Koçak; Burası Çerkezköy, buradan çıkış olmaz

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yetkililerinin kendilerine yapmış olduğu bir ziyaret esnasında Bursa’da yaşanan işçi direnişleri hakkında sert açıklamalarda bulundu

Koçak; Burası Çerkezköy, buradan çıkış olmaz
22 Mayıs 2015 Cuma 20:29

 MURAT KOÇAK BURSA’DA YAŞANAN OLAYLARA AÇIKLIK GETİRDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetin Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın ve bazı ÇTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette Taha Ülker’in Bursa’da gelişen olaylarla ilgili sorusuna cevap veren Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “Avrupa’dan beslenen bir avuç grup, orayı karıştırmak istiyor.” diye konuştu.

38 AYLIK ZAMMI TOPLUCA ALDIK

Konu hakkında detay veren Murat Koçak; “Biz 38 ay önce BOSCH fabrikasını sendika olarak kazandık. DİSK ve Birleşik Metal Sendikası BOSCH fabrikasına saldırdı. Yetki için Çalışma Bakanlığı’na başvurduk ve yetki bize çıktı. Birleşik Metal itiraz edince yetki askıya alındı, işçiler ortada kaldı. 38 ay boyunca işçilerle sözleşme yapılamadı. Bakanlıktan tekrar yetki gelince 38 ay sonunda alamadığımız zamlarla birlikte hepsini birlikte aldık.” dedi.

“BU OLAYIN SİYASİ BOYUTU VAR”

Olayın siyasi boyut kazandığını belirten Koçak; “Avrupa’dan beslenen bir avuç grup orayı karıştırmak istiyor. 5 bin arkadaşımız zam alamıyorken Renault, Tofaş, Hema, Arçelik işçilerimiz 38 ayda yüzde 67 zam almış. BOSCH işçilerimiz ise 38 ay sonra yüzde 64 zam almış. Ama bunu illegal örgütler, DİSK, Metal İşçileri Birliği, halk evleri gibi bir avuç gruplar kötüleştiriyor. Bir şekilde orayı karıştırmak istiyorlar. Bundan nemalanmak isteyen dış güçler var. Bu olayın siyasi boyutu var.” ifadelerini kullandı.

“BURAYA GİREMEZLER”

Bu örgütlerin Çerkezköy’e gelemeyeceklerini belirten Koçak; “Burası Çerkezköy, buradan çıkış olmaz. Buradan çıkamıyorlar. Bu yüzden de buraya giremezler. Burada vatanını, bayrağını, ezanını seven insanlar var.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VADANDAŞ - 9 yıl önce
yani diyorsunki oradaki işçiler ve vadandaşlar, dinsiz imansız ezan bayrak sevgisi bilmeyen insanlar mıdır?
bu demek oluyorki onlarda bu işin içinde ve hainleri kovmuyorlar. he he heh
Avatar
ersoy ulubey - 9 yıl önce
başkan
dikkat et koltuk sallanıyor bursadaki fabrikalar fark aldı işler burayada sıçrayacak ve sen gidecek evinde ağlayacaksın işçiyi ezmeyin ardık temsilci olacak adamlarınıza söyle insan olsunlar