Köprülü CHP’yi temsilen Gümülcine’deydi

Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü Dr. Sadık Ahmet anması için Gümülcine’ye gitti. CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Milletvekili Köprülü; Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün 19. Yıldönümünde anma törenine katılmak üzere Gümülcine’ye gitti

Köprülü CHP’yi temsilen Gümülcine’deydi
31 Temmuz 2014 Perşembe 07:50

 
Dostluk Eşitlik Barış Partisi kurucusu Dr. Sadık Ahmet’i anmak için Gümülcine’de düzenlenen törende konuşan Köprülü; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileterek sözlerine başladı. Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerinin sorunlarını dünyaya duyurmak adına büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Köprülü; Sadık Ahmet’in büyük bir dava adamı olduğunu vurguladı. 19 yıl sonra hem Batı Trakya’da, hem de Türkiye’de çeşitli anma etkinlikleri ile Dr. Sadık Ahmet’in hatırlandığını belirten CHP’li Köprülü, herkesin buralarda özlem, minnet ve rahmet duygularıyla buluştuğunu söyledi.
24 Temmuz’un Lozan Antlaşmasının yıldönümü olduğunu da vurgulayan Köprülü, Dr. Sadık Ahmet’in Lozan Antlaşması ile kazanılan haklarını kullanmak adına kararlılıkla mücadele ettiğini bildirdi.
Batı Trakya’nın çeşitli kentlerinden gelerek Dr. Sadık Ahmet’in mezarı başında toplanan kalabalığa konuşan Köprülü şunları kaydetti: “Batı Trakya Türkü kendini yalnız hissetmemeli; yalnız kalmamalı, hem Batı Trakya’da, hem de Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi her bir coğrafyasında insanlar karşılıklı olarak bilmeli ki Türkiye’de de, Batı Trakya’da da benim bir demem var, bir ninem var, amcam var, dayım var, halam var, oğlum var, kız kardeşim var, diyebilmeli.
İşte hepimiz ortak bir paydada buluşmalıyız. Demeliyiz ki, bu dava bir milli davadır, diye. İşte biz şu düşüncedeyiz: Bu davanın iktidarı yok! Bu davanın muhalefeti yok! Hepimiz için ortak payda, ortak bir zorunluluktur.
Bu topraklar Mustafa Kemal’i yetiştiren topraklar, Sadık Ahmet’i yetiştiren topraklar; nice Sadık Ahmet’ler yetiştirecektir bu topraklar. Ve unutulmamalıdır ki bu topraklar vefalı topraklardır. Unutmaz! Kendisi için mücadele vereni de unutmaz! Ve unutmadı işte. 19 yıl sonra yine Sadık Ahmet’i anıyoruz, yine şükran ve minnet duygularımızla her zaman da hatırlayacağız.”
Dr. Sadık Ahmet’in mezarı başında yapılan anma törenin ardından Gümülcine’de çeşitli temaslarda bulunan Köprülü’ye Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da eşlik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.