Kubilay'dan kurs ziyaretleri

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Kampanyası Çerçevesinde Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda açılan İngilizce kursunu ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman'da katıldı

Kubilay'dan kurs ziyaretleri
12 Kasım 2016 Cumartesi 09:46

Ziyaretleri ile ilgili konuşan Kaymakam Metin Kubilay “Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, ilçemiz için hayati bir öneme sahiptir. Üniversitelerin bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra bulundukları yerlerde sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katkıları büyüktür. Bacasız sanayi de diyebileceğimiz bir vasıfla ilçemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır.” dedi.

Aynı zamanda Yüksekokulda ders verdiğini de söyleyen Kubilay “Yüksekokulda öğrencilerimizin talebi üzerine Halk Eğitim Müdürünü hemen arayarak İngilizce Kursu açılması için talimatı verdim. Kısa sürede açmış olduğumuz kursa 27 kursiyerimiz eğitim görmektedir.” dedi.

Kubilay “Çerkezköy’ ün eğitimde marka kent olması için başlattığımız Halk Eğitim Kampanyasının başladığı günden bu yana 1500 kurs ile 35 bin kursiyere ulaştık. Açılan yüzlerce kurs Çerkezköy’de ilk defa Halk Eğitim Kampanyası sayesinde açıldı. Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezinde değil Okullarımızda, Sivil Toplum Kuruluşlarında uygun görülen her yerde açabiliyoruz. Okullarımızın ışıkları sönmesin, gündüzleri olduğu gibi akşamları da eğitim verilsin istiyoruz.” dedi.

Son olarak hedeflerinin 50 bin kursiyere ulaşmak olduğunu söyleyen Kaymakam Metin Kubilay “Her mahalleye her sokağa ve her eve ulaşmak istiyoruz. 12 kişinin bir araya gelmesi ile istenilen her alanda kurs açabiliriz. Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde açılan tüm kurslarımız ücretsizdir.” dedi.

Kurs ziyaretlerinden sonra Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Şişman  ile bir süre sohbet eden Kaymakam Kubilay, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık olarak Çerkezköy Meslek Yüksekokuluna her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Kubilay ziyaretlerini sonlandırdı.
    
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.