Kubilay’dan Doğan Spor ziyareti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, spor kulüplerine yönelik ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Doğan Spor Kulübü’nü de ziyaret ederken, Kulüp yönetimi tarafından kendisine üzerinde ismi yazılı 59 numaralı Doğan Spor forması hediye edildi

Kubilay’dan Doğan Spor ziyareti
12 Şubat 2016 Cuma 18:25

 YÖNETİCİ VE ÜYELERLE BULUŞTU

Çerkezköy Doğan Spor Kulübü’nü ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kulüp yöneticileriyle bir araya geldi. Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal ile birlikte Doğan Spor Kulübü’ne giden Kaymakam Kubilay, burada Kulüp Başkanı Kazım Asbaş, Kulübün Kurucu Başkanı Aysal Güven, Doğan Spor Kulübü yöneticileri, 1965 yılından bu yana yönetimde yer alan eski yöneticiler ile Doğan Spor Kulübü üyeleri tarafından karşılandı.

KURUMLAR ARASI TURNUVA DÜZENLENECEK

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ziyarette yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Kurumlar Arası Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nın bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini vermeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

“GENÇLİK MERKEZİ’NİN TAMAMLANMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

2016 yılının ilk ziyaretlerini sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına yönelik yaptıklarını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Ziyaretlerimiz kapsamında spor kulüplerini de ziyaret etmek istedik. Amacımız birlik beraberliğimizi daha da perçinlemek, diyalog halinde olmak. Spora çok önem veriyoruz. İnsanların sporla uğraşması kötü alışkanlıklardan uzak durmaları demek. Göreve başladığım ilk zamanlarda Gençlik Merkezi’nin ihalesi yapıldı fakat işler yarım kaldı. Onun tamamlanması için çaba sarf ediyoruz. Çerkezköy’ün nüfusu hızla artıyor. Her yıl nüfusumuza yaklaşık 10 bin kişi ekleniyor. Bu nüfusun