Kozuva, ÇTSO üyeleri ayrıcalıklıdır

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, yaptığı açıklamada Çerkezköy TSO üyelerinin pek çok avantajları bulunduğuna dikkat çekerek “Üyelerimiz, kanuni üye olmanın dışında pek çok avantajların ayrıcalığına sahipler” dedi. Kozuva, avantajlar hakkında örnek bilgilendirmelerde bulundu”

Kozuva, ÇTSO üyeleri ayrıcalıklıdır
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Şubat 2022 Cuma 17:05

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, yaptığı açıklamada Çerkezköy TSO üyelerinin pek çok avantajları bulunduğuna dikkat çekerek “üyelerimiz, kanuni üye olmanın dışında pek çok avantajların ayrıcalığına sahipler” dedi. Kozuva, avantajlar hakkında örnek bilgilendirmelerde bulundu.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptığı yazılı açıklamada Çerkezköy TSO üyelerinin avantajlarından bazılarını şöyle sıraladı:

“Üyelerimize, mesleki konulardaki istek, beklenti ve problemleri doğrultusunda inceleme ve araştırmalar yaparak, gerekli merciler nezdinde girişimlerde bulunma ve sonuçları takip etme hizmeti verilmektedir.

Üyelerimizin iç ve dış ticaret konularında mesleki ve teknik bilgi ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları mümkündür. Yurtdışı fuarlarda Odamızın şemsiye stantları altında firmalarını ve ürünlerini tanıtma şansına sahiptirler ve fuar teşviklerinden faydalanma hakları bulunmaktadır.

Üyelerimiz diledikleri takdirde Odamızın yurtdışı iş gezilerine katılarak ticari imkânlarınıartırma veya çeşitlendirme fırsatlarına da sahiptirler. Üyelerimiz ayrıca odamızın yayınlarından da faydalanma imkânına sahiptir, bu konuda örnek haber röportaj ve ziyaret bilgileri yayınlarımızda mevcuttur. İnternet sitemizde dergi ve gazete yayınlarımıza bakılabilir.

Üyelerimiz merak ettikleri veya ihtiyaç duydukları anda gerekli mevzuat değişiklikleri ve ticari hayatı ilgilendiren duyurularımızdan ivedi bir şekilde haberdar edilme imkânlarına da sahipler. Gerek mail ortamında gerek telefonla arayıp ilgili personelden bilgi alma imkân ve yetkileri vardır. Bunların yanında ihracatçı üyelerimizin menşe şahadetnameleri ve dolaşım belgelerinin tanzim, kontrol ve onay işlemleri veya ithalat ve ihracatla ilgili tüm fatura, belge vb.nin suret onayları, dış ticaret işlemlerinin gerektirdiği hallerde eksper ve bilirkişi tayini ve rapor düzenlenmesi hizmetlerinden de yararlanılmaktadır. Yine imalatçı üyelerimizin kapasite raporlarının düzenlenmesi, onaylanması ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne gönderilmesi konusunda, diğer yandan iç piyasa rayiç fiyatları hakkında rapor ve bilgi alma konusunda da hizmet alabilmektedirler. AyrıcaKOSGEB Danışma personelimiz tarafından odamız bünyesinde üye veya üye olmayan vatandaşlara KOSGEB hakkında Danışmanlık Hizmeti verilmektedir.Üyelerimiz online olarak faaliyet belgesi, Ticaret Sicil Tasdiknamesi ve aidat ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmekte ve Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ile ihracat yapmak veya ihracatını geliştirmek adına destek hizmeti alabilmektedir.İmalat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize Yerli Malı Belgesi tanzim edilmekte ve üyelerimiz kamu ihalelerinde avantaj sağlayabilmektedir.Bir farklı hizmet de, onayı istenen faturaların rayice uygun olup olmadığının doğrulanması,iş makinalarının tescil ve tasdik işlemleri gibi hizmetler de sunulmaktadır.

Üyelerin çeşitli ticari işlemleri için gerekli ve bazı hallerde alınması zorunlu olan sicil belgesi, imza ve kefalet onayları gibi sicil kayıtlarına dayanan belgelerin verilmesi de odamızın hizmetleri arasındadır.

Üyelerimize sunulan hizmet avantajlarından birisi de firma sahibi, ortağı ve yetkililerinin BAĞ-KUR ile ilgili tüm formlarının hazırlanması ve onaylanması ustalık, kalfalık, çıraklık vb. sözleşmelerinin onaylarının yapılmasıdır…

Üyelerimiz ayrıca öncelikle Çerkezköy Kapaklı ve Saray ilçeleri başta olmak üzere Bölgemizinbirçok yerindekiotel, sağlık kuruluşları ve otobüs şirketleri vb. gibi kurum ve kuruluşlardan avantaj ve indirimli yararlanma haklarına sahip olmaktadırlar.

Konuyla ilgili bilginin ilgilenen üyelerimiz için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası internet sitesinde de https://www.cerkezkoytso.org.tr/content-1340-uyelik_avantajlari.htmlmevcut olduğu bildirilen açıklamada ayrıca Çerkezköy TSO üyelerinin Odamız Web sayfalarında Organizasyon kısmında birimler halinde ve detaylı olarak listelenen tüm hizmetlerinden faydalanabileceklerine de dikkat çekildi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.