Koçak, cevap verdi

Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Remzi Garip ile TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak arasında yaşanan tartışma konusu farklı boyutlara ulaşmaya başladı. Koçak yaptığı yazılı açıklama Remzi Garip’in Savcılığa bulunduğu suç duyurusunda yer alan konulara değinerek, “Bir kişinin itibarını ve kariyerini kendi tavır ve davranışları belirlemektedir. Kaç yaşında adam benim onun itibarı ve kariyeri ile ne işim olur. Bu konuda kendisinden yaşça küçük bir kardeşi olarak Ruh Sağlığı uzmanından destek almasını tavsiye ederim. Ayıp bir şey değil” dedi.

Koçak, cevap verdi
30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:28

ŞİKAYET DİLEKÇESİ İLE MESELE BAŞKA BİR BOYUTA TAŞINDI
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, yaptığı yazılı açıklama ile Çerkezköy Belediyesi Meclis üyesi Remzi Garip ile aralarında devam eden tartışma konusu hakkında yeniden açıklamalarda bulundu. Koçak yaptığı açıklamada, “Çerkezköy basınına ve kamuoyuna yansıdığı üzere şahsım ve eski belediye başkanlarından Remzi Garip ile pekte hoşnut olmadığım bir diyalog süreci yaşamaktayız. İki ayrı zamanda gerçekleşen ve karşılıklı olarak yaşadığımız tartışma sürecinin ikincisinin ilgili şahsın savcılığa tehdit ve hakaret içeren beyanlarda bulunduğuna dair şikayet dilekçesi ile başvurması meseleyi başka bir boyuta taşımıştır” diye konuştu.
TEHDİT EDECEK DÜZEYDE BİR TARTIŞMA ORTAMI OLMADI
Çerkezköy’de yaşadığı on yıl boyunca tek bir Allah’ın kuluna bilerek yada bilmeyerek tehdit ve hakaret etmediğinin altını çizen Murat Koçak, “İşçi arkadaşlarımız, esnaf arkadaşlarımız, siyasi cenap ve kamu kesiminde çalışan kamu personelimiz bunu gayet iyi bilmektedirler. Bu çerçevede ilgili şahısla yaşadığımız bu ikinci diyalogumuzda onu tehdit etmemişimdir, etmemde. Basına yansıyan dilekçesinde kendisini Simit Sarayı diye bilinen işletmede tehdit ettiğimi söylemiş ama tehdidin ne olduğunu ve içeriğini söylememiştir. Tehdit gibi bir ağır itham konusunda herhangi bir şahitte gösterememiştir. Kamuya açık bir kafeteryada ve kameraların olduğu bir mekanda tehdit ve hakaret ile ilgili madem ithamı var, şahitte göstermesini savcılığa sunduğu dilekçede beklerdim. Kaldı ki orada bulunan Ömer Kılınç bey’in oğlu Ali Kılınç ve daha sonra yanımıza katılan Ömer Kılınç yaşanan bu diyalogların şahididir. Konuşmamızın gelişen sürecinde kendisinin ve benim yüksek sesle tartıştığımız doğrudur, ancak tehdit edecek düzeyde bir tartışma ortamı ilgili şahsın kurgusudur” dedi.
KOMİSYON VE MECLİS KARARINA SAYGILIYIZ
Koçak açıklamasının devamında ise şunları söyledi; “Benim Simit Sarayı adlı işletmenin önünden tesadüfen geçerken ilgili şahsı gördüğüm daha sonra dönüp masalarına gittiğim, afiyet olsun beyler dedikten sonra yaşanan bu olayı karşılıklı konuşmamız gerektiğini söylemem üzerine ilgili şahsın konuyu derhal Belediye Komisyonu mevzusuna getirip bu meselenin komisyondan geçmeyeceğini , benimde onun üzerinde (Dolayısı ile komisyon üzerinde de bir algı oluşturdu) baskı oluşturduğunu söyledi. Bu süreçte ne kendisinin nede herhangi bir komisyon üyesini aramışlığım yoktur. Böyle bir durum varsa komisyondaki arkadaşlar çıkıp açıklasınlar. Kaldı ki kendisini ilgili komisyonun tek karar vericisi değildir. Biz ne olursa olsun komisyon ve meclis kararına saygılıyız. Ben sadece yaşadığımız süreci herkese açık olan bu mekanda oturup çay içip konuşmak maksadıyla yanlarına gitmiştim. Kendisinin nezaketen de olsa buyurun oturun demesini beklerken ayak üzeri beni hesaba çekme tavrı son derece iticiydi.”
