KOÇAK İL İSTİHDAM KURULU KARARLARINI AÇIKLADI

Türk-İş İl Temsilicisi Murat Koçak, üç ayda bir yapılan 'İl İstihdam Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlarla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Koçak, 'Kadın İstihdamı'nın artırılması'na ilişkin çalışmaların sürdürüleceğini söyledi

KOÇAK İL İSTİHDAM KURULU KARARLARINI AÇIKLADI
26 Temmuz 2011 Salı 00:00

Üç ayda bir Vali Zübeyir Kemelek başkanlığında toplanan Tekirdağ İl İstihdam Kurulu, bu yılın üçüncü toplantısını yaptı. İşçi kesimini temsilen toplantılara katılan Türk-İş İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, son toplantıyla ilgili bilgi verdi. Koçak, 'Kadın İstihdamı'na yönelik bu yılın başında alınan kararların devam edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
KADIN İSTİHDAMINA DEVAM
Vali  Zübeyir Kemelek'in başkanlığını yaptığı Tekirdağ Belediye Başkanı Yardımcısı Sinan Çetiz, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Basri Kuzu, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdullah Aksoy, İşkur İl Müdürü Şerafettin Küçük, Namık Kemal Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Alpay Hekimler, Tisk Temsilcisi O. Faruk Kapu, Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Emine Güvencin Mızrak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Fatma Aras, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör, Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmet Ltd. Şti. Cengiz Karaman, Kalkınma Ajansı Uzmanı Asude Suleymanoğlu ile birlikte katıldığı toplantıda alınan kararlarla ilgili basın açıklaması yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, özellikle kadın istihdamının artırılmasına yönelik olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.
ALINAN KARARLAR
Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun yaptığı üçüncü olağan toplantısında şu kararlar alındı:
1- Ekli 2011 Yılı 2. İşgücü Eğitim Planında belirtilen mesleklerdeki işgücü yetiştirme meslek kurslarının açılmasına,
2- Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Belediye mücavir alanı dışından Ağaçlandırme ve Çevre Düzenlemesi ile ilgili gelecek taleplerin İŞKUR İl Müdürlüğünce değerlendirilmesine,
3- Başbakanlığın Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma Koşullarının ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi ile ilgili 2010/6 nolu Genelgeleri gereğince oluşturulması gereken "İl Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu" nun Vali Yardımcısı Doç. Dr. M. Turan ÇUHADAR Başkanlığı'nda ilgili kurum yetkililerinden oluşturulmasına,
4- Kadın İstihdamın Artırılması ile ilgili çalışmalara Başbakanlığın 2010/14 nolu genelgeri doğrultusunda devam edilmesine.
Başkan Koçak ayrıca açılacak kurslarla ilgili olarakta eğitim dökümanını basınla paylaştı. Buna göre; Bobin-Katlama-Büküm Makinesi, Denim Kumaş Operatörü, Diğer Metal Döküm Kalıpçıları ve Maça Yapıcıları, Dokumacı, Engelli Bakım Elamanı, Gazaltı Kaynakçı, Konfeksiyon Kontrolörü, Makineci (Dikiş), Metal İşleme Tezgahları Ayarcı Operatörü, Montör, Plastik Ekstrüzyon Kalıpçısı alanlarında mesleki eğitim kursları açılacak. Söz konusu alanlarda toplam 30 ayrı kurs açılarak 645 kursiyerin eğitimi planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.