Kubilay; ‘Başarı paylaşılınca anlamlı olur’

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çerkezköy Recep Arif Gabralı İlkokulu’ndaki törenlerle kutlandı. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bugün bu mekanı bizlere kazandıran ve kısa bir zaman içinde kaybetmiş olduğumuz hayırsever merhum Recep Arif Gabralı’yı da saygı şükran ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Bu vesile ile ilçemize eğitim kurumu kazandıran eğitime destek olan tüm hayırseverlere ve eğitim seferberliğin de bizlere katkı yapan tüm kamu kurum kuruluşlara ve özel kuruluşlara teşekkür ediyorum. Başarı ekip çalışması ile olur. Bu başarıyı paylaşınca da anlamlı olur. Bütün kurumlarımızı da okullarımızı ve öğretmenlerimizi desteklemeye davet ediyorum” dedi.

Kubilay; ‘Başarı paylaşılınca anlamlı olur’
19 Eylül 2014 Cuma 07:20

 
KATILIM YOĞUN OLDU
Recep Arif Gabralı İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ,Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, ÇEMYO Müdür Yardımcısı Özlem Göksel Berkdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
KALİTELİ BİR EĞİTİM İSTİYORUZ
Saat 10.00’da başlayan kutlama programında Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dördüncü sınıf öğrencilerinden Feyza Çelik öğrenci gözü ile ilköğretim haftası adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Çerkezköy’de 26 bin 619 öğrenci eğitim ve öğretime başladı. Bizler öğretmen arkadaşlar ve öğrencileri en iyi şekilde destekleyen velilerimiz ile birlikte kaliteli bir eğitim istiyoruz” dedi.
BAŞARIYI ZİRVEDE YAKALAYARAK EĞİTİMİ TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ
Erdoğan konuşmasının devamında ise, “Verimlilik noktasında akademik başarı değil, sosyal etkinliklerle sportif faaliyetlere katılımlarla başarı hedeflenmektedir. Bu başarıyı sağlayacak öğretmen arkadaşlar ve veliler bir sonraki ayağımız rehber arkadaşlarımız, hizmet alan öğrenciler ile birlikte başarıyı zirvede yakalayarak eğitim ve öğretimi tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR
Kutlama programının devamında okul öğrencilerinden Derya Kelek’in “Yeni Ders Yılı” adlı şiirini okumasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptığı konuşmada, “Recep Arif Gabralı okulunun anlamını bir kez daha anlamış olduğunuzu düşünüyorum. Okulumuzun ortaya çıkışında katkı sağlayan ve geçmiş günlerde hayatını kaybeden rahmetli Recep Arif Gabralı’yı saygıyla anıyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Umut ediyorum ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz hepimiz için bu dönemde de başarılı olacaklardır. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacaklardır” açıklamasında bulundu.
EĞİTİM EN ESASLI MESELELERİMİZ BAŞINDA GELİYOR
Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Recep Arif Gabralı İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri Bayrak isimli şiiri okudular. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da kutlama programında yaptığı konuşmada, “Eğitim en esaslı meselelerimizin başında geliyor. Çocuklarımızın ve sizlerin geleceğinden önemli bir konumuzun olduğunu düşünmüyoruz. Bizler her nefes alışverişimizde çocuklarımızın sorumluluğunu hep beraber omuzlarımızda hissediyoruz. Bu nedenden dolayı eğitim ile ilgili her konuya, sizlerin geleceği ile ilgili her konuya son derece ciddi şekilde eğiliyoruz. Her kesimden bu şekilde yaklaşım içinde olmasını diliyorum” dedi.
EĞİTİM SEFERBERLİĞİNDE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Kaymakam Kubilay, hayatını kaybeden hayırsever Recep Arif Gabralı’yı da rahmet ile andıklarını ifade ederek, “Bugün bu mekanı bizlere kazandıran ve kısa bir zaman içinde önce kaybetmiş olduğumuz hayırsever merhum Recep Arif Gabralı’yı da saygı şükran ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Bu vesile ile ilçemize eğitim kurumu kazandıran eğitime destek olan tüm hayırseverlere ve eğitim seferberliğin de bizlere katkı yapan tüm kamu kurum kuruluşlara ve özel kuruluşlara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
OLUMSUZLUĞA MEYDAN VERİLMEYECEK
Eğitime önem verdiklerinin altını çizen Metin Kubilay şunları söyledi; “Çerkezköy’de eğitimin en üst noktalara çıkması için Eğitimde Eylem Planı Projesi başlattık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüzle birlikte Kaymakamlık olarak ilçemizde Eğitim Eylem Planı Projesini hayata geçirdik. Bu Projemizi her okul bünyesinde ayrı ayrı başlatarak uygulamaya koyduk. Eylem planı çerçevesinde okullarımızın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takip edilerek bizlere sunulacak. Bunun en ciddi takibini yapacağız. Geçtiğimiz yıl bu vesile ile özellikle çocuklarımızın okullara güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlayan ve bizlere bu anlamda her hangi bir olumsuzluk yaşatmayan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına olmak üzere tüm kolluk personeline teşekkür ediyorum. İnşallah bu yılda çocuklarımızın en güvenli bir şekilde okullarımıza gidip gelmelerini aynı şekilde devam edeceğiz. Okul idareleri ile ve milli eğitim müdürlüğümüz de gerekli çalışmalar yaparak herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecektir”
BAŞARI EKİP ÇALIŞMASI İLE OLUR
Çerkezköy Kaymakamı Kubilay konuşmasının sonunda ise, “İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize ve değerli öğretmen arkadaşlarımıza yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Artan bir performans ve daha büyük gayret ile başarılar temenni ediyorum. Bizzat bütün çalışmaları bütün faaliyetleri tarafımdan takip ediliyor ve değerlendiriliyor. Bu nedenden dolayı arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum. Okullarımıza gerekli desteği veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, birlik ve beraberliğin artırılmasında önemli çabaları olan bu anlamda büyük çalışmalara imza atan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’ya, teşekkür ediyorum. Başarı ekip çalışması ile olur. Bu başarıyı paylaşınca da anlamlı olur. Bütün kurumlarımızı da okullarımızı ve öğretmenlerimizi desteklemeye davet ediyorum” dedi.
HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU
Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından programının sonunda ise Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri eğitmenleri Tuğba Taşçı nezaretinde halk oyunları gösterisi sunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.