Köprülü, TBMM kürsüsünden Tekirdağ vurgusu yaptı

Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, TBMM'de yaptığı bütçe konuşmasıyla Genel Kurul'a damga vurdu. Yoğun geçen bütçe maratonu ve 4 eski Bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'nda ki görevi nedeniyle Ankara'da bulunan Milletvekili Köprülü, Bütçe üzerine yaptığı konuşmasında önemli konulara değindi.

Köprülü, TBMM kürsüsünden Tekirdağ vurgusu yaptı
23 Aralık 2014 Salı 18:48

 Tekirdağ CHP Milletvekili Köprülü, konuşmasını yaptığı gün Ankara'da ‘Laik ve demokratik eğitim’ talebiyle eylem yapan Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin TOMA ve biber gazıyla saldırıya uğramalarını kınayarak konuyu TBMM kürsüsüne taşıdı.

Tekirdağ'dan da öğretmenlerin aralarında bulunduğu grubun saldırıya uğraması ve polis tarafından gözaltına alınmasının ardından öğretmenleri görmek üzere ve destek için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giden Köprülü, öğretmenlerin yaşadıkları bu manzarayı TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

MİLLETVEKİLİ'NİN İLK GÖREVİ VATANDAŞIN HUZUR VE REFAHINI SAĞLAMAK

2015 Bütçe Kanun Tasarısı'nın 11. Maddesi üzerine konuşma yapan CHP Milletvekili Köprülü "Hangi siyasi partide olursa olsun bütün milletvekillerinin öncelikli görevinin yurttaşların yaşam kalitesini artırmak, refah seviyesini yükseltmek en önemli görevimizdir" diyerek sözlerine başladı.  

 2015 Bütçe Kanun Tasarısı üzerine eleştirilerini dile getiren Köprülü, bu bütçede emeklileri, işçileri, memurları, engellileri, atanamayan öğretmenleri, kadınları ve gençleri sevindirecek, onların sorununa derman olacak tek bir kararın alınmadığına vurgu yaptı. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı günler boyunca bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı herkesin, vergisini ödeyen tüm yurttaşların aklında, sadece kendi vergileriyle yapılan Kaçak Saray'ın, yani Ak Saray'ın kaldığına dikkat çekti. Köprülü konuşmasına şöyle devam etti: 

"Tek bir şey var akıllarda kalan, herkes için ortak bir durum, emekli için de çiftçi için de işsizlik sorunu yaşayanlar için de veya toplumun genci, yaşlısı, her kesimi için de. Yani kuruş vergi ödeyen için de, milyonlarca vergi ödeyen için de ortak bir durum var, o da şu: Bu insanların, fakir fukaranın parasıyla yapılan, milyarlar gömülen, adına "saray" denilen kaçak yapılar var, on bir günün sonunda halkımızın aklında kalan. Bütçeyle ilgili umuda dönük bir durum yok, bir müjde yok. Yani şunu söylemek lazım: İtibar açlığı içinde olanların, halkın vergileriyle bu itibar açlıklarını gidermeye dönük yaptığı bu saray var on bir günün sonunda. Kısaca Bu bütçe halkımızın hiçbir yarasına merhem olmayacaktır ve CHP grubu olarak red oyu vereceğiz."

 BAKAN TEKİRDAĞ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Konuşmasının büyük bir kısmını Tekirdağ'a ayıran Köprülü, Tekirdağ ilini temsil eden, onların sorunlarının çözümleri noktasında sorumluluğu olan bir milletvekili olarak Tekirdağ'a büyük haksızlık yapıldığını vurguladı. 

Köprülü, Tekirdağ'ın bu ülkeye ciddi oranda verdi ödeyen bir il olduğunu, ilk onda yer aldığını ancak kamu yatırımlarından pay alma noktasında Tekirdağ'ın aynı karşılığı alamadığını ifade etti. TBMM Genel Kurulu'nda konuşmasını dinleyen Maliye Bakanı'na dönerek sorularını yönelten Köprülü, Maliye Bakanı'na bu adaletsizliğin sebebini ve vergi ödeyen iller sıralamasında Tekirdağ'ın 8. Sırada yer almasına rağmen kamu yatırımları çerçevesinde Tekirdağ'ın gerekli payı alıp almayacağını sordu.  Köprülü, yapılan bu haksızlık sebebiyle Maliye Bakanı Şimşek'in Tekirdağ halkına teşekkür etmesini ve bu adaletsizlik sebebiyle de özür dileyerek bir an evvel hak ettiklerinin verilmesi gerektiğini bildirdi.

BAKAN TEKİRDAĞ’I TEBRİK ETTİ

Köprülü'nün konuşmasının ardından söz alan Maliye Bakanı Şimşek, kamu yatırımları konusunda gerekli iyileştirmelerin yapılıp yapılmayacağına ilişkin tek kelime etmezken, Tekirdağ'ın vergi sıralamasında 8. sırada yer almasına ilişkin “Tebrik ediyorum, Allah razı olsun" demekle yetindi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seçmen vatandaş - 9 yıl önce
kamu oyunda chp li milletvekillerinden birinin yakınının çerkezköy,kapaklı veya saray belediyelerinden birinde istisna kadrolarından özel kalem müdürlüğünde 15 gün çalışmış gösterilerek sınavsız devlet memuru olduğu,sonra ankara ya alındığı konuşuluyor.bu yetenkli belediye başkanı ve chp li milletvekili kim?
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce @seçmen vatandaş
buna inanacak kadar safsanız yapacak birşey yok. 13 senede bütün köprülerin başını tutan akp, sırf kılıçtaroğlunun akrabası diye asgari ücretle çalışaqn adamı işten attıran akp chp ye memur atayabilme yetkisi verecek öylemi ? b akkoyunlar bile güler buna.