Kravat imalatında hedefler büyüyor

Saray Kaymakamlığı ve Saray Halk Eğitim Merkezi'nin iş birliği ile açılan Karavat İmalat Atölyesi'nde üretilen kravatlar beğeni toplamaya ve pazar oluşturmaya devam ediyor.

Kravat imalatında hedefler büyüyor
23 Ağustos 2007 Perşembe 08:25

Saray Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bu imalathane ile hem işsiz vatandaşlara iş imkanı sağlanırken, hem de üretilen kravatlar Saray ekonomisine katkı sağlamaya devame diyor. şuanda günlük 150 ile 200 adet kravatın atölyelerinde yapıldığını belirten Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Türkiye çapında dağıtım yapan bir firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Eğer söz konusu firma ile anlaşırsak günlük kravat imalatımız tam 500 adet artacak" dedi.

Saray'da önce düşünce bazında gerçekleşen devrim Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın tarafından pratiğe döndürülünce, Saray Halk Eğitim Merkezi'nde küçük bir işletme kurularak, kravat imalatına başlandı.

KRAVAT İMALATI SÜRÜYOR

Kısa sürede Saray Halk Eğitim Merkezi'nin imal ettiği kravatlar büyük ilgi görünce projeye Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü destek verdi. Bu destekler sonucunda şuanda Saray Halk Eğitim Merkezi'nde günde 150 ile 200 arasında imal ediliyor. İsteyen firmaların kravatlarını da kendi etiketleri ile imal eden Saray Halk Eğitim Merkezi'nin kravat atölyesinde Çerkezköy'ün önde gelen giyim firmalarından Hasır Group'a kravatlarını kendi markası ile yaptırıyor.

TÜRKİYE ÇAPINDA DAĞITIMI YAPILACAK

Şuanda kravat atölyesinin ancak masraflarını karşıladığını belirten Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, "Şuanda Türkiye çapında ünlü bir giyim firması ile görüşmelerimiz sürüyor. Eğer bu firma ile anlaşırsak bu firmanın kravatlarını Saray halk Eğitim merkezi olarak biz üreteceğiz ve etiketleyerek, firmaya vereceğiz. Bu firma ile anlaşma sağlanırsa, üretim kapasitemiz günlük 500 tane daha artacak" dedi.

Bunun dışında pazara girmek için İstanbul'daki birçok firma ile de temasa geçmeyi düşündüklerini belirten Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, "Eğer projelerimizi hayata geçir ve pazarlamasını yaparsak inanıyorum ki bu atölye Saray"daki birçok ev hanımının ve işsizin umudu olacak" dedi.

VAR GÜÇLERİ İLE ÇALIŞIYORLAR

Projeye başta Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın destek verdiğini, hayata geçmesinde önemli rol oynadığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, ise "Projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bize verilen destek ve güveni boşa çıkartmayacağız ve gelecek dönemde imalatına başladığımız Halk Eğitim Merkezi Kravatları'nı önce ilimizde, sonra bölgemizde, ardında da ülkemizde marka yapmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.