinci 172.00 YTL, İkinci 129.00 YTL, Üçüncüler 64.50'er YTL alacaklar

Küçük Orta B.Boy : Birinci 168.00 YTL, İkinci 126.00 YTL, Üçüncüler 63.00'er YTL alacaklar

Küçük Orta K. Boy : Birinci 160.00 YTL, İkinci 120.00 YTL, Üçüncüler 60.00'er YTL alacaklar

Deste 1: Birinci 152.00 YTL, İkinci 114.00 YTL, Üçüncüler 57.00'er YTL alacaklar

Deste 2: Birinci 144.00 YTL, İkinci 108.00 YTL, Üçüncüler 54.00'er YTL alacaklar

Tozkoparan : Birinci 136.00 YTL, İkinci 102.00 YTL, Üçüncüler 51.00'er YTL alacaklar

Teşvik : Birinci 128.00 YTL, İkinci 96.00 YTL, Üçüncüler 48.00'er YTL alacaklar

Minik 3 : Birinci 60.00 YTL, İkinci 45.00 YTL, Üçüncüler 22.50'er YTL alacaklar

Minik 2 : Birinci 52.00 YTL, İkinci 39.00 YTL, Üçüncüler 19.50'er YTL alacaklar

Minik 1 : Birinci 48.00 YTL, İkinci 36.00 YTL, Üçüncüler 18.00'er YTL alacaklar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.