Koronada düğünlere yeni tedbirler

Çerkezköy Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı.

Koronada düğünlere yeni tedbirler
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Temmuz 2020 Çarşamba 11:39

Çerkezköy Kaymakamı Selami Abban Başkanlık ederken, toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık  Müdürü  Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk  katılımı ile gerçekleşti ve bir dizi yeni kararlar alındı.
Çerkezköy Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar şu şekilde: “İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanısıra  her bir faaliyet alanı/işkolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesi sağlanmaktadır.
Bu kapsamda 24.06.2020 tarihli ve 10116 sayılı Genelge ile düğün salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecekleri kararı alınmış ve düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. Etkinliklerde uyulması gereken esaslar Valiliklerimize bildirilmiş ve bahse konu etkinliklerin  mümkün olan en kısa surede tamamlanması gerektiği belirtilmişti.
Buna rağmen bazı yörelerde sokak veya köydüğünlerinin  kına,  gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere  yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı, bu nedenlere bağlı olarak bazı mahalle ve köylerin karantinaya alınmak zorunda kalındığı görülmektedir.
Salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı gözönünde bulundurulduğunda; Köylerde ve/veya sokaklarda yapılan düğün  (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. Etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde gündüzleri 14.00-18.00 saatleri arasında ve akşam ise  19.00-23.00 saatleri arasında yapılmasına,
Tedbirlere uymayanlarla lgili gerekli yasal işlemlerin başlatılması ve uygulamada herhangi biraksaklığa meydan verilmemesine,
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tüm kararların ilçemizde aynen  uygulanmasına,
           Oy birliği ile karar verilmiştir.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.