Koçak, ücretli köleliğe sert çıktı

Türk Metal Sendikası (TMS) Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, kiralık işçilikle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Koçak, “Kiralık işçilik bu haliyle çalışanlara yeni bir tehdittir. Tasarı geri çekilmez ve bu konuda ısrarlı olunursa, Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunacağız” diye konuştu

Koçak, ücretli köleliğe sert çıktı
06 Mayıs 2016 Cuma 17:57

 ISRARLA YASALAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Binası önünde gerçekleştirilen ve yoğun katılımın yaşandığı basın açıklamasına “Gündemde bulunan ve ‘kiralık işçilik’ olarak bilinen ücretli köleliğe karşı görüşümüzü ve tepkimizi her fırsatta dile getirdik.” diyerek başlayan Koçak, “8 Şubat 2016 günü meclise sevk edilen kanun tasarısı ile ilgili taleplerimiz bilinmektedir. Özel istihdam bürolarının faaliyetlerinin geçici iş ilişkisini de içerecek şekilde genişletilmesi çalışma hayatını çıkmaza sokacaktır. Çalışanların iş şartları daha esnek ve güvencesiz duruma getirilmek istenmektedir. Daha ucuz ve daha güvencesiz işçi hedeflenmektedir. İşverenlerin isteği doğrultusunda ‘kiralık işçilik’ ısrarla yasalaştırılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı. 

VAZGEÇMEDİLER, VAZGEÇMİYORLAR 

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 81 ilde imza kampanyası düzenlediklerine ve toplanan imzaları 17 il merkezinde gerçekleştirilen kitlesel basın toplantıları sonrası Ak Parti İl Başkanlıklarına verdiklerini dile getiren Koçak, “Vazgeçmediler, vazgeçmiyorlar” dedi. 

TBMM’DEKİ GÖRÜŞMELER İZLENDİ 

“04 Mayıs 2016 Çarşamba günü ‘kiralık işçilik’ kanun tasarısı meclis genel kurulunda görüşülmeye başlandı. Aynı gün Türk-İş Başkanlar Kurulu olağanüstü toplanarak durumu değerlendirdi ve topluca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giderek görüşmeleri izledi"

DÜN DE KARŞI ÇIKTIK, BUGÜN DE KARŞI ÇIKIYORUZ 

İşçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara dün de karşı çıktık, bugün de karşı çıkıyoruz.” ifadelerini kaydeden Koçak, “Ülkenin ihtiyaçlarını ve menfaatlerini göz önüne alarak sınırlı alanlarda; doğum, analık, askerlik, ev hizmetleri ve mevsimlik tarım işlerinde, talebimiz doğrultusunda olumlu adımlar atılması halinde bu düzenlemeyi değerlendireceğimizi söyledik” dedi. 

BEKLENEN DÜZENLEMELER YAPILMADI

7 Nisan 2016 günlü Başkanlar Kurulu toplantısı sonrası, müzakereler sürdürüldüğünü ve kanun tasarısında bir kısım düzeltmeler yapıldığını söyleyen Koçak, “Ama olmadı. İşçilerin duyarlı olduğu noktalarda beklenen düzenleme yapılmadı. İşçilerin haklı tepkisi dikkate alınmadı” ifadelerini kullandı. 

YENİ BİR TEHDİTTİR

Türk-İş olarak görüşlerini bir kez daha ilan ettiklerini belirten Koçak, “Kiralık işçilik bu haliyle çalışanlara yeni bir tehdittir. Yapılmak istenen düzenlemelere en başından itibaren karşı durduk. İşçilerin çalışma şartlarını daha güvencesiz hale getirecek, aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönülmelidir. Tasarı geri çekilmeli ve Türk-İş’in talebi doğrultusunda düzenlenmelidir” dedi. 

YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ

Süreci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden hiç ayrılmadan izlemeye devam edeceklerini vurgulayan Koçak, “Tasarı geri çekilmez ve bu konuda ısrarlı olunursa, Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunacağız. Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun alacağı her kararın gereğini yerine getireceğiz. İşçi sınıfı ve örgütlü gücü, gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir. Yaşasın onurlu mücadelemiz. Yaşasın birliğimiz. Yaşasın Türk-İş” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.