Köprülü: Toplumların geleceği çocukların ellerinde büyür

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98. kuruluş yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Köprülü: Toplumların geleceği çocukların ellerinde büyür
23 Nisan 2018 Pazartesi 16:33

TÜRK TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 23 Nisan 1920'nin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Halkımız bu tarihte egemenliği kendi eline almış, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine başlamıştır” dedi.

23 NİSAN’I KUTLADI
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Köprülü, TBMM’nin Cumhuriyet’i, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak, halkın hak ettiği imkanlara ve haklara sahip olmasını sağlamakla görevli olduğunu ifade etti.

ATATÜRK, BU GÜNÜ ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu günü çocuklara armağan ederek çocukların kendi geleceklerine yön vermelerini istediğini vurgulayan Köprülü, “Çocukları özgür bireyler olarak yetiştiren toplumlar, varlıklarını ilelebet sürdürürler. Toplumların geleceği çocukların ellerinde büyür” dedi.

DEMOKRASİMİZE YÖNELEN TÜM TEHDİTLERİ YOK EDECEĞİZ
Türk Milletinin büyük acılar çekerek kazandığı egemenlik yetkisini elinden almaya, Cumhuriyet’i ve onun laik kurumlarını hırpalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Köprülü, demokrasiyi yok etmeye çalışan bütün odakların hüsrana uğramaya mahkum olduğun ifade etti.  CHP’li Köprülü, “Demokrasimize yönelen tüm tehditleri yok ederek çocuklarımıza özgür ve eşit koşullarda, barış içerisinde yaşayacakları bir Türkiye bırakacağız” dedi.

TÜM KAHRAMANLARI ŞÜKRANLA ANIYORUM
Köprülü, bu günün anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanları şükranla andığını belirterek, başta çocuklar olmak üzere tüm halkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.