Kozuva “Belediye iki firmaya icralık olmuştur”

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla birlikte öğlen yemeğinde bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kozuva Çerkezköy Belediyesi’nin Ankara’dan ve İstanbul’dan iki firmaya toplamda 1 milyon 150 bin TL borcu sebebiyle icralık olduğunu iddia etti. Siyasete mecbur kaldığı için girdiğini ifade eden Kozuva “ Keşke siyasete daha önce girseydim çok geç kalmışım” ifadelerini kullandı.

Kozuva “Belediye iki firmaya icralık olmuştur”
29 Mart 2019 Cuma 17:30

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIM”
Seçime sayılı saatler kala seçime ilişkin çalışmalarına devam eden Kozuva, kamuoyunda ‘ Süleyman Kozuva Belediye Başkanı seçildiği taktirde belediyeden birçok kişiyi işten çıkartacak’ yönünde yer ala söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “ Ticaret ve Sanayi Odası’nda hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamadığım gibi Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevine geldiğimde de hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayacağım” dedi.
“BELEDİYE İCRALIK”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın son günlerde strese girdiğini dile getiren Kozuva, “Bizim öyle bir strese girme şansımız yok. Görev süresi boyunca sadece günü kurtarmak için mücadele etmiştir. Çerkezköy Belediyesi’nin 100 milyona yakın borcu vardır. Çerkezköy Belediyesi Ankara’dan ve İstanbul’dan iki firma tarafından toplam 1 milyon 150 bin TL icraya verilmiştir. Biz Çerkezköy Belediyesi’ni aldığımızda hizmet gelecek. Bizim karşımızda egolu bir adam var. Çerkezköy çok hızlı büyüyor, buraya devlet şefkati lazım. Beş yıllık sürede tüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var. Göreve geldikten sonra bize 2-3 ay süre versinler. Gelip orasını tanımamız gerekiyor. Mahalle mahalle istişare yapacağız. Hangi mahallede ne yapacaksak istişarelerle yapacağız. Bu zaman kadar ‘ben’ değil, ‘biz’ dedim. Bundan sonra da biz demeye devam edeceğiz. O birlik beraberliği sağladığımızda Çerkezköy’ü 5 yılda 20 yıl ileri götüreceğiz” diye konuştu.
“YOL ARKADAŞLARINI KÜSTÜRDÜ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘15 Temmuz öncesi nerelerdeydin’ sorusuna  yanıt veren Kozuva, “O dönemden önce de Çerkezköy’deydim,  15 Temmuz’dan sonra da Çerkezköy’deyim”  dedi. Siyasete mecbur kaldığı için girdiğini ifade eden Kozuva, “Vatandaşlarımız bana güveniyor ama tanımıyor. 800 fabrikanın 700’ü beni tanıyor ama o fabrikaların 10’u Vahap Akay’ı tanımıyor. Siyasete mecbur kaldığım için girdim. Keşke daha önce girseydim çok geç kalmışım. Çerkezköy Belediyesi’ni Vahap Akay’a bırakmadan önce siyasete girseydim keşke. Vahap Akay kendisini başkan yapan arkadaşlarının yüzde 50’sini kenara attı ve kendisine küstürdü. Hep ‘ben’ diyor. Yalnızlık sadece Allah’a mahsustur. Benim tek kavgam milletin parasının millet için harcanması” ifadelerini kullandı.
“1911’İN KÜME DÜŞMESİNİN SORUMLUSU AKAY’DIR”
Çerkezköy’de sporla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Kozuva “Belediye spor kulüplerine sahip çıkmazsa, destek olmazsa başarılı olmaları mümkün değil. Belediye, bütçesinin binde 12’si kadar spor kulüplerine destek olabiliyor. 2019 yılında belediyenin bütçesinden gerekli tutarı kulüplere vermesi gerekiyordu.  Biz de göreve geldiğimizde spor kulüplerimize sahip çıkacağız. 1911 Çerkezköy Doğanspor’un ligden düşmesi ise yüzde 90 Belediye Başkanı Vahap Akay’ın suçudur” açıklamalarında bulundu.
1/1000 İMAR PLANI HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Kızılpınar Mahallesi’ndeki 1/1000 ve 1/5000’lik planlarla ilgili de yöneltilen soruyu cevaplayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ise “5 yıl yapılmayan plan değişikliği seçimler öncesi yapılmak istendi. Bu plan değişikliğinden önce orada toplama yapılmış. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aldığı 1/1000 ve 1/5000’lik planlar büyükşehir belediye meclisine gönderildi. Büyükşehir reddetti, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de şerh koydu. Tekrar Büyükşehir’e gönderdiler. Büyükşehir 1/5000’lik planı kabul etti, 1/1000’lik planı reddetti. Bizim meclis üyelerimiz de 1/5000’lik planlar için yürütmeyi durdurma davası açtı, süreç ilerliyor” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.