Koç, disipline sevk edilmesini değerlendirdi ​

CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Değer Koç, İlçe Başkanlığı tarafından Parti Disiplin Kuruluna sevk edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı

Koç, disipline sevk edilmesini değerlendirdi ​
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ekim 2019 Cuma 13:01

Koç, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kongre takviminin açıklanmasına çok yakın bir tarihte tarafıma tebliğ edilmesini ilginç bulduğum ve yaklaşık olarak 120 gün önce alınmış ‘tedbirli olarak disipline sevk’ kararı söz konusu.

Tedbirli olarak disipline sevk edilmeme karşı parti tüzüğümüzün 64/2 maddesi gereğince tedbirin kaldırılması için il başkanlığımıza yasal süre zarfında itiraz dilekçemi verdim.
İl başkanlığı tarafından tarafıma bildirilmiş olan yazıda hangi fiilden dolayı disipline gönderildiğim bildirilmediği için bu konuda savunma hakkımı saklı tutuyorum.

Ancak çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Kapaklı İlçe Başkanlığı şahsımın 31Mart seçimlerinde Ak Parti ile seçim çalışması yürüttüğünü iddia ederek disipline sevk edilmem konusunda il başkanlığına bir yazı göndermiş.

31 Mart Seçimlerinde oyumu Saray’da kullandığım ve seçim sürecinde partim için en yüksek seviye de emek ortaya koyduğum herkes tarafından bilinmektedir.

Yapılmış olan bu haksızlığın karşısında susan herkes dilsiz şeytandır. Buradan siz değerli basının aracılığı ile tüm kamuoyuna ve hatta Kapaklı belediye başkanı Mustafa Çetin’e seslenmek istiyorum. Bırakın benim ak parti ile seçim çalışması yürüttüğümü kendisinden kapaklıda ak partiye oy kullanmasını istediğimi iddia eden ve ortaya delil sunacak bir kişi çıkarsa eğer ben adaylık yarışından çekilirim.

Bizleri sandıkta yenemeyeceğini anlayanlar böyle kirli iftiralarla tarafımızı yıpratıp, seçim yarışına dahil edilmememiz için siyasi ahlaka yakışmayan tutum sergilemektedirler.

Açık olarak ifade ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığımızın almış olduğu karar tüzüğümüze aykırıdır ve keyfilik taşımakla beraber, kötü niyetli bir uygulamadır.

Bizlerin tüzüğe aykırı bir şekilde disipline sevk ettirilip adaylık yarışından çektirilmemiz konusuna susarak bel bağlayanlar avuçlarını yalayacak.
Alınan bu karar usule uygun değildir ve süreç yanlış işlemiştir.

31 Mart 2019 seçimlerine kadar ikametimin Saray ilçesinde olduğu bellidir. İkamet adresim Saray ise parti üyeliğimde otomatik olarak 31 Mart 2019 tarihine kadar Saray ilçesindedir. Bu nedenle CHP Saray İlçe başkanlığından görüş yazısı alınmadan böyle bir disiplin soruşturmasının başlatılması da doğru değildir.

İl disiplin kurulumuzun yapmış olduğum itiraz doğrultusunda tedbir kararının kaldırılması için alacağı karara da güvenim sonsuzdur.

30 Eylül günü Açıklanan kongre takvimimiz partimize, tüm örgütlerimize ve partililerimize hayırlı olsun.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.