Kubilay; ‘Eğitimde marka kent olmalıyız’

Eski Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndan yapılan tadilat çalışmalarının ardından yeni Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Kütüphane Çerkezköy halkının hizmetine açıldı. Yapılan resmi açılışın ardından Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindeki heyet satranç kursunu ziyaret ettiler

Kubilay; ‘Eğitimde marka kent olmalıyız’
10 Mayıs 2015 Pazar 20:39

 YENİ BİNANIN AÇILIŞI YAPILDI

Çerkezköy yeni Halk Eğitim ve Rehberlik Araştırma Merkezine kavuştu. Cuma günü saat 14.30’da yapılan açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair katıldı.

RAM VE KÜTÜPHANE BULUNUYOR

Açılışı yapılan yeni Halk Eğitim Merkezini gezen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı konuşmada, “Eski Yüksekokul’dan boşalan binanın eğitime devam etmesini istedik ve bu konuda çalışmalar başlattık. Yüksekokul binası Kültür ve Turizm Bakanlığına aitti ve gerekli görüşmelerin ardından yeniden eğitime devam etmesi için burasını halkımızın hizmetine açtık. Rehber Araştırma Merkezi ve Kütüphane olarak hizmette olacak. Merkezi bir konumda sayılacak yer ve hanımlarımızın daha kolay şekilde ulaşım sağlayabileceği bir noktada bulunuyor” diye konuştu.

KOLAYLIK SAĞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “Halk Eğitim Merkezinin yanı sıra Kızılpınar’da hizmette olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’de bu binanın giriş katında hizmette olacak. Özel eğitim alan öğrencilerimizin de buraya ulaşımı daha kolay olacak. Onlar için böyle bir kolaylık sağladığımız içinde ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

EĞİTİMDE MARKA KENT OLMALIYIZ

Eğitim konusunun en önemli meseleleri olduğunu bir kez daha değinen Kaymakam Metin Kubilay, “Eğitim de Marka Kent olmalıyız. Açık Lise’de 3 bin 654 öğrenci, Açık ortaokulda ise 2 Bin 8 öğrenci işlemlerini yapacaklar. Çerkezköy Eğitim’de Marka Kent olmalı ve biz İlçe Milli Eğitim ile beraber bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Halk Eğitim Kampanyası ile 733 kurs ve 15 Bin kursiyere ulaştık, bu sayılar yine de artmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

Kaymakam Kubilay konuşmasının ardından yeni Halk Eğitim Merkezi binasında eğitim alan satranç kursu öğrencileri ile bir araya geldi. Metin Kubilay öğrencileri ziyaret ettikten sonra kendilerini bekleyen aileleriyle de sohbet ederek, eğitime çok önem verdiklerini ve kendisinin de satranç oyununu 40 yaşında öğrendiğini belirterek öğrenmenin yaşı olmadığını ifade etti. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.