Kozuva’ya yağmur gibi eleştiri yöneltti

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, seçimlere sayılı günler kala mahalle mitinglerine hız verdi. İlk mitingini Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yapan Akay’a eşi Güliz Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak da eşlik etti. Akay,  Cumhur İttifakı Başkan adayı Kozuva’yı “Bu gönül birlikteliğini kurmak kolay mı sandın? Bu saadeti, bu birliği parayla kurabileceğini mi sandın? Anlatacak hikâyesi olmayanların iftirası ve yalanı çok olur” diyerek sert eleştirdi.

Kozuva’ya yağmur gibi eleştiri yöneltti
14 Mart 2019 Perşembe 13:29

“AKAY’IN TÜM MİTİNGLERİNE KATILACAĞIM”
Akay’ın tüm mitinglerine katılacağını ifade eden Albayrak, “Vahap başkan bu mitingde olmamı istedi, bundan sonraki 9 mitingde de Allah kısmet ederse sonuna kadar burada olacağım. Neden? 30 Mart 2014’te 12’de 12 yaptığımız o heyecan, o hareketliliğin daha bir hareketli seviyede yakalanmış olduğunu görüyorum. Göreceksiniz ki bu mitingler dalga dalga büyüyecek. 31 Mart 2019’da diyeceğiz ki Mart’ın sonu bahar. Çok önemli bir ittifak içerisinde Tekirdağ’da ve tüm ülkede siyasi genel sıkışıklığın, 17 yıldır iktidarda olan bir partinin Türkiye’yi artık yönetemez hale gelmesinin, demokratik yollardan da gitmesinin adımı olacaktır bu seçimler. Önümüzdeki hafta bir heyecan daha yaşayacağız. Çerkezköy’ün geleceğini inşa edeceğimiz Çerkezköy Kültür Sarayı’nın hep beraber açılışını gururla yapacağız. Yine söylüyorum, Sayın Vahap Başkan ile ben 31 Mart 2019’da yerel yönetimlerin yine başına geleceğiz. Sayın Başkanım verdiği sözü tutan birisi ben de diyorum ki sonuna kadar sayın başkanın arkasında olacağım” şeklinde konuştu.
YATIRIMLARI ANLATTI
Albayrak’ın ardından sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 5 yıllık görev süresinde yapılan çalışmaları sıraladı. Akay, “Bu meydanda 2014-2019 yıllarında sizlerle bir adım attık. Aradan geçen 5 yıl sonra yeni bir 5 yıla başlangıç yapacağız inşallah. Bizler 5 yıl boyunca hizmet ile dolu dolu geçen 5 yılda, dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’den, su baskınları yaşayan Fatih Caddesi’nde, Başarır Sokakta, İmar sitelerin Çerkezköylüleri bu dertten kurtaran Kadir Albayrak’a çok teşekkür ediyoruz. Hemen arkamızda FETÖ’cülere verdikleri yeri kadınlarımıza, çocuklarımıza verdik adını da onlara inat Türkan Saylan koyduk. 14 yeni park yaptık. Veliköy’de düğün salonu, piknik alanı yaptık. Kızılpınar’da 90 kilometre altyapı hattı yaptık. Kızılpınar’da Gazi Mustafa Kemal ortaokulu yaptık. Kapalı Pazar yerini Çerkezköy’e kazandırdık, Tepe Piknik alanını Çerkezköy’ün ailelerine teslim ettik. Kent Park birinci etap bitti ardından ikinci etabı geçen hafta açtık. 118 nokta park, bahçe yeşil alan düzenlemesi yaptık. Örnek aydınlatma sokakları ile, şehitlik anıtımızla, 29 Ekim Spor salonumuzla, Atatürk Kültür Merkezimizle Çerkezköylülerle gönül köprüleri kurduk. Bir bebek doğdu kapısına gittik. Çerkezköy’e yeni taşınana hoş geldin hemşehrim dedik. Ramazan geldiğinde konuyu komşuyu bir sofrada buluşturduk. On binleri Edirne’ye, İstanbul’a, Çanakkale’ye taşıdık. Vatandaşların zor anlarında taziye çadırları kurduk. Yaz spor okullarımızla çocuklarımızın gelişime katkıda bulunduk. 5 yıl boyunca camileri, cem evlerini temizledik. Derdimiz tasamız Çerkezköy’ün çocukları 65 kişilik sınıfta okumasınlar diye eğitime destek olduk. Bunların hepsini sizden aldığımız güç ile yaptık. Şehrin dört bir yanını, bayraklarla donattık ve milli bayramlarımızı kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin gölgesinde bir Belediye Başkanı olduk. Beraberiz, kardeşiz dedik ve korkmadan on binlerin huzurunda ‘Ne Mutlu Türküm’ diye haykırdık. 5 yıl önce, ‘Değişim senin elinde Çerkezköy’ dedik ve bu değişimi Kadir Başkanım ile yaptık. Yeni 5 yılda, 167 bin nüfusla yan yana kol kola omuz omuza giriyoruz. Çerkezköy’e dair projelerimizle giriyoruz. Yeni trafik çözümlerimizle, yeni küçük sanayi sitemizle, yeni amfi parklarımızla, yeni engelli koordinasyon merkezimizle yeni 5 yılına doğru gidiyoruz” dedi.
“GÖNÜLLERDE YERİMİZ VAR”
Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı da eleştiren Akay, “Bizim bugüne dair anlatacaklarımız, yarına bakacak hedeflerimiz var. Boş konuşmuyoruz, Çerkezköy’ü tanıyoruz ve yarına da cesaretle, umutla yürüyoruz. Ama öyle görüyorum ki gönüllerde yerimiz var. Bu gönül birlikteliğini kurmak kolay mı sandın?  Bu saadeti, bu birliği parayla kurabileceğini mi sandın? Anlatacak hikayesi olmayanların iftirası ve yalanı çok olur. Bugün çıkmış diyorlar ki, kaybetme telaşım varmış, hakaret ederek siyaset yapıyormuşum. Allah sizi kuru iftiradan saklasın. Çerkezköy için çalıştık. Kendileri daha ortada yokken, partilerinin önünden geçmezken biz çocuklarımızla beraberdik. Ben sadece vatandaşlara Çerkezköy’ün dününü anlatıyorum. Yeni yılda yapılacakları anlatıyorum. AK Partili, CHP’li, MHP’li, Saadetli, BBP’li demeden herkese Çerkezköy’ü anlatıyorum. Gönül ittifakı kuruyoruz biz, gönül!” diye konuştu.
AKAY: “KENDİMİ İHBAR EDİYORUM”
Kozuva’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak oy toplamaya çalıştığını ifade eden Akay, “Çerkezköy’e bir şeyler katalım diye düşünürken birileri engellemek için uğraştı. Kaybedilen bu zamanları 5 yılda kazanacağız. Belediye Başkanlığında geçmiş dönemde İŞKUR masası vardı. Biz göreve geldik 6 ay geçti İŞKUR, ÇTSO’ya gitti. Sonra yazı geldi bize, belediye iş bulamaz diye. Kendimi ihbar ediyorum, vatandaşıma işi buluyorum, iş bulmaya da devam edeceğim. Sonra aday çıktı dedi ki, ‘ben Tayyip Beyle çözerim’ Tayyip bey değil Sayın Cumhurbaşkanı diyeceksin! Yani bir samimiyet göstergesi ile göz boyuyor. Onu hallederim, bunu çözerim diyorsun, 6 yıldır ÇTSO başkanısın, 2016 başından bu yana çocuklarımız 65 kişilik sınıflarda okumasın dedik. Kaymakam Bey’in payı var, eski AK Parti Milletvekili Ayşe Doğan’ın payı var. Arkadaş biz tırım tırım tırmanırken bir yerleri aradın mı? Yok. Çerkezköy’ü sular bastı, Devlet Su İşlerini aradın mı? Yok. Memlekette doktor sorunu var? Hastanede muayene olalım desek sabah 3’te sıra alınıyor, ameliyat için 2 aya sıra veriliyor. Birilerini arayıp çözdün mü? Hayır. 6 yıldır bunları aramak için, Belediye Başkanlık makamı mı bekledin?” diye konuştu.
KOZUVA’YI ADETA ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU
Tevazu ve samimiyetin, Cumhur İttifakı adayında olmadığı kaydeden Akay, “Çerkezköy’ün püsküllü belası Termik Santrali’ne karşı çıktık. Sen ne yaptın, ÇED toplantısına ev sahipliği yaptın. Bakmayın bakanların gelip Termik Santral iptal dediğine, o alan hala Termik Santral alanı olarak işaretli. Sen zenginliğine güvenirsin, para kazanmaktan anlarsın. Sen bunları duymadın bile. Ben Vahap Akay olarak yeri geldi Büyükşehir Belediye Başkanımı kırdım, eleştirdim. Yeri geldi, partimi eleştirdim. Bunların hepsi yaşadığım toprakların geleceği için. Bana hiç kimse gelip tevazu, samimiyet demesin. Sizde tevazunun t’si, samimiyetin s’si yok” diyerek Kozuva’yı adeta eleştiri yağmuruna tuttu.
BAKAN FURYASINA DEĞİNDİ
Son günlerde Çerkezköy’e gelen Bakanlar hakkında konuşan Akay, “2014 yılında gelen anlattı, giden anlattı. Bakanlar geldi sözler verildi ne oldu o sözler? Söz var, icraat yok. Bugün badana yapıp, allayıp pulladıkları salonda toplantı yapmak zorunda kaldılar. Bir Mayıs öncesiydi, seçim öncesi dönemin Spor Bakanı geldi, yeni spor salonu yapacağız dediler. Hızlarını alamadılar havuz yapacağız dediler, bende kendinizi yormayın Kadir Başkan yapıyor dedim. O sözler nerede? Her seçim arifesinde gelecekler, söz verecekler ama ortada kimse kalmayacak. O bakan nerede, değişti. E ne oldu spor salonu? 5 yılda verdikleri tüm sözleri Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile beraber tuttuk. Biz 5 yıl evvel, 30 Mart 2014’te seçilmiş iki belediye başkanı olarak söz nasıl verilir, nasıl tutulur onu gösterdik. Allah herkese söz verip tutabilmeyi nasip etsin. Tüm ittifakların dışında, 81 ilden gelmiş tüm vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül ittifakımızla geleceğe yürüyoruz. Ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan birbirimize sarılarak herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğiz. Biz Kadir Albayrak başkanımızla beraber, yeni 5 yılda Çerkezköy’ü yeni umutlarla yeni hedeflerle buluşturacağız ve Mart’ın sonunda yeni baharda buluşacağız” ifadelerini dile getirdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.