Kömürlü termik santrale karşı mücadelemiz sürecek! ​

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santralin iptal edilmediği iddiaları üzerine bir basın açıklaması yayımladı. Başkan Mandalı, kömürlü termik santrale karşı mücadelelerinin süreceğini ifade etti

Kömürlü termik santrale karşı mücadelemiz sürecek! ​
07 Şubat 2019 Perşembe 10:35

MANDALI’NIN AÇIKLAMALARI
“Kapaklı – Çerkezköy sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santral projesi tüm Kapaklı halkının malumu…
Bahse konu proje gündeme geldiği günden bu yana kömürlü termik santrallerin zararlarını vatandaşlarımıza anlattık, konuyu her platformda dile getirerek vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlamaya özen gösterdik.

MİLLETVEKİLİ YEL “VAZGEÇİLDİ” DEMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere 13 Aralık 2018 tarihinde Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, sosyal medya hesabından “Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK Üyesi Çiğdem Koncagül’ün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir” paylaşımını yaparak Kapaklı – Çerkezköy sınırları içerisinde kurulması planlanan ve sağlığa zararları bilimsel çalışmalarla da kanıtlanan kömürlü termik santralin yapımından ‘teknik nedenlerden dolayı’ vazgeçildiğini ifade etmişti.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in açıklamalarının ardından bölge halkı bu habere oldukça sevinmiş ancak ortada resmi bir karar olmaması, vatandaşlarımızın tedirginliğinin devam etmesine neden olmuştu.
Hatta Milletvekili Yel’in yapmış olduğu bu açıklamalar, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için bir vaat olarak görülmüştü.

PROJEDEN VAZGEÇİLMEMİŞ!
Bugün yerel ve ulusal basında karşılaştığımız haberlerin ardından ne yazık ki halkımız tedirgin olmakta haklı çıkmış, kömürlü termik santralden vazgeçilmediği görülmüştür.

Ülkenin çeşitli ulusal ve yerel basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre Yeşil Barış Hukuk Derneği ve Silivri Çevre Derneği’nin yapmış olduğu bilgi edinme başvurusuna cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Projenin ÇED raporu hazırlanma aşamasında olup ÇED süreci devam etmektedir” cevabını vermiştir.

Yine Yeşil Barış Hukuk Derneği ve Silivri Çevre Derneği’nin Elektrik Üretim A.Ş.'ye (EÜAŞ) yaptığı bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtta da “Trakya Bölgesi'ndeki kömür kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik proje geliştirme süreçleri devam etmektedir. Bahsi geçen konular Bakanlığın takdirindedir” ifadesi yer almıştır.

RESMİ AÇIKLAMA YAPIN
Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuyla ilgili, vatandaşların kafalarında oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına ‘Resmi’ açıklamalar yapması gerekmektedir. Şifahen yapılan açıklamalarla vatandaşlarımız daha fazla oyalanmamalı ve tüm bölge halkı artık neyin ne olduğunu görmelidir.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Şunu da eklemek isterim: Havamızı, suyumuzu, toprağımızı yok ederek bölge halkını ve canlıları ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakacak olan kömürlü termik santral projesine dün nasıl karşı çıktıysak; bugün ve yarın da halkımızın sağlığı ve bölgemizin geleceği için karşı çıkmaya, çevre felaketi yaşatacak olan bu illetle mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Halkımızın sağlığı, sizin küçük seçim planlarınızdan çok daha üstün ve değerlidir.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.