GÜLEYİM Mİ AĞLAYAYIM MI BİLEMEDİ
Murat Koçak, bundan önceki yaşanan olayın şahsına değer veren bir çok arkadaşında gerginliğe sebebiyet verdiğini ifade ederek, “İlgili şahsa duyulan bu tavırları biz her zaman elimizden geldiğince önleriz. Ancak ilgili şahsın savcılığa verdiği bu tehdit dilekçesi ile çeşitli korkuları olduğu ve adli koruma beklentisi taşıdığı düşüncesini bende oluşturmuştur. Kısacası bu olaylar ve yaşanan şikayet dilekçesi meselesi kendisinin bir kurgusudur. Beni karşısında kürsüde konuşan ve şov yapan biri olarak dilekçesinde tasvir etmesi ayrıca bir komedidir. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Hem karşısına geçip Hakaretler-Tehditler edeceğim, hem de büyük kürsü konuşması yapıp şov yapacağım. Çok enteresan bir durum. (Bu arada Remzi Bey de daha önce bir sürü kişiyi şov yapmakla suçlamıştı. Klasik lafı herhalde umarım bu şov söylemi bende son bulur. Çok sıktı çünkü” diye konuştu.
BİR KİŞİNİN İTİBARINI KENDİ TAVIR VE DAVRANIŞLARI BELİRLER
Koçak konuşmasının devamında Remzi Garip verdiği dilekçede itibarını ve kariyerini bitirmeyi planladığımı söylemiş diyerek, “Bir kişinin itibarını ve kariyerini kendi tavır ve davranışları belirlemektedir. Kaç yaşında adam benim onun itibarı ve kariyeri ile ne işim olur. Bu konuda kendisinden yaşça küçük bir kardeşi olarak Ruh Sağlığı uzmanından destek almasını tavsiye ederim. Ayıp bir şey değil. Başka bir senaryosu ise ticaretine zarar vereceğim yönünde vermiş olduğu ifadedir. Hiçte aklıma gelmez, çok enteresan, çok değişik bir düşünce yapısı var konuşmaya değmez” ifadelerini kullandı.
RUH SAĞLIĞI UZMANINA UĞRAMASINI TAVSİYE EDERİZ
Çerkezköylü hemşerilerine olan saygı ve sevgisinin herkes tarafından bilindiğini sözlerine ekleyen Murat Koçak, “Bu çizgimi bozmayı da istemem. Kimsede bu çizgiyi bozacağımdan şüphe duymasın. Bu tip zihin aşırı oyunlara gelmem. Son olarak Çerkezköy’de bulunduğum bu süreçte çok sevdiğim bir memleket edindim. Şehri şehir yapan farklı insan unsurları olduğunu fark ettim bunlardan bir grubunun da Deli Ziya, Rahmetli Paşa, Plakacı Ahmet, Rahmetli Bülent Vildan gibi varlıkları ile şehrimize güzellikler katan ve katmış, gelmiş geçmiş bu arkadaşlarımız aklıma geldi ne hikmetse.
Yine son olarak altmış yaşında olduğunu ve bu tip kurgular ve egolar taşıyan birinin yine bu tip kurgular kurmadan önce bir ruh sağlığı uzmanına uğramasını yaşça küçük bir kardeşi olarak tavsiye ederim. Yoksa Deli Ziya, Rahmetli Paşa, Plakacı Ahmet, Rahmetli Bülent, Rahmetli Hüseyin ve Vildan’dan sonra yanlarına Dr. Remzi Garip efendiyi eklemek listeyi sadece uzatmaktan başka bir işe yaramaz. ‘Ama olsun biz bu listeyi seninle de severiz’ Biz Türk Metal Sendikası olarak tek gayemiz çok büyük özveri ve yatırımla gerçekleştirdiğimiz bu atıl halde bulunan değerimizin üyelerimize ve halkımıza kazandırma arzusundayız. Bu işten hiç kimsenin rant ve beklenti içerisinde bulunmamasını tavsiye ederiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.