Kod adı; TEMİZLİK OPERASYONU

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 4 Haziran tarihinin tüm dünyada ve ülkemizde "Çevre Günü" olması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığından yayınlanan bir genelge esas alınarak örnek bir kampanya başlatıyor.

Kod adı; TEMİZLİK OPERASYONU
30 Mayıs 2008 Cuma 00:00

ÖĞRENCİLER PİKNİK ALANLARINI TEMİZLEYECEKLER

Okullardaki temizlik kolu öğrencileri ve sorumlu öğretmenler ile idareciler nezaretinde 4 Haziran 2008 tarihinin çevre günü olması nedeni ile piknik alanlarında temizlik operasyonu yapacaklar. Her okul öğrencilerinin kendi bölgelerinde bulunan piknik alanlarında temizlik yapacağını belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri "4 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olması nedeni ile Bakanlığımızca yayınlanan genelge doğrultusunda temizlik kampanyası başlattık. Buna göre her okuldan 15 öğrenci kendi bölgelerinde bulunan piknik alanlarını temizleyecekler. Çerkezköy'deki tüm okullardan 15'er öğrenci Çerkezköy'ün piknik alanı olan Tepe Emlak Konutları ve İkiz Göller Piknik Alanlarında temizlik yaparak bu bölgelerdeki çöpleri toplayacaklar"

VATANDAŞLAR DA DAVET EDİLDİLER

"Belde okullarındaki öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın "Temiz sular, Temiz Türkiye" isimli kampanyası dahilinde kendi Belde'lerinin piknik alanlarında temizlik yapacaklar. Su kampanyamıza paydaş olarak Sağlık Grup Başkanlığı katkı sağlayacak. Öğrencilerimizin ve idareciler ile öğretmenlerimizin emniyetini polis ve jandarma ekipleri sağlayacaklar. Vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak destek verebilirler" şeklinde açıklamada bulundular.

Temiz sular Temiz Türkiye isimli genelgeye de değinen Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri "5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kapsayan hafta tüm dünyada ve ülkemizde "Dünya Çevre Haftası" olarak kutlanmaktadır. Çevre bilincinin öğrencilerimize benimsetilmesi amacıyla Bakanlığımızın bu haftada etkin rol alması hedeflenmektedir.

Bu kutlamalar kapsamında tüm Türkiye'de yönetici, öğretmenler ve ilköğretim 3. sınıftan başlayarak tüm öğrencilerin katılacağı ülke çapında su havzalarında bir temizlik kampanyası başlatılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği bu etkinlikte Çevre ve Orman Bakanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlükleri, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı ve bağlı birimleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Çevre Sağlığı Birimleri, tüm Valilikler, Belediyeler ve Turmepa (Deniz - Temiz Derneği) paydaş olarak yer alacaklardır. Meskün sahillerimiz öncelikli olmak üzere tüm deniz ve göl sahillerinde, akarsu havzalarında katı atıkları toplamak üzere öğretmenlerimizin öncülüğünde 4 Haziran 2008 günü saat 11.00'de belirlenen noktalarda öğrencilerimiz kampanyaya iştirak edeceklerdir.

Gönüllülük esasına dayalı olarak Yükseköğretim öğrencilerinin de kampanyaya katılımının sağlanması Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce organize edilecektir. Her ilin valiliği yapılacak kampanyayı organize edecektir. Toplanan çöplerin taşınması, depolanması veya imhası gibi işlemler belediyelerce yerine getirilecektir. Turmepa, kampanya esnasında kullanılacak eldiven, maske ve benzeri malzemeleri temin edecektir.

Bir ilde hangi okul ve öğrenci grubunun hangi noktada bu kampanyaya katılacağı İl Milli Eğitim Müdürlüklerince diğer kurumlarla işbirliği ile kararlaştırılacaktır. Deniz, göl ve ırmak olmayan yerlerde bu faaliyetler piknik alanları ve diğer uygun mahallelerde yapılabilecektir. Uygun olması halinde temizlik faaliyetlerinden sonra öğrencilere piknik yaptırılabileceği gibi düzeyli eğlenceler de düzenlenebilecektir.

"Temiz Sular Temiz Türkiye Kampanyası'nın bir toplumsal duyarlılığa dönüşmesi için medya kuruluşlarıyla iş birliği yapılması, öğrencilerin, velilerin ve sivil toplum örgütlerinin kampanyaya katılmasının teşvik edilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi sağlanacaktır" şeklinde açıklamada bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.