Kovid-19’da 4. Dalga endişesi

Türkiye genelinde Kovid-19 vaka ve hasta sayısı 5 binli rakamlara düşünce hızlı bir şekilde kısıtlamalar kaldırılmıştı. Ardından uzun bayram tatilide gelince vaka ve hasta sayısında patlama oldu

Kovid-19’da 4. Dalga endişesi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Ağustos 2021 Çarşamba 17:20

Kısıtlamalar sırasında, vaka sayılarının iyice azaldığı bölgemizde de, birden bire kısıtlamaların kaldırılması Kovid-19 kaynaklı vaka sayılarının artmasına neden oldu.
Aşılama oranını ülke genelinde istenilen hedefe ulaşmadan bütün kısıtlamaların ve yaptırımların kaldırılması sonuçunda, 1,5 yıldır bunalan vatandaşlar da havaların aşırı ısınması nedeniyle, maske mesafe hijyene önem vermemeye başladılar.
Düğün, dernek vs, gibi cemiyetlerinde kısıtlama dışı kalması vaka sayısının artamasına neden oldu. Geçtiğimiz Kurban Bayramında vatandaşların Kovid salgını yokmuş gibi bayramlaşmasıyla pandeminin fitili bir kere daha ateşlendi.
Aşılanan yada aşılanmayan bazı vatandaşların, salgın bitmiş gibi hareket etmesi ve kısıtlamalarında olmaması ilerleyen günlerde salgında 4. Dalga endişesine neden oluyor
Yetkililer, vatandaşlara maske mesafe ve hijyen’den taviz vermemelerini ve mutlaka aşılarını olmaları için çağrılarını yineliyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.