Kozuva Akay’ın eleştirilerine cevap verdi

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, rakibi Akay’a cevap verdi. Kozuva, “Sen benim Ticaret ve Sanayi Odası’nda neler yaptığımı sormuşsun. Baktım, neler yapmışım neler. Biz yaptıklarımızı şu ana kadar anlatmadık. Çünkü bir elin verdiğini öbür el görmemesi gerekiyor. Günahı vebali onun boynuna. Biz 24 derslikli okul yaptık. 9 tane okulun kalorifer tesisatlarını kömürden doğalgaza çevirdik. O kadar çok şey yaptık ki anlatsam sabaha kadar dinlersin” dedi.

Kozuva Akay’ın eleştirilerine cevap verdi
26 Mart 2019 Salı 15:11

İTHAL DANIŞMAN SÖYLEMİNE CEVAP VERDİ
Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Fatih Mahallesi’nde düzenlediği mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Kozuva, 5 senede Çerkezköy’e hiçbir hizmet yapılmadığını dile getirerek göreve geldiklerinde Çerkezköy’ün önümüzdeki 20 yılını kurtaracaklarını kaydetti. Kozuva, Akay’ın ‘ithal danışman’ eleştirilerine de cevap verdi.
“FATİH MAHALLESİ’NE SADECE DEVLET YATIRIMLARI YAPILDI”
Fatih Mahallesi AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’nda oluşturulan miting alanında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Devletimiz 200 yataklı devlet hastanesi yaptı. Yeni adliye binası yaptı. Yeni SGK binası yaptı. Biliyorsunuz dere ıslahı da Devlet Su İşleri tarafından yapıldı. Biz köprüyü yaptık ama sağ olsun beceriksiz Büyükşehir Belediyesi 2 ayda zorla asfalt yaptı. 2 ayda asfalt dökemediler, orada sıkıntı çektik. Mevlana Okulu yine hükümetimiz tarafından yapıldı. Hemen yanında 32 derslikli bir okul yapılıyor. Yine şu an bitme aşamasında olan Medine Camii var. AK Parti döneminde orası cami olarak tahsis edildi. Sadece Fatih Mahallesi’ne devletimiz tarafından yapılan yatırımlar fazla. Çünkü Fatih Mahallesi’nin bizde değeri başka. 2004 yılında Fatih Mahallesi tarla bahçe gibiydi. Ne yapıldı bizim dönemimizde? Burası Fatih Mahallesi olarak ayrıldı. Şimdi ben buradan kimin döneminde hangi yatırımın yapıldığını sormak istiyorum. İçme suyu hattı, yağmur suyu hattı, altyapı üstyapı hepsi AK Parti döneminde yapıldı değil mi? Son 5 yıldır kim yönetiyor bizi? CHP zihniyeti yönetiyor. Ve soruyorum son 5 yılda Fatih Mahallesi’ne ne yapıldı? Şimdi ben hiçbir şey yapmadı dediğimde kızıyor bana. Olanlar ortada. Bizim yerel belediyeciliğimizle, devletimizle yaptığımız yatırımlarla Fatih Mahallesi ayakta duruyor. Öyle bir yatırım yapmışız ki 5 yılda hiçbir hizmet almazken iyi kötü ayakta duruyor” dedi.
