Köprülü: Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 3 Ararlık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Köprülü: Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur
02 Aralık 2017 Cumartesi 12:39

SEVGİ VE DAYANIŞMA İLE TÜM ENGELLERİ KALDIRABİLİRİZ
"Çağdaş bir ülke olmanın öncelikli şartlarından biri de, tüm bireylerin yararlandığı olanakları engelli vatandaşlarına da sunabilmektir. Tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanarak, ortak bir geleceği paylaşarak yaşayabilmesidir.
Elinde bulundurduğu tüm olanakları, engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmalarını sağlamak, sosyal devlet sisteminin en önemli görevlerinden biridir.
Bir insanın engelli olması, onun yaşamasını kısıtlamamalı, sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olması için yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekmektedir.
'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur' sözünden hareketle, toplumun tüm bireylerinin ortak çabasıyla zorlukların üstünden birlik içinde çıkalabilir; sevgi ve dayanışma ile tüm engelleri kaldırabiliriz.
Ülkemizde engelli vatandaşlarımızla ilgili yapılan yasal düzenlemeler genelde tıbbi boyut çerçevesinde kalmıştır. Oysa bu konu toplumsal bir meseledir. Anayasa’nın sağladığı haklar çerçevesinde kanun, yönetmelik ve tüzüklerle beraber engellilere sosyal hayata daha rahat katılımlarını sağlayacak engelsiz düzenlemeler yapılmalıdır. Toplumun her bireyi, daha ilkokul yıllarından itibaren bu duyarlılıkla yetiştirilmeli, okullarda konunun önemi ders kitaplarında işlenmelidir.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla; tüm engelli vatandaşlarımıza eşit yaşam koşullarının bir an önce sunulmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.