Kozuva’dan “15 Temmuz’da neredeydin?” çıkışı…

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, siyasetçi olmadığını ama siyaseti öğrenmeye başladığını itiraf etti. İsim vermeden Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’ı eleştiren Kozuva, “Benim Başkanım değil” dedi. Tekirdağ Milletvekili Yel ise, Çerkezköy’e TOKİ’yi getireceklerini iddia etti.

Kozuva’dan “15 Temmuz’da neredeydin?” çıkışı…
08 Mart 2019 Cuma 17:41

 “AKAY 15 TEMMUZ’DA NEREDEYDİ?”
Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışı yapıldıktan sonra vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Kozuva, 31 Mart’ın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Çok siyasetçi değilim belki ama siyaseti öğrenmeye başladım. Gerçekten öğrenmeye başladım. Siyasette bir 15 Temmuz süreci yaşandı. Şuandaki mevcut belediye başkanımız 15 Temmuz’da neredeydi? Madem halkının yanındaysa, 15 Temmuz’da neredeydi bu arkadaş? Biz ve buradaki arkadaşların yüzde 90’ın hepsi Belediye Meydanı’nda 28 gün nöbet tuttuk. Bu arkadaşımız yoktu. Ne bekliyoruz ki bu arkadaşımızdan” dedi.
SU FİYATINA DEĞİNDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken su fiyatlarının indirilmesi için talepte bulunduğunu belirten Kozuva, “Bana ne dediler biliyor musunuz?  ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu işe karışıyor’ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kimde peki? O CHP değil mi? Siz kendi aranızda anlaşamıyorsunuz, gelip burada Çerkezköy’ü yönetmeye talip oluyorsunuz. Böyle bir şey yok. Bizim için önemli olan Allah kısmet ederse, hem Çerkezköy Belediyesi hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi…” diye konuştu.
“ÖZEL ASANSÖR YAPTIRDI KENDİSİNE”
Belediye Başkanı Vahap Akay’ın herkesin başkanı olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Kozuva, “Benim başkanım değil. Niye benim başkanım değil? 2016-2017 yılında Çerkezköy Belediye binası tadilata girdi. Girmesi gerekiyor muydu? Evet, girmesi gerekiyordu belki de. Aslan yattığı yerden belli olur, bizimkisi çok fazla belli oldu. Neden? Kalktı kendine özel bir asansör yaptı. Aşağıya otoparka geliyor, sadece ve sadece kendi parmak iziyle asansöre basıyor, direkt odasına çıkıyor. Nasıl herkesin başkanı? Kusura bakmayın o yüzden benim başkanım değil.” diye konuştu.
“ALGI OPERASYONU YARATIYORLAR”
Kendisine gelen bazı soruların, “Kozuva geldiği zaman Çerkezköy Belediyesi’ndeki çalışan arkadaşlarımızı işten çıkaracak” yönünde olduğunu belirten Kozuva, “Bir algı operasyonu yaratıyorlar şuanda. Bizim işini yapanla kesinlikle ve kesinlikle bir derdimiz yok. Bunu lütfen böyle bilelim. Arkadaşlar onlar zannediyor ki, 5 sene önce geldiklerinde şuanda 360 tane kişinin 250-300 tanesini değiştirdiler. Hepsini CHP üyesi koydular. Onlar zannediyor ki, biz de geldiğimiz zaman bunu yapacağız. Bizim çalışanla, hiç kimseyle işimiz yok. Herkes işine bakacak. Biz ne yapacağız? Şuanda Çerkezköy Belediyesi’nde yaklaşık 600’e yakın kişi çalışıyor. 600 kişinin inanın çok samimi söylüyorum 100-150 tanesi sadece ve sadece kartı var. Belediyeye bile gitmiyor. Çalışmayanın işi yok. Çalışanın da başımızın üstünde yeri var. Lütfen bunu böyle bilelim” açıklamalarında bulundu.
“TOKİ BAŞKANIMIZ BU KONULARA SICAK BAKIYOR”
Bir vatandaşın, “Çerkezköy’de niye TOKİ yok?” sorusunu ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel cevapladı. TOKİ’nin olması için yerel yönetimlerle ortaklaşa çalışması gerektiğini ifade eden Yel, “Dolayısıyla bizim bundan sonra inşallah Cumhur İttifakı Belediyesi olacak ve bu belediyemiz TOKİ ile ortak çalışarak yeni imar sahalarıyla birlikte bu konuda TOKİ’nin buraya daha hızlı gelmesini sağlayacağız. Bu konuyla ilgili hiç merak etmeyin, TOKİ Başkanı’mızla da konuşuyoruz. Başkanımız bu konulara çok sıcak bir insan. Burada da ve Tekirdağ’ımızın diğer yerlerinde TOKİ’den sonra çok daha büyük yatırımları göreceksiniz inşallah.” dedi. 
“ÇOK ÜZÜLÜYORUZ”                    
Seçim İrtibat Bürosunun açılışından önce dışarıda halka hitap eden Yel, “Cumhurbaşkanımızın karşısına alnı ak bir şekilde çıkmamızı sağlayacak olanlar sizlersiniz. Eğer biz bu kadar başarıya rağmen, bu kadar birlikteliğe rağmen 31 Mart’ta seçimi kaybedersek gerçekten çok üzülürüz. Bu üzülme bütün Tekirdağ’ın üzülmesi olacak. 31 Mart gerçekten Çerkezköy’ün bu belediyecilik alanındaki makus talihinin, Tekirdağ’ın makus talihinin değişeceği, büyük yatırımlara imza atacağımız kurtuluş günü; 1 Nisan diriliş günü olacak inşallah. Hep beraber bu kutlu vatanımıza, bu güzel yurdumuza, bu hizmeti yapmak için bizlere bu fırsatı verdiğiniz taktirde Süleyman Kozuva yönetiminde belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber en güzel hizmeti yapıp, hükümetimizin de buraya daha fazla kaynaklar aktarması için bizler de milletvekilleri olarak var gücümüzle çalışma sözü veriyoruz” diye konuştu.
Öztrak Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Kozuva Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışı yapıldı. Açılışa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz katıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.