Kızılpınar'da burslar 100 YTL'ye çıktı

Kızılpınar Belediyesi 2007 yılı Eylül ayı Meclis toplantısını Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Başkanlığı'nda ve Meclis Üyesi Hacı Rışvan dışında bütün üyelerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Kızılpınar'da burslar 100 YTL'ye çıktı
05 Eylül 2007 Çarşamba 08:30

Kızılpınar Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında üniversitelerde 4 yıllık eğitim gören öğrencilere aylık 100 YTL burs verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Meclisi toplantısını açmadan önce çalışmalar hakkında bilgiler veren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz şunları söyledi;

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

"Beldemizde, huzur, güven, istikrar ve yatırımlar devam ediyor. Halkın Belediyeye, meclise güveni gittikçe artmakta ve daima takdir edilmekte. Gittiğim her yerde yaptığımız icraatlardan, çalışmalardan bahsediyorlar. Kızılpınar yapılmayanı siz meclis üyeleri ile birlikte yaptık. Sizler gezerken, başınız dik, yüzünük ak olarak gezeceksiniz.

MECLİSE TEŞEKKÜR

Meclisteki arkadaşlara yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Meclisle birlikte hareket ederek başarıyoruz. Meclis şahsi menfaatleri için değil, Kızılpınar Menfaatleri için çalışıyor. Gültepe ve Namık Kemal Mahallelerinin yolları tamamen yapıldı. Uzun Sokak'a yeni bir trafo kuruldu. Oradaki vatandaşlarımızın artık elektrik sorunu olmayacak. Ayrıca çiftçliklere de elektrik gitmeye başladı. TREDAŞ Genel Müdürü ile görüşmemizde Tarla Çiftliği olarak adlandırılan bölgesinin hepsine elektrik gitmesi gerektiğini söyledim. Kendisi de gerekenin yapılacağını söyledi. Biz Ankara'yı, milletvekillerini, il başkanlarını, ilçe başkanlarını ziyaret ede ede, kapılarını aşındıra aşındıra çalışmalarımızı yapıyoruz. El öpme ile ağız pis olmaz. Kılıç kuşananı, at binenindir. Biz kılıcımızı kuşandık, atımıza bindik yolumuza devam ediyoruz.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

2007 yılı Namık Kemal Yılı dedik, yaptığımız yollar ve parklarla sözümüzü tuttuk. 2007 yılı Malkaralıların olduğu bölgenin yılı olacak dedik sözümüzüm tuttuk. Vatandaşlarımızın ayağı çamura değmiyor. Kızılpınar Nereden nereye geldi. Bu hepimizin başarısı, biz belediye olarak güven verdik, onlarda bizlere destek verdi. Yolunuz açık olsun, aynı şevkle heyecanla yılmadan bıkmadan çalışacağız. Meclisime ve belediye çalışanlarına güveniyor onlara çok teşekkür ediyorum. Bu iş ekip işidir, ekip olmadan tek başına yürütülemez.

BELEDİYE KREŞİ AÇILIYOR

İstanbulda İller bankası bölge müdürü ile görüştüm. Su şebekesinin değişmesi ve kuyunun değişmesi lazım. Kızılpınar'ın en ücra köşesine su gidiyor fakat kumlu gittiğini söylüyor vatandaşlar. Bunun için çalışmalarımıza başladık. İller bankasından keşif için gelecekler ve ona göre bu yönde çalışmalarımızı yapacağız.

Kızılpınar belediyesi olarak öğretmenler ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmeler sonrasında Kızılpınar'ın bir kreşe ihtiyacı olduğuna karar verdik. Yeni yapılan konutların en altından bir yeri kreş olarak ayırdık. Kreş kayıtlarımız başladı. Kızılpınar Belediyesi'nin de artık bir kreşi var. Ayrıca burada eğitim verecek öğretmenlere, sağlık memurlarına lojmanlar verilecek. Bunun için konutlardan 10 daireyi bu işe ayırdık."

TOPLANTIYA GEÇİLDİ

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın konuşmasının ardından Kızılpınar Belediyesi 2007 Yılı Eylül Ayı Meclis toplantısına geçildi. Açılış ve saygı duruşunun yapılmasının ardından gündemin 2. maddesini teşkil eden burs ücretlerinin belirlenmesine geçildi. Yapılan müzakereler neticesinde üniversitelerde 4 yıllık eğitim gören öğrencilere aylık 100 YTL burs verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan İçme suyu İnşaatı, terfi hattı ve depo inşaatı yapılması için 5 yıl ödemeli İller Bankası'ndan kredi talebinde bulunulması maddesine geçildi. Yapılan müzakereler sonucunda 5 yıl ödemeli İller bankasından kredi talebinde bulunulması ve bununla ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 4. maddesinde yer alan Belediyemiz tüzel kişiliğine ait 514 ada 4-5-12 ve 13 nolu parsellerin satış kararının alınması maddesine geçildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Kızılpınar Belediyesi tüzel kişiliğine ait bulunan 514 ada 4-5-12 ve 13 nolu parsellerin Belediyece yapılacak yatırım çalışmalarında kullanılmak ve mevcut Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satış kararının alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 5. maddesini teşkil eden sağlık tesis alanının imar planının onaylanması maddesine geçildi. Yapılan oylama neticesinde sağlık tesis alanının imar planının onaylanması Ali Kaya Bektaş dışındaki Meclis Üyelerinin kabul oyu ile ve oy çokluğu ile sağlık tesis alanının imar planının onaylanmasına karar verildi.

Gündemin 6. maddesinde yer alan 215 ada da plan tadilatının görüşülmesi maddesine geçildi. Yapılan oylama neticesinde 215 adadaki plan tadilatının yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. Gündemin 7. maddesini teşkil eden 280 adada plan tadilatının görüşülmesi maddesine geçildi. Yapılan oylama sonucunda 280 adadaki plan tadilatı oybirliğiyle reddedildi.

Gündemin son maddesini teşkil eden İmar Komisyon raporunun görüşülmesi maddesine geçildi. İmar Komisyon raporu okundu. Yapılan oylama neticesinde İmar Komisyon raporunun görüşü doğrultusunda 483 ada 1 nolu parseldeki Akaryakıt İstasyonu talebi Ali Kaya Bektaş'ın kabul oyu ile diğer üyelerin red oyları ile Akaryakıt İstasyonu talebi oy çokluğuyla reddedildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Kızılpınar Belediyesi 2007 yılı Eylül ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.