“CHP’Lİ BAŞKAN BENZİN BİTTİ DİYOR”
Medine Cami’nin çevre düzenlemesi için istenen betonun belediye tarafından verilmediğini iddia eden Kök, “Şurada gördüğünüz Medine cami yapılıyor değil mi? Onun da bir derneği var. Dernek başkanımız Belediye Başkanının yanına gidiyor. Sadece 80 metreküp beton istiyor. Dernek başkanı gidiyor, CHP’li başkan görüşmüyor, asansörü ile kaçıyor. Sonra bu başkanı dışarıda yakalıyorlar, yeniden istiyorlar. CHP’li başkan ‘Benzin bitti’ diyor. Fatih Mahallesi’ne camimize yardıma gelince benzin bitti. Ama 5 yıldır yandaşlara verilen benzin bitmedi. O yandaşlar şimdi meclis listesinde, şimdi de meclis üyesi yapacak. Utanmadan çıkıp bir de ne diyor; ‘Gönüllüler listesi’ Bunların ki yandaşlar listesi, gönüllüler listesi bizde elhamdülillah” diye konuştu. Kök, Başkan adayı Süleyman Kozuva’dan Medine Camii’nin çevre düzenlemesi için söz aldı. Kozuva; “Ben dernek başkanına sormak istiyorum. Ben bu caminin başlangıcında orada mıydım, değil miydim? Camilerimizin yanındayız. 80 değil, 8 bin metreküp veririz. Belediye parasından değil kendi paramızdan veririz, yine veririz” diye konuştu. Sonrasında Kök açıklamalarına devam ederek “Önce buradaki başkana güle güle diyeceğiz, sonra Büyükşehir’dekine güle güle deyip, inşallah genel müdürlerini de göndereceğiz. Sandıkları patlatacağız, kazanacağız” dedi.
2023 VİZYONUNA DEĞİNDİ
MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de söz alarak Cumhur İttifakı hakkında açıklamalarda bulundu. Aydeniz, “Cumhur İttifakı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin el ele vererek, nerede bir Türk varsa o bizim manevi coğrafyamızdır diyerek yola çıktıkları 2023 vizyonunda dünya lideri bir ülke oluşturmak için taşın altına ellerini koydukları milli birliktir. İnşallah Cumhur İttifakı’nın üçüncü aşaması da zafer olacaktır. Fatih mahallelilerle birlikte zafere yürüyoruz inşallah. Partilerin logolarını kullanmaktan kaçınanlara, herkesin başkanı deyip Bağlık’tan Fatih’ten haberi olmayanlara cevabımızı verecek ve inşallah Süleyman başkanımızın belediye başkanı oluşunu kutlayacağız. Bu yolda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.
“3-5 PARKLA BU PARA BİTMEZ”
Kozuva, Çerkezköy Belediyesi’nin gelen bütçeleri yanlış harcamalarla boşa harcadığını iddia ederek, “Belediyenin aldığı 166 milyon bütçenin yanı sıra Büyükşehir’den gelen 120 milyon liralık bütçeyle toplamda 300 milyon ediyor. 5 yılda 1 buçuk katrilyon eder. Bu 1 buçuk katrilyon paraya Çerkezköy’e hiçbir şey yapılmadı. 3-5 parkla bu para bitmez. Ben bu paraları nereye harcadığını soruyorum, cevap alamıyorum. Ben söyleyeyim. Çerkezköy Belediyesi’ne bir yıl önce tadilat yaptı, kendine de parmak izli asansör yaptırdı. Çünkü bu arkadaşımız egolu. Bu göreve geleceksen egonu ayaklar altına alacaksın. Bu arkadaşımız parmak izli asansörü halktan kaçmak için yaptı. Şimdi herkesin başkanıyım diyor. Benim başkanım değilsin” şeklinde konuştu.
“SU FİYATINI YÜZDE 50 İNDİRECEĞİZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Büyükşehir Belediyesi ile kavgalı olduğu gerekçesiyle Çerkezköy’e 3 buçuk yıldır yatırım gelmediğini söyleyen Kozuva: “Su fiyatlarını indirmek için bunlara söyledim. Bana gelen cevap, ‘Biz bu işi yapamıyoruz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yapıyor’ Peki Büyükşehir kimin? O da CHP’nin. Ama kendi egosu yüzünden gidip bunu bile istemiyor. Biz geldiğimizde su fiyatını yüzde 50 indireceğiz” ifadelerinde bulundu.
