Kozuva: “Başarıların devamlı olmasını diliyoruz”

2016 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışmasında 1.’lik elde eden Technova firması, kendilerine verdikleri destek dolayısıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu. ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Technova’yı bir kez daha tebrik ederek elde edilen başarının devamlı olmasını dilerken, firma ortaklarından Abdülgani Yüce de, sanayi - üniversite ortaklığının önemine bir kez daha dikkat çekti

Kozuva: “Başarıların devamlı olmasını diliyoruz”
05 Mayıs 2016 Perşembe 16:10

 TEŞEKKÜR ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde Orta Büyüklükteki İşletmeler Kategorisi’nde 1.’lik ödülünü alan Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri San. Tic. A.Ş., Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette firma ortaklarından Abdulgani Yüce, Yaşar Arslan ve Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı yer alırken, konukları ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Meclis Üyesi Muharrem Yamaç ve Genel Sekreter Hakan Gel karşıladı.

ÇTSO’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Proje sürecinde verdiği desteklerden ötürü ÇTSO’ya teşekkür eden Abdülgani Yüce, “Yarışmada elde ettiğimiz birincilikte Çerkezköy TSO’nun önemli katkısı oldu. Kendileri bizi Ankara’da da yalnız bırakmadı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

“ÜRETİMDE YÜZDE 15’LİK ARTIŞ OLDU”

Ziyaret esnasında proje süreci ile ilgili bilgi veren Selçuk Vanlı, “Çerkezköy TSO ve NKÜ’nün Check-Up programına başlanmasının ardından Technova olarak verimlilik durumunun tespiti için programa katıldık ve üniversite ile birlikte 4 aylık bir saha çalışması gerçekleştirdik. Saha çalışmaları sonunda, Technova ve üniversite tarafından verimliliği arttırma adına Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştirdik. Bakanlığın incelemeleri sonunda finale kaldık ve birinciliği elde ettik.” ifadelerini kaydetti. Vanlı ayrıca, geliştirilen proje ile birlikte maliyetlerin yüzde 25 oranında düştüğünü ve üretimde yüzde 15’lik bir artış olduğunu kaydetti.

“VERİMLİLİK KOBİLER AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Elde ettikleri 1.’likten ötürü Technova ve yetkililerini tebrik eden Süleyman Kozuva da, verimliliğin KOBİ’ler açısından büyük önem teşkil ettiğine dikkat çekerek, “Bizler KOBİ’lerin gelişimi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda üniversitelerle çok iyi bir diyalogumuz var. Devamlılığı sağlamak da çok önemli. Bu başarıların sürekli olmasını diliyoruz.” diye konuştu. Kozuva, cesaret edip ilk adımın atmanın da çok önemli olduğunu ifade etti.

“GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN GELİŞMENİN ÖNEMİNİ GÖREMİYORUZ”

Verimliliği arttırmak adına birçok çalışmanın yapılabileceğini dile getiren Abdülgani Yüce, “KOBİ’ler olarak günü kurtarmaya çalışıyoruz. Durum böyle olunca gelişmenin önemini göremiyoruz. Üniversiteler ve odalarla yapılan çalışmalar bu noktada gözümüzü açıyor. Üniversitelerin sahaya inmesi bizler için büyük avantaj. Özellikle makine bölümünde önemli çalışmalar yapılabilir. Küçük değişiklikler bile çok şeyi etkiler. Üniversiteyle sanayicinin yakınlaşması çok önemli.” şeklinde konuştu.

“HEDEF ODAKLI ÇALIŞMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Ziyarette yaptığı konuşmada, iş planı yaparak hedef odaklı çalışmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Muharrem Yamaç, üniversite sanayi işbirliği kültürünün Türkiye’de henüz fazla gelişmediğini belirtirken, bunun gelişmesi için çalıştıklarını dile getirdi. 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

ÇTSO Yönetimi ile KOBİ’lerde verimliliği arttırma adına neler yapılabileceği ve mevcut durum hakkında fikir alışverişinde bulunan Technova yetkilileri, ziyaretlerini tamamlarken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından, elde ettikleri birincilik dolayısıyla Technova firmasına teşekkür plaketi takdim edildi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.