Koçak: Şimdi kazanma sırası bizde!

MESS sürecinde Türk Metal Sendikasına siyasi partilerden destek devam ediyor. Otomotiv, beyaz eşya ve demir-Çelik sektöründe yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiren MESS gurup sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamayarak arabuluculuk sürecine geçilmişti. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Sendikaların arabuluculuk sürecinde de anlaşamaması üzerine sendikalar grev kararı alabiliyor.

Koçak: Şimdi kazanma sırası bizde!
11 Aralık 2017 Pazartesi 13:24

EYLEMLERİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEKTİR.
Çorlu ve Çerkezköy’de de Vatan Partisi yöneticileri Türk Metal Sendikası şubelerini ziyaret etti. Destek mesajları verdiler. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Erdal Demirkan, Tekirdağ İl Başkanı Hasan Oruk ve Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik’in ziyaret ettiği Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat ziyaret için parti yöneticilerine teşekkür etti. MESS süreci ile bilgiler vererek “Eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir” mesajı verdi. Şube Bakanı Polat şöyle konuştu: “MESS ile toplamda 108 madde içinde 50 maddede anlaşma sağlanamadı ve uyuşmazlık tutanağı tutturduk. Anlaşamadığımız maddeler içinde parasal maddeler ve ek maddeler var. Arabuluculuk sürecimiz devam ediyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak her sözleşmenin masada bitmesi taraftarıyız. Örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde fazla mesaiye kalmama eylemleri başlattık. Tüm çalışanlarımız eylemlerimize eksiksiz katılıyor. Geçenlerde çatal kaşık eylemimiz ile ilk uyarımızı yaptık. Dün de fabrika içlerinden kol kola çıkarak sloganlarımız ile servislere kadar yürüyerek, birlik, beraberlik ve kararlılık mesajımızı ilettik. Bu eylemlerimiz toplu iş sözleşmesi sürecinde devam edecek. Sendikamız kararlı. İşçimiz kararlı. Bizim sendika olarak taleplerimiz öyle çok fazla şey değil. Çalışanlarımızın ve ailelerinin geçim şartları ortada. Hangi şartlarda geçim zorlukları çektikleri görüyoruz. Sendika olarak sloganımız ‘Kazanmak ve kazandırmak istiyoruz’. Daha adilce, hakça bir ücret ve çalışma ortamı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar üzerimize düşün ne varsa hepsini yapmaya hazırız” diye konuştu.
EMEKÇİMİZİN YANINDAYIZ
Ziyarette Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu ve Genel Merkez İşçi Sendika Bürosu üyesi Erdal Demirkan Metal işçilerine destek mesajı vererek “Vatan Partisi Metal işçisinin yanındadır” dedi. İşveren sendikası MESS’e seslenen Erdal Demirkan, “Metal emekçisi, masalara melodi olsun diye vurmuyor. Emekçi kesimin geçim sıkıntıları büyük. Metal işçisi ağır bir iş kolunda özveri ile çalışarak yaşam mücadelesi veriyor. İşveren sendikası MESS emekçinin halinden anlamalı, sesini duymalı, taleplerine kulak vermeli. İşveren de kazanmalı emekçisine de kazandırmalı. Emekçinin hakkını hakkaniyet içinde ödemeli. Biz Vatan Partisi olarak en iyi sözleşmenin masada uzlaşma ile kazanıldığını biliyoruz ve sonuna kadar emekçimizin yanındayız” diye konuştu.
MASADA BİTİRELİM
Türk Metal Sendikası Çerkezköy şubesine de bir ziyaret yapan Vatan Partisi heyeti, Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile görüştü. Ziyarette konuşan Murat Koçak, Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinin uyuşmazlık ile sonuçlandığını belirterek “Uyuşmazlık sonrası eylemlerimize başladık. Kırmadan, dökmeden, fabrikalarımıza zarar vermeden eylemlerimize devam ediyoruz. Siyasi partiler de bu süreçte ziyaret ederek gücümüzü güç katıyorlar. Moral veriyorlar. Vatan partisine de sendikamız ve çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum. Eylemlerimiz kararlılıkla devam edecek. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Büyümeden payımızı istiyoruz. Onları dev holding haline bizler getirdik. Biz Toplu İş Sözleşmesini masada bitirmekten yanayız. Masada bitmezse, sokağa inersek geri dönüşü zor olur. Ülkemiz sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Bu sıkıntılı sürece bir de çalışanlar olarak biz eklenmeyelim. Metal emekçisi kriz dönemlerinde her türlü fedakarlığı yaptı. Şimdi krizde olan bizleriz. Ürettik, kazandırdık. Şimdi kazanma sırası bizde” diye konuştu.
MESS AKLINI BAŞINA ALMALI
Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’a mücadelelerinde başarılar dileyen Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Erdal Demirkan, “Parti olarak emekçimizin durumunu yakından biliyoruz. Ben de yıllarca Türk-İş bağlı İstanbul Deri-İş 1 Nolu Şube Başkanlığı yaptım. Emek mücadelesinin içinden geliyorum. Sizlere Genel Başkanımızın selamını getirdik. Vatan savaşı verdiğimiz, birliğe, beraberliğe, huzura ve üretim ekonomisine her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde MESS görüşmelerinin her iki tarafı da memnun edecek şekilde sonlandırılması arzumuzdur. MESS aklını başına almalı. Metal işçisinin sabrını sınamamalı. Metal işçisinin ve Türk Metal Sendikası’nın bu süreci kararlılıkla başarılı bir şekilde sonlandıracağına inanıyorum. Sizlere partim adına başarılar diliyorum” diye konuştu. Çerkezköy’de yapılan görüşmeye Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Erdal Demirkan, Tekirdağ İl Başkanı Hasan Oruk, Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin ve Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik katıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.