“ÇERKEZKÖY’Ü 20 YIL İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Belediye Başkanı ve Adayı Vahap Akay’ın kendisine yönelik “Sen bu sokakları nereden bileceksin?” sözlerine yanıt veren Kozuva, “Şimdi bu arkadaş kalktı dedi ki ‘Ya Süleyman sen Çerkezköy’ün sokaklarını nereden bileceksin?’ Sen kısa pantolonla gezerken ben Çerkezköy’ün sokaklarında hem çakıl taşıyordum hem kömür dağıtıyordum. Sen benim Ticaret ve Sanayi Odası’nda neler yaptığımı sormuşsun. Baktım, neler yapmışım neler. Biz yaptıklarımızı şu ana kadar anlatmadık. Çünkü bir elin verdiğini öbür el görmemesi gerekiyor. Günahı vebali onun boynuna. Biz 24 derslikli okul yaptık. 9 tane okulun kalorifer tesisatlarını kömürden doğalgaza çevirdik. O kadar çok şey yaptık ki anlatsam sabaha kadar dinleriz. Ama az önce dedim ya bir elin verdiğini öbür el görmemesi gerekiyor. Biz göreve geldiğimizde neler yapabileceğimizi siz de göreceksiniz. Göreve geldiğimizde Çerkezköy’ü 20 yıl ileriye taşıyacağız. Ben şahsım için bir şey istemiyorum. Kendimle ilgili bir sıkıntım yok. Benim cumhurbaşkanıyla, sayın Binali Yıldırım’la, Mustafa Şentop hocamla şu an Meclis Başkanı, aram çok iyidir. Kendimle alakalalı olsa zaten görüşüyorum, istediğimizi alıyoruz. Benim için şimdi Çerkezköy var. Biz Çerkezköy’ü alacağız, 5 senede 20 sene nasıl ileri götürürüz onun hesaplarını yaptık, yapacağız” diye konuştu.
“PARAM VAR HARCIYORUM”
Akay’ın ithal danışman göndermesine de cevap veren Kozuva, “Bu arkadaşımız bizim danışmanlara takmış, neden taktı onu da anlamıyorum. Bizim danışmanlarımız var, Allah razı olsun. Biz onların parasını veriyoruz, kazandık, harcıyoruz. Peki bu arkadaşımız 5 seneden beri Muğla’dan getirdiği danışmanların parasını nereden ödüyor. Lütfen açıklasın. Çerkezköy Belediyesi ödüyor. Neden ikide bir soruyor peki senin danışmanlar, senin danışmanlar diye. Allah’a şükür param var harcıyorum. 5 yıl önce bu başkan seçimlere girerken ondan bundan toplayarak seçimlere girdi. Belediyeden 5 yılda 700-800 bin lira para aldı. Peki şu an ki harcadığı paranın belediyeden aldığı paranın 3-4 katı olduğunu biliyor musunuz? Bu paranın hesabını vermesi gerekiyor” dedi.
“NEDEN YAPMADIN?”
 “Bizim 31 tane meclis üyesi arkadaşımızın hepsi pırıl pırıl. Onun yanında olanların şirketlerinin ne kadar fatura kestiğini göreceksiniz” diye devam eden Kozuva, “İşte bizim paramız buralara harcanıyor. İnşallah göreve geldiğimizde Çerkezköy’ümüz 20 sene ileri gidecek. Bir tane projemiz var belediye meydanında katlı otopark. Bu arkadaşımız yememiş, içmemiş, yatmamış, uyumamış, ben bu projeyi zaten yapacaktım demiş. Peki neden yapmadın. Maalesef yine cevap yok. İnşallah projelerimize bakalım sizin beğenmediğiniz varsa çıkartırız. Ama biz ne yaparsak yapalım hep artı olacak. Çünkü geçen bir 5 senemiz var. Çerkezköy’ümüz maalesef hizmet alamadı. İnşallah Çerkezköy önümüzdeki 20 seneyi kurtarmanın hesaplarını sandıkta verecek” diyerek sözlerine son verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.