KOSGEB'DEN İŞÇİ DESTEĞİ

4 yıllık üniversite mezunu çalıştıran işletmelere 20 bin TL'ye kadar destek sağlayan KOSGEB, son günlerde yoğun ilgi toplamaya başladı. Çerkezköy'de 30'a yakın bu destekten yararlanan işletme bulunduğu öğrenilirken, sözleşme 3 yılda bir yenileniyor.

KOSGEB'DEN İŞÇİ DESTEĞİ
01 Ağustos 2011 Pazartesi 00:00

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından yürütülen 'Genel destek programları kapsamı'nda işletmelere "Yüzde 50 ve yüzde 60'a varan" kaynak sağlama fırsatı sunuluyor. 13 başlık altındaki desteklerden en fazla rağbet gören "Nitelikli elaman istihdamı desteği" oluyor. Bu kapsamda 4 yıllık üniversite mezunu çalıştıran işletmelere 20 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor. Söz konusu desteğin üç yılda bir de yenileme imkanı var.
GENEL DESTEK PROGRAMI DESTEKLERİ
Genel destek programı kapsamında 1. ve 2. bölgeler yüzde 50, 3 ve 4. bölgeler ise yüzde 60 oranında mali destek görüyor. KOSGEB'in sağladığı bu destekler Çerkezköy'ün de içinde bulunduğu bizim bölgemiz için yüzde 50 oranında uygulanıyor. Destek limitleri ve programları şöyle:
1- Yurt İçi Fuar Desteği 30 bin TL
2- Yurt Dışı İş Gezisi Desteği 10 bin TL
3- Tanıtım Desteği 15 bin TL
4- Eşleştirme Desteği 15 bin TL
5- Nitelikli Eleman İstihdamı Desteği 20 bin TL
6- Danışmanlık Desteği 15 bin TL
7- Eğitim Desteği 15 bin TL
8- Enerji Verimliliği Desteği 30 bin TL
9-Tasarım Desteği 15 bin TL
10- Sınai Mülkiyet Hakları Desteği 20 bin TL
11- Belgelendirme Desteği
12- Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği 20 bin TL
13- Bağımsız Denetim Desteği 10 bin TL.
20 BİN TL DESTEK VAR
KOSGEB destekleri arasında son dönemlerde en fazla ilgi gören destek "Nitelikli eleman desteği" olmaya başladı. Bu kapsamda işletmelere 4 yıllık üniversite mezunlarını istihdam ettiği takdirde maaşlarının yarısı KOSGEB tarafından destekleniyor. 3 yıllık genel destek programı süresince KOSGEB toplamda 20 bin TL'ye kadar personel istihdamını destekliyor. Bu destekle ilgili olarak KOSGEB Çerkezköy Bürosu'ndan edinilen bilgiye göre Çerkezköy'de yaklaşık 30 işletme "Nitelikli elaman desteği'nden faydalanıyor. Bugüne kadar 30 civarı dört yıllık üniversite mezunu işbaşı yaptı. Üç yıl süren bu desteğin sonunda sözleşmenin yenilendiğini belirten yetkililer, "KOSGEB'de eskiden üretim yapan işletmelere bu imkanlar tanınıyordu. Artık hem hizmet hem de ticaret işletmeleri de imalat işletmeleri gibi faydalanabiliyor" hatırlatması yaptı.
Ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.kosgeb.gov.tr internet adresindeki 'Destekler' kısmında 'Genel destek programı' başlığından detaylı bilgi alabilir.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.