Koçak'dan kamu sözleşmeleri açıklaması

Türk-İş ile Hükümet arasında yapılan "Kamu İşçileri Toplu Sözleşme" anlaşması sağlandı. Anlaşmanın 19 Temmuz'da sağlandığını belirten Türk-İş İl Temsilcisi Murat Koçak, 230 bin işçiyi ilgilendiren sözleşmede ilk iki altı ay yüzde 4 son iki altı ay için ise yüzde 3 zam yapıldığını kaydetti

Koçak'dan kamu sözleşmeleri açıklaması
23 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat KOçak, 19 Temmuz'da yapılan sözleşme ile ilgili olarak hükümleri kamuoyu ile paylaştı. Koçak, Türk-İş ile Hükümet arasında sürdürülen ve yaklaşık 230 bin işçiyi ilgilendiren Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağlandı."dedi.
ÇEKME
Bu anlaşmaya göre ücret zamları ve sosyal yardımlar hakkında bilgi veren Koçak şunları kaydetti: "1000 TL/Ay ücretin altında aylık brüt çıplak ücreti olanların ücretlerine 1120 TL'yi geçmemek üzere 150 TL, 1001-1200 TL/Ay ücretin arasında aylık brüt çıplak ücreti olanların ücretlerine 1290 TL'yi geçmemek üzere 130 TL, 1201-1425 TL/Ay ücretin arasında aylık brüt çıplak ücreti olanların ücretlerine 1425 TL'yi geçmemek üzere 100 TL ekleme yapılacak."
ÜCRET ZAMLARI
Anlaşma hükümlerine göre verilen zamların oranlarını da sıralayan Başkan Koçak, "Yukarıda çekmeden faydalananlar varsa bu çekmeden sonra, herkese 1. altı ay yüzde 4, 2. altı ay yüzde 4, 3. altı ay yüzde 3 (Bu dönemin sonunda 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü geçerse, geçen kısım 4. altı ay zammı olan yüzde 3'ün üstüne eklenecek.) 4. altı ay yüzde 3 (Bu dönemin sonunda 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü geçerse, geçen kısım 4. altı ayın son günündeki ücretlerin üzerine eklenecek)" dedi.
SOSYAL YARDIMLAR
Koçak basın açıklamasında sosyal yardımları da şöyle açıkladı: "1- Aylık Sosyal Yardım: Her ay ücretlerle birlikte ödenen 'Sosyal yardım' sözleşmenin ilk yılı boyunca 145 TL olaraku uygulanacak. 2- Diğer sosyal yardımlar ve tüm diğer maktu ödemeler: Aynen ücret gibi artırılacak. Ücret ne zaman ve ne oranda artarsa bu rakamlar da öyle artacak."
Koçak son olarak sözleşme de yer alan 'Oransal ödemeler' ve 'Birikmiş farkların ödenmesi' konularına ilişkin hükümleri belirtti. Koçak, "Sözleşmelerde yüzde ile ifade edilen tüm ödemeler aynı oranlarda kalacak. Yürürlük tarihi ile imza tarihin arasında doğan farklar kurumların bütçe imkanları göz önüne alınarak gecikmeden ödenecektir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.