Köprülü Ala’ya beklenen depremi sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, son günlerde uzmanların Tekirdağ - Şarköy hattında büyük bir deprem beklediklerini açıklamalarından sonra konuyu Meclis'e taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuya açıklık getirmesini istedi

Köprülü Ala’ya beklenen depremi sordu
29 Ocak 2015 Perşembe 18:58

 CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, son günlerde uzmanların Tekirdağ - Şarköy hattında büyük bir deprem beklediklerini açıklamalarından sonra konuyu Meclis'e taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuya açıklık getirmesini istedi.

                                                                                                                                                                                         Milletvekili Köprülü şunları söyledi, " Deprem uzmanlarından, Şarköy'e deprem uyarısı.  Kısa bir süre önce beklenen "Büyük İstanbul depremi"yle ilgili araştırma yapan deprem uzmanlarının, büyük depremin Adalar açıklarında değil, Tekirdağ Şarköy bölgesinde olacağı uyarısını yapmaları vatandaşlarımızı son derece endişelendirmiştir. Kamuoyuna yapılan bu açıklamanın ardından, Tekirdağ bölgesinin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu soruları da akıllara gelmiştir.

Son olarak en büyük depremin 1766 yılında yaşandığı yerlerden biri olarak belirtilen Şarköy bölgesi; maalesef tehlikenin adresi olarak gösterilmiştir. Potansiyel tehlikenin adresi olarak Tekirdağ segmentini ifade eden uzmanlar; "biriken enerjinin çok tehlikeli boyuta ulaştığını, bu segmentin Tekirdağ Şarköy açıklarından başlayıp, Marmara ortasına uzanan bir segment olduğunu" belirtmişlerdir.

Son olarak 2012 yılında Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın; "Marmara ve Tekirdağ'ı bekleyen iki tehlike olduğunu ve burayı 7'nin üzerinde bir deprem beklediği" uyarısını yapmasının ardından, kısa bir süre önce de Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda araştırma yapan deprem uzmanlarının;  "Tekirdağ Şarköy için tehlike açıklaması" yapmış olmaları acil önlem alınması gerektiğini göstermektedir. Türkiye'nin kaçınılmaz gerçeklerinden biri olan ve çok sayıda acılar yaşamamıza sebep olan depremlere, hala ülke olarak kalıcı önlemler alamayışımız, korunma yollarının bilinmeyişi önümüzde büyük bir sorun olarak durmaktadır."

 Milletvekili Emre Köprülü İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması için şu soru önergesini verdi,"

1.      Beklenen İstanbul depremi hakkında araştırma yapan Deprem Uzmanlarının "bu büyük depremin Adalar açıklarında değil, Tekirdağ Şarköy bölgesinde olacağı ve mutlaka hazırlıklı olunması"uyarılarını yapmalarının ardından, bölgemizde depreme karşı alınacak önlemler konusunda bir çalışmanız olacak mı? Şu ana kadar deprem olasılığına karşı alınan önlemler ve çalışmalar nelerdir?

 2.      Tekirdağ Şarköy bölgesinin büyük depremin adresi olarak gösterilmesi sebebiyle buralarda, denetlenmeyen kontrol edilmeyen ve depreme karşı güvenli olmayan yapılar için bir tasarrufunuz var mı?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.