Kızılpınar'da coşku doruğa çıktı

Kızılpınar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Yağlı Pehlivan Güreşleri muhteşem bir atmosferde ve geniş bir katılım ile yapıldı.

Kızılpınar'da coşku doruğa çıktı
10 Temmuz 2007 Salı 08:39

Kızılpınar Belediyesi tarafından Pazar günü düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ AK Parti Milletvekilleri Ahmet Kambur ve Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan, Tekirdağ Emniyet Müdürü Cemil Demir, İl Genel Meclisi Meclis Üyesi Metin Özay,Behçet Güven, Muzaffer İnam, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ali Bayhan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Tekirdağ Milletvekili adayları MHP'den Kemalettin Nalcı, AKP'den Sait Yazı, CHP'den Fedai Güven, DP'den Enis Sülün, Müjdat Güler ve SP'den Kemal Demirkıran ile çok sayıda protokol üyesinin katılımı ile gerçekleşti.

ATA SPORUMUZU YENİ NESİLLERE DE SEVDİRECEĞİZ

Oldukça geniş bir protokol katılımı ile gerçekleşen Kızılpınar 3. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Öncelikle gerçekleştirmiş olduğumuz 3. Yağlı Pehlivan Güreşlerimize hepiniz hoşgeldiniz. Allah'a şükürler olsunki Türk Milleti bugüne kadar gücünü göstermiş, birlik beraberlik içerisinde yaşamayı tüm halklara öğretmiştir. Tuna Nehri'nden Viyana kapılarına kadar dayanan ve oralarda da gücünü gösteren, bu sporu bugünlere kadar taşıyan tüm güreşçilerimize, pehlivanlarımıza başarılar diliyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun.

Belediyecilik bizim zaten işimiz ve asli görevimiz. Yol yapmak, kanal açmak, asli görevlerimizi yerine getirmek bizim zaten görevimiz. Ancak biz bu asli görevlerimizi yerine getirirken, en az bu asli görevler kadar önemli olan sosyal etkinlikleri düzenlemeyi ihmal etmedik. Bu sene de en büyük etkinliklerimizden olan Yağlı Güreşlerin 3.'sünü düzenleyerek artık gelenksel hale getirmiş bulunuyoruz.

Bu ata sporumuza sahip çıkacağız, halkımıza sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz ve yeni nesiller ile bizden sonraki nesillere de bu atasporumuzu sevdireceğiz. Bu yıl 3.'sünü düzenlemiş olduğumuz Yağlı Güreşlerimize desteklerini esirgemeyen herkese ve Kızılpınar Güreşlerinin Güreş Ağası Seyithan Caferoğlu'na çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı coşku ile tekrar bu şenliklerde beraber olacağız. Şölenimize katılan herkese teşekkür ediyorum ve iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

BU HÜKÜMET DEVAM ETMELİ

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın açılış konuşmasının ardından Tekirdağ AKP Milletvekili ve İç İşleri Komisyonu Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut bir konuşma yaptı. Tekirdağ Milletvekili Akbulut, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın çok değerli bir Başkan olduğunu belirterek, "Öncelikle bu coşkulu günde burada bulunan herkesi saygı ile selamlıyor, herkese hoşgeldiniz diyorum. Bu yıl 3.'sü düzenlenen Kızılpınar Yağlı Güreşleri hayırlı ve uğurlu olsun. Belirtmek istiyorum ki siz değerli Kızılpınar halkının çok değerli bir Başkana sahipsiniz. Sizler için durmadan çalışıyor ve aynı zamanda sosyal Belediyeciliği yerine getiriyor. Biz de her zaman kendisinin arkasında olduk ve beldenize Maliye Bakanlığı'ndan bir adet ambulans ile bir adet de itfaiye aracı kazandırdık.

Eğitime 10 ile 15 yıl arasında yetecek düzeyde okullar yaptık. Sizlerin de gördüğü gibi Kızılpınar'ın artık duble yolu var, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile duble yol tamamlanıyor. Bu yatırımların, katkıların devam etmesi için bu hükümetin devam etmesi gerekmektedir. Geçtiğimiz 4.5 yıl şükürler olsun ki iyi hizmetler ile geçti. Sizlerin katkıları ile hizmet ettik, inşallah sizlerin katkıları ile yine devam edeceğiz. Ata sporumuzu da dünyaya tanıtmaya ve çok iyi yerlere getirmek için de çalışmalarımız devam edecek. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AĞA'YA ALTIN KEMER TAKILDI

AKP Tekirdağ Milletvekili ve İç İşleri Komisyon Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut'un konuşmasının ardından Kızılpınar Güreşleri Ağası Seyithan Caferoğlu'na altın kemer takılmasına geçildi. Yağlı Güreş geleneklerine göre 3 yıl üst üste ağalık yapan Güreş Ağas'ına takılan Altın Kemer, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından, Kızılpınar Güreşleri Ağası Seyithan Caferoğlu'na takıldı.

GÜREŞLER KIRAN KIRANA GEÇTİ BAŞ PEHLİVAN SEZGİN YÜKSEL OLDU

Açılış konuşmalarının ardından kurban kesimi ve yapılan dualara ile 3. Yağlı Pehlivan Güreşlerinin startı verildi.

Ulusal alanda yayın yapan Trakya TV'nin de takip ettiği ve izleyenlere oldukça heyecanlı dakikalar yaşatan ve adeta kıran kırana güreşlere sahne olan Kızılpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Minik-1'de Aydın Satıh, Minik-2'de Fatih Gültiken, Minik-3'de Ufuk Bektaş, Toz Koparan'da Hakan Pehlivan, Teşvik'te Atakan Doğan, Küçük Orta'da Serkan Üğdiler, Büyük Orta'da Kenan Ayhan ve Başaltında Şener Sar birinci olurken Başpehlivanlığı kıran kırana geçen sert mücadelelerden sonra Sezgin Yüksel kazandı.

AĞA EFSANE'YE YÜRÜYOR

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kızılpınar Yağlı Güreşleri'nde yapılan ağalık arttırmasını ise yine Seyithan Caferoğlu kazandı.

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından 10 bin YTL'den açılan ve bölge ağalarının katılımı ile gerçekleşen ağalık arttırmasını 20 bin YTL ile Seyithan Caferoğlu kazanarak 3. kez Kızılpınar Güreşleri'nin Güreş Ağası oldu.

Tüm dallarda güreşlerin tamamlanmasının ardından ise düzenlenen ödül ve madalya töreni ile 3. Kızılpınar Yağlı Güreşleri sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.