Kızılpınarlılarla bir araya geldi ​

Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Şahin Kıraathanesi’nde gençlerle ve Palmiye Konutları sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlattı ve vatandaşlarımızın taleplerini dinledi

Kızılpınarlılarla bir araya geldi ​
26 Aralık 2018 Çarşamba 20:07

Görev süresince daha yaşanabilir bir Çerkezköy için çalıştığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu süre boyunca herkesin Belediye Başkanı olmaya gayret ettim. Çerkezköy, Türkiye’nin 7 bölgesinden bu topraklara iş için, aş için gelen insanlarımızın buluştuğu bir yerdir. Çerkezköy’de hepimiz aynı pazara çıkıyor, çocuklarımızı aynı sıralarda okutuyor, aynı düğün-dernekte buluşup, aynı cenazede saf tutuyor, aynı park ve yeşil alanlarda vakit geçiriyoruz” dedi.

KIZILPINAR’DA ALTYAPI SORUNU BİTTİ
Kızılpınar’da altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Akay, “Yerleşim yeri içerisinde bulunan 240 sokak ve 17 caddenin de üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Kalan 20 sokak da en kısa zamanda tamamlanacak. 4 kilometre yağmur suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yapıldı. Kızılpınar Mahallemizde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık. Önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar vatandaşlarımız Kızılpınar’da ne zaman çamur ve tozun kalkacağını soruyordu, şimdi çok şükür bu ortadan kalktı, ne zaman Çerkezköy’ün diğer mahallelerindeki gibi park ve yeşil alanların yapılacağını soruyorlar ” diye konuştu. Başkan Akay, yapımı yarım kalan Millet Caddesi yol yapım çalışmalarının da Ocak ayı içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

KIZILPINAR KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ AÇILDI
Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir ortaokul yaptığını söyleyen Başkan Akay, “İçerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Kızılpınar eski Belediye Binası’nı okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis ettik. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı okul yapılmak üzere tahsis ettik” dedi.

VELİKÖY YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞUYOR
Veliköy Mahallesi’ne modern bir Düğün Salonu kazandırdıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Örnek bir düğün salonu oldu. İçerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı da tamamlanmak üzere. En yakın zamanda hizmete açacağız. Ayrıca Veliköy Mahallemizde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi de yapıldı. Artık, Çerkezköy’ün atık suları derelere akmıyor. Kolektör hatları ile toplanan atık sular bu tesiste arıtılıyor” dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK
Çerkezköy nüfusunun her yıl yüzde 9 oranında arttığına vurgu yapan Başkan Akay, “30 Mart 2014’te 112 bin olan nüfusun 2019 yılı başında 168-170 bin civarında olmasını bekleniyor. Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesidir. Dolayısıyla Çerkezköy’ün kaybedecek zamanı yok. Bu hızlı büyüme göz önüne alınarak Devlet yatırımlarının artarak devam etmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK
Çerkezköy’ün altyapı ile ilgili en önemli meselesinin içme suyu hattının yenilenmesi olduğunu sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yaklaşık %50’si asbest borudur. Bu borular ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Son zamanlarda günde ortalama 25 su patlağı meydana geliyor. Asbest boru kullanımında Çerkezköy Tekirdağ’da % 50 ile 1’inci sıradayken, 2’nci sıradaki Çorlu’da asbest boru kullanım oranı yüzde 7’dir. Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ Projelendirdi, İller Bankası’na teslim edildi ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak. Yaklaşık 160 milyon TL’lik bir yatırım olacak” dedi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en büyük sorununun Kavak Dere’nin kirliliği olduğunu anımsatan Başkan Vahap Akay, “Mahalle sakinlerimiz görüntü kirliliği, pis koku ve sivrisineklerden şikayetçiydi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerini kokudan kurtardık. Dereye kaçak yapılan onlarca kaçak kanalizasyon ve OSB tarafından da 7 kaçak fabrika atığı deşarjı tespit ederek ortadan kaldırdık. Dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne ayrıca yaklaşık 14 bin metrekarelik bir yaşam alanı kazandırdık” dedi.

KARTALTEPE PİKNİK ALANI REVİZE EDİLDİ
Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve kendilerinin göreve geldiğinde söz konusu piknik alanının özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Ardından içerisinde yürüyüş, parkuru, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma grupları, oyun alanları, barbeküleri olan, aydınlatması, çevre düzenlemesi ile burayı modern bir park ve yeşil alan haline getirdik. Eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik. Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapıyoruz. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek” diye konuştu.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN PARKI
Kentimizde işletme mantığında olan parkları revize ederek halkımızın kullanımına kazandırdığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Çerkezköy genelinde bugüne kadar 118 noktada yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışması gerçekleştirdik. İstasyon Mahallemizde 10 yıldır kaderine terk edilmiş ve hayvan barınağı olarak kullanılan kapalı spor salonunu yeniledik. Şu anda içerisinde 2. Lig maçlarının oynanabileceği bir kıvamda 1000 kişilik seyirci kapasitesi olan stat, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, güreş sahası ve modern bir kapalı spor salonu ile bir spor kompleksi oluşturduk. Adını da 29 Ekim Spor Kompleksi koyduk ve gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetine açtık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık. 4 yıldır açtığımız Yaz Spor Okullarımızda binlerce çocuğumuza çeşitli branşlarda eğitimler verdik. Her yıl binin üzerinde çocuğumuza yüzme öğrettik” ifadelerini kullandı.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olan bir Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Akay, “ Hoş Geldin Bebek Projesi ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, yemek yapacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Taziye çadırlarımızla vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Kandillerde, milli ve dini bayramlarımızda halkımızla bir oluyoruz. Dini Bayramlarda mezarlıklarda halkımıza çiçek dağıtıyoruz. Ramazan Aylarında tarihi camilerimize geziler düzenliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale’ye her yıl geziler düzenliyoruz. Mahalle iftarlarında on binlerce vatandaşımızla iftar açıyoruz” dedi.

MAHALLE EVLERİMİZİ AÇTIK
Başkan Akay, “İlkini Veliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Bağlık Mahallemize Mahalle Evi ve Taziye Evi yaptık. Etrafında da büyük bir park alanı oluşturduk. İçerisinde basketbol ve futbol sahasının da bulunduğu park alanımızda çocuklarımız oyunlar oynayabilirken; yetişkinler de spor alanlarında ya da yaşam alanlarında zamanlarını değerlendirebiliyor. Mahalle Evlerimizde açtığımız kurslara kadınlarımızın gösterdiği yoğun katılım bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlarımız burada aldıkları eğitimler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE KENTPARK TAMAMLANIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de yapımına başlanan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin de kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. Etap çalışmaları da tamamlanmak üzere. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 5/-60 dönümlük yeni bir yaşam alanına kavuşacağız” dedi. Modern Kapalı Pazar Yerini hizmete açtıklarını, Çerkezköy-Kızılpınar Yolu’nu ışıklandırdıklarını ve modern bir görünüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Akay, “Eğitim ve öğretim noktasında da Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Sorunlu okul alanlarını temizleyerek Milli Eğitime tahsis ettik. Gerek hayırsever bulunması, gerekse de maddi olarak bazı okulların yapımına katkı sağladık” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.