Kızılpınar’da çalışmalar seçime takılmadı

Ülke genelini meşgul eden ve adeta hayatın durmasına sebep olan 22 Temmuz Genel Seçimleri Kızılpınar’daki yol çalışmalarını durduramadı.

Kızılpınar’da çalışmalar seçime takılmadı
23 Temmuz 2007 Pazartesi 07:47

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hibe sıcak asfalt alan Kızılpınar Belediyesi, beldenin önemli bir bölümünü sıcak asfaltla kaplamış oldu. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden 5430 ton asfaltı aldıklarını ve bunun beldeye serdiklerini belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Gelen asfaltı acil ihtiyacı olan ve programımız dahilinde olan yerlere serdik. Asfalt geldikçe de sermeye devam edeceğiz. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen sıcak asalt bu yıl 8000 tona tamamlayacağız " dedi.

SEÇİM AYRI, HİZMET AYRI Seçim döneminde herkesin siyaset sahnesine konsantre olduğunu ve herkesin yapılan mitinglere yoğunlaştığını, ancak Kızılpınar Belediyesi olarak kendilerinin bu yoğunlukta bile durmadan vatandaşına hizmet ettiğini belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Ülkemiz son 1 aydır seçimlere konsantre oldu ve herkes etrafında olan biteni fark edememeye başladı. Nereye gitsek, hangi kahvehaneye girsek hiç kimse ne işten güçten konuşuyor, ne futboldaki transferlerden bahsediyor. 7’den 70’e herkes seçimi konuşuyordu. Ancak Belediyeler için yaz ayları son derece önemlidir ve vatandaşına gerçekten hizmet etmek isteyen Belediyeler bu yaz aylarını yoğun tempolarda geçirirler.

Kızılpınar Belediyesi olarak biz her yaz ayını en üst seviyede çalışarak, özellikle yol yapımı ve alt yapı çalışmalarına ağırlık vererek beldemize, vatandaşımıza hizmet vermeye devam ettik. Belediye yöneticisi kimliğimizin yanı sıra aynı zamanda bizlerde siyasetçiyiz. Bu yüzden bizde siyasete ağırlık verdik, ancak asli görevlerimizi unutmadık. Sonuçta seçim ayrı, hizmet ayrı.

2 MAHALLEYE SICAK ASFALT SERİLDİ

Seçimlere dikkatimizi verirken bu arada boş durmadık. Atasözümüzde söylendiği gibi boş duranı Allah sevmez diyerek geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi havaların iyi olmasından yararlanarak hemen yol çalışmalarımıza başladık. Öncelikle daha önce de bize destek olan ve hiçbir türlü desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sıcak asfalt hibe aldık. Aldığımız bu sıcak asfalta hiçbir ücret ödemedik, sadece nakliye parasını biz karşıladık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız toplam 5430 ton asfaltı acil ihtiyacı olan ve programımız dahilinde olan yerlere serdik. Asfalt geldikçe de sermeye devam edeceğiz. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen sıcak asaltı 8000 tona tamamlayacağız ve onları da sermeye devam edeceğiz. Amacımızı zaten daha öncede söylemiştik ama yine söyleyeyim; Kızılpınar’da çamurlu yol kalmayacak, Kızılpınar’da yaşayan vatandaşımın ayağı çamura sadece arazide, tarlada, bağda, bahçede değecek, o da kendi isteğiyle. Çok şükür ki bugüne kadar bu sözümüzü büyük ölçüde gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizden beri Kızılpınar’da toplam 821.850 metre kare alana sıcak asfalt, 85.750 metre kare de kilit parke taşı döşemesi yaptık.

2 MAHALLEDE 1 CADDE, 13 SOKAK ASFALTLANDI

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız 5430 metre kare sıcak asfaltı Gültepe ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi olmak üzere 2 mahallemizde 1 büyük cadde ve 13 sokağa serdik. Gültepe Mahallesi Bahar Caddesi’nden başlayarak Gültepe Mahallesi Karabaş Sokak, 94, 95, 99, 103, 104, 105 ve 106. Sokaklar, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde de Irmak Sokak, Karaoğlu Sokak, Gelir Sokak ve Yılmaz Sokağa serdik. Önümüzdeki günlerde yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek olan hibe sıcak asfaltı sermeye devam edeceğiz.

KIZILPINAR BU KADAR GERİ KALMAMALIYDI

Kızılpınar Belediyesi olarak ekibimiz ile birlikte biz beldemize yatırım yapmaya, beldemizi geliştirmeye devam ediyoruz ve elimizden gelen gayreti de gösteriyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten biz göreve geldiğimizde belde ne durumdaymış, şimdi ne durumda bir karşılaştırılma yapılırsa aradaki fark, yaklaşık 3,5 senede yaptıklarımız ortaya çıkacak. Meclis üyesi arkadaşlarımız ile zaten bizimde tuhafımıza giden bu kadar gelişmeye, büyümeye müsait durumdaki Kızılpınar nasıl oldu da hiçbir hizmet alamadı?

Göreve geldiğimizde şehirde doğru düzgün sular bile akmıyordu birçok yerde. Kızılpınar bu kadar geri kalmamalıydı. Önceki yönetimler de bizim kadar çalışsaydı, bize şimdi beldemizi çok daha iyi ve modern hale getirmek kalsaydı çok daha iyi olurdu. Ancak bizim için sorun değil. Çünkü biz buraya hizmet vermeye, Kızılpınar’ımızı geliştirmeye, modernleştirmeye, Trakya’nın önemli ve en güzel yerlerinden birisi haline getirmek için geldik.

Alt yapıdan üst yapıya kadar her yerde imzamız var. Nereye bakarsak bakalım kendi yaptığımız, kendi projemizi görüyoruz ve bu da bize ayrı bir mutluluk, ayrı bir gurur veriyor. Vatandaşımıza yaptığımız hizmetleri görünce huzur doluyoruz. Ama daha işimiz bitmedi. Bu Kızılpınar’ı öyle bir yer haline getireceğiz, öyle bir yerleşim yeri haline getireceğiz ki, daha öyle yatırımlar yapacağız ki bundan 10 sene önce Kızılpınar’a gelenler, 10 sene sonra geldiklerinde yanlış yere mi geldik diyecekler. Beldemize hizmet etmeye, vatandaşımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha 2570 ton daha sıcak asfalt alacaklarını belirterek, bu asfaltın sadece nakliyesi ve işçilik bedelinin kendilerine ait olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.