KOSGEB MÜDÜRÜ GİRİŞİMCİLERE SESLENDİ:

KOSGEB Trakya Müdürü Özay Cebeci, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği "Girişimcilik Eğitimi Programı"na katılan kursiyerlere hibe ve kredi imkanlarından nasıl yararlanacaklarını anlattı. Cebeci, "Hiç paranız yoksa, iş kurmayın. Çünkü hiç parası olmayana ödeme yapmıyoruz" uyarısında bulundu.

KOSGEB MÜDÜRÜ GİRİŞİMCİLERE SESLENDİ:
09 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın düzenlediği "Girişimcilik Eğitimi Programı"nın ardından kursiyerlere yönelik eğitimler devam ediyor. Mayıs ayında tamamlanan eğitimlere katılan 58 kişi için bu kez Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KOSGEB'in iş kuranlara sağladığı 27 bin TL hibe 70 bin TL kredi imkanı için nasıl bir yol izleyecekleri konusunda eğitim toplantısı yaptı. KOSGEB Trakya Müdürü Özay Cebeci'nin katıldığı programda kursiyerlere, kredilerden nasıl faydalanabilecekleri bir kez daha en yetkili ağızdan anlatıldı.
GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM
Esnaf ve Sanatkarlar Odası "Girişimcilik Eğitim Programı"na katılarak KOSGEB'in 97 bin TL'yi bulan kredi fırsatından yararlanma hakkına sahip olan kursiyerlere yönelik, bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çerkezköy Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen toplantıya KOSGEB Trakya Müdürü Özay Cebeci, konuşmacı olarak katıldı. Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ ile birlikte kursiyerlerin karşısına geçen Özay Cebeci, 27 bin TL'si hibe olmak üzere 97 bin TL'yi bulan kredi imkanından nasıl yararlanacaklarını anlattı. Bazı uyarılarda da bulunan Cebeci, "Hiç paranız yoksa bu işe girmeyin. Çünkü hiç parası olmayana ödeme yapmıyoruz" dedi.
58'DEN 20 KİŞİ KATILDI
58 kişinin katıldığı kurs sonrası düzenlenen eğitime 20 kursiyer katılırken Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, açılış konuşmasını yaptı. Sözlerine "İş fikri" hakkında kısa bilgi vererek başlayan KOSGEB Trakya Müdürü Özay Cebeci, "Öncelikle şunu söyleyeyim. Bugüne kadar Tekirdağ'da bu şekilde bize müracaat edenlerden yüzde 99'u kurullardan geçti" diyerek kursiyerleri hazırlayacakları projelerin kabul görüp görmeyeceği ile ilgili rahatlattı. Cebeci daha sonra kredi fırsatları ve müracaat şekliyle ilgili kursiyerlere bilgi verdi.
Cebeci şöyle dedi: "Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak 27 bin TL hibe kredi alma hakkına sahip oldunuz. Bunun için önce bir işletme kurmanız gerekiyor. Fiilen işletmenin çalışmasına gerek yok. Hukuki şartları yerine getirmeniz yeterli. Sonra iş planınızı bize sunmalısınız. Ve oluşturacağımız kurullarda durumunuz görüşülecek. Bugüne kadar bize müracaat edenlerin yüzde 99'u kabul edildi. Tekirdağ'da bugüne kadar 40 müracaat var."
TOPLAM 97 BİN TL
KOSGEB'in "Girişimcilik Eğitimi Programı"na katılma şartıyla verdiği 27 bin TL hibe dışında yine 70 bin TL'de 2 yıl vadesiz düşük faizli kredi imkanı olduğunu hatırlatan Cebeci, "Ayrıca KOSGEB'in kendi kaynaklarından 70 bin TL miktarında iki yıl ödemesiz kredi alma hakkına sahipsiniz. Bunun için dediğimiz gibi eğitimlerden sonra hukuken bir işletme kurmanız lazım. İşletme içinde önce bir iş fikriniz olmalı. Hangi alanda çalışacaksınız. Bunu tespit etmelisiniz. Aldığınız eğitimlerde bunları görmüş olmanız lazım. İş planınızda tutarsızlık yoksa, kurullarımızdan onay alırsa hibe kısmına geçiyorsunuz" diye konuştu. Kurullara gelen iş planlarıyla ilgili olarak kursiyerleri ayrıntılı bir şekilde bilgilendiren KOSGEB Trakya Müdürü Cebeci, daha sonra hibelerle ilgili bilgi verdi.
ERKEKLERE YÜZDE 60 KADINLARA YÜZDE 70 DESTEK
27 bin TL olan hibenin ödeme şekillerini anlatan Cebeci, "Hibe ödemesi 3 bölümde değerlendiriliyor. İlk bölüm 5 bin TL'lik kısmı. Bu kısım kuruluş giderleri için size ödeniyor. İkinci bölümde 10 bin TL ödeme var. Bu da işletmenizin makine tecizat ve ofis danın giderlerinde kullanılmak üzere veriliyor. Üçüncü bölümde ise 12 bin TL ödeme var. Her işletmenin bir sermayesi olmalı. Ya da öngörülemeyen giderleri olacaktır. Burada kullanmak içinde 12 bin TL veriyoruz. Toplam 27 bin TL alıyorsunuz" dedi.
Kursiyerlere hibeyle ilgili önemli açıklama ve uyarılarda bulunan Cebeci, 27 bin TL'lik hibenin üst limit olduğunu belirtti. Hibenin üst limitinin 27 bin TL olduğunu belirten Cebeci, erkeklere yüzde 60 kadınlara ise pozitif ayrımcılık kapsamında yüzde 70 hibe desteği kapsamında ödeme yapıldığını yani en az 45 bin TL'lik bir yatırım yapan erkek kursiyerin 27 bin TL'sini KOSGEB'den alabileceğini kaydetti. Cebeci, "Faturanın bir kısmını siz ödüyorsunuz. Bu nedenle hiç paranız yoksa bu işe girmeyin. Çünkü hiç parası olmayana ödeme yapmıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.