Kritik bölgedeki tümöründen İrmet’te kurtuldu

Beyne giden şah damarının etrafını sarmış portakal büyüklüğünde tümörü bulunan Ali Yerişanoğlu, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev’in başarılı operasyonu sonrasında 5 yıldır çektiği sıkıntılarından kurtuldu

Kritik bölgedeki tümöründen İrmet’te kurtuldu
01 Kasım 2016 Salı 12:44

TÜMÖR ŞAH DAMARININ ETRAFINI SARMIŞTI
Yaklaşık 5 yıldır boynunda, beyne giden şah damarının etrafını saran tümörle yaşayan, tümör yüzünden dönem dönem vücudunda uyuşmalar hisseden 30 yaşındaki Ali Yerişanoğlu isimli hasta, hastane hastane dolaşıp şifayı Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nde buldu. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev’in gerçekleştirdiği riskli operasyonun ardından tümöründen tamamen kurtulan Yerişanoğlu eski sağlığına kavuştu.
7 SAATLİK OPERASYON SONUCU TÜMÖR ÇIKARILDI
Operasyon hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, hastanın çok riskli bir ameliyata alındığını belirterek, “Hastamızın durumu çok riskliydi. Beyne giden şah damarının etrafını ortalama bir portakal büyüklüğündeki tümör kitlesi tarafından sarılmıştı. Operasyon esnasında şah damarında oluşabilecek ufak bir zedelenme bile hastamız için çok ciddi tehlikeler doğurabilirdi. Neyse ki yaklaşık 7 saat süren başarılı operasyonun ardından Ali Bey tümörden tamamen kurtuldu.” dedi.
ZOR BİR AMELİYAT
Bu tip bir operasyonu Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğini belirten Dr. Aghayev, “Zor bir ameliyat. Bu tip operasyonlara genellikle ekip olarak girilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi, KBB ile Kalp ve Damar Cerrahisi ekipleri ameliyatı tamamlarlar. Uzun bir operasyon gerçekleştirdik ve ameliyatın sabahında çekilen MR sonucu tümörün tamamen çıkarılmış olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.
AĞABEYİ YILMAZ, RAHATSIZLIK SÜRECİNİ ANLATTI
Ali Yerişanoğlu, boynundan geçirdiği operasyonun ardından sağlığına tamamen kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi. 30 yaşındaki hasta, operasyon sonrası konuşmada bir miktar güçlük çektiği için, hastalığın gelişimini ve hastanın şikayetlerini Ali Yerişanoğlu’nun ağabeyi Yılmaz Yerişanoğlu aktardı.
BAŞKA DOKTORLAR AMELİYATI YAPMAYA CESARET EDEMEDİ
Tümörün vücuttan çıkarılması için pek çok hastane ve profesör gezdiklerini belirten Yılmaz Yerişanoğlu, “Gittiğimiz hastanelerdeki doktorların bu ameliyatı yapmaya cesaretleri olmadığını gördük. Bize hiç güven vermediler. Operasyonun riskli olacağını ve Türkiye’de bu operasyona girecek çok fazla doktor bulunmadığını dile getirdiler.” açıklamalarında bulundu.
VÜCUDUNDA UYUŞMALAR GÖRÜLÜYORDU
Ağabeyi Ali Yerişanoğlu’nun, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne getirilirken sol tarafının tamamen uyuşuk olduğunu ve bu bölümü hissetmediğini dile getiren Yılmaz Yerişanoğlu, “Bu uyuşmalar daha az miktarda yaklaşık 5 yıldan beri görülüyordu. Gittiğimiz onca hastanenin ardından Kamran Bey’le tanıştık ve ağabeyim eski sağlığına kavuştu. Allah ondan razı olsun.” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
30 yaşındaki hasta, ameliyatını takip eden 3. günde Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nden taburcu edildi. Ali Yerişanoğlu, başta Op. Dr. Kamran Aghayev olmak üzere tüm İrmet Hospital çalışanlarını teşekkürlerini iletti.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.