Kraldan daha kralcı Doğan! ​

AKP Kapaklı İlçe Teşkilatı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Muammer Doğan, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan’a tepki gösterdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan basın açıklamasının siyasi olduğunu iddia eden Doğan, açıklamayı paylaşan Hayati Çakan’ı siyaset yapmakla suçladı. AKP Genel Merkezinin bile tepki göstermediği açıklamaya Doğan’ın tepki göstermesi ise kamuoyunda Muammer Doğan’ın ‘Kraldan daha kralcı’ olması şeklinde yorumlandı

Kraldan daha kralcı Doğan! ​
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:23

ÇAKAN’DAN RAHATSIZLAR
AKP Kapaklı İlçe Teşkilatı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Muammer Doğan, teşkilat olarak Hayati Çakan’dan rahatsız olduklarını belirterek; “Biz Sakatlar Derneğinin ve dernek başkanı Hayati Çakan’ın tüm engelli kardeşlerimizi temsil etmediğini ve bu düşünce ile temsil edemeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE DOĞAN’IN TEPKİ GÖSTERDİĞİ O AÇIKLAMA
“Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Tarihi Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildi. Yine Birleşmiş Milletler ’in 9 Aralık 1975 tarihinde kabul ettiği Engelliler Bildirisinden bu güne tam 43 yıl geçti,

Engellilerin toplumsal hayata eşit ve üretken bireyler olarak katılımlarının zorunluluğuna dikkat çeken, devlete bu alanda görev ve sorumluluklar yükleyen Engelliler Bildirisinin ruhuna ve taleplerimize uygun düzenlemeler hala hayata geçirilmiyor. Siyasi iktidarlar, nüfusunun onda birinden fazlasını oluşturan 8,5 milyon engelliyi, sorunlardan doğrudan etkilenen aileleriyle birlikte 25 milyon kişiyi görmezden gelmeye devam ediyor.

Türkiye tarihinin en ciddi ekonomik ve siyasi kriziyle yüz yüze bulunuyoruz. Hükümet, kendi krizin faturasını çalışanlara, işsizlere, emeklilere, üreticilere keserken, bu olumsuz koşullar engellileri bir kat daha fazla mağdur ediyor. Günde 1,5 doların altında bir gelirle yaşamaya mahkûm edilenlerin oranının yüzde 38’i bulduğu düşünüldüğünde, Engellilerin yaşama koşullarının çok daha ağır olduğu ortadadır.

Üretimi, yatırımı, istihdamı ve kamu yararını göz ardı eden politikalar, yoksulluk, işsizlik ve sefalet derinleşiyor. Devleti küçültüyoruz demagojisiyle ‘Sosyal Devletten’ arta kalan ne varsa budanmak isteniyor. Çalışanların, üretenlerin ve Engellilerin talepleri karşısında ‘görmeyen, duymayan’ siyasi iktidar, kaynaklarımızı üretmeden kazanan bir avuç azınlığa aktarmaya devam ediyor.

Bizler, vurguncu, soyguncu, hortumcu değiliz kara para aklamıyoruz, banka batırmıyoruz. Bizler, her şeyden önce insan onuruna yaraşır koşullarda, eşit bir hayat istiyoruz. Devletin, Anayasada da belirtilen görev ve yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ediyoruz. Engellileri dışlayan, yok sayan anlayışların Türkiye’nin geleceğine hiçbir katkısı olmayacağını savunuyoruz.

Toplumsal hayatın bütün alanlarında; eğitimde, iş bulmada, ulaşımda, kent politikalarında taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Bu çerçevede, engellilere yönelik istihdam politikaları oluşturulmalı, iş olanakları yaratılmadığı koşullarda devlet sorumluluklarının gereğini yerine getirerek, tazminat vermelidir. İş ve engellilik tazminatının yanı sıra vergi muafiyeti ve gümrük yasası, toplu taşıma ve ulaşımda sakatlara yönelik politikalar ve bir dizi alanda öncelik tanınması talepleri bütün koşulu, çalışma ve yaşama alanlarında taleplerimize uygun politikaların geliştirilmesi, önceliklerin sağlanması, yasaların çıkarılması, Engellilerin lehine uygulamalara öncelik veren anlayış yerleşmesinden geçiyor. Siyasi iktidarlar, engellilerin örgütleriyle de görüşerek politikalar geliştirmeli, çözümleri hayata geçilmeli!

Siyasi iktidara sesleniyoruz; 8,5 milyonu görmezden gelerek, yolunuza devam edemezsiniz. Ya kamu yararından, çalışandan, üretenden, işsizlerden, emekliden, engellilerden yana taraf olursunuz ya da bertaraf!

Türkiye Sakatlar Derneği olarak; 3 Aralık Dünya engelliler Günü’nün her yıl adet yerini bulsun diye hatırlanmasına karşı çıkıyoruz. Sorunlarımız giderek büyüyor, ama çözümsüz değil! Derneğimiz, Engellilerin talepleri için demokratik bir zeminde mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bütün kamuoyunu ve engellileri, haklarını savunmaya, dayanışmaya, taleplerini ifade etmeye çağırıyoruz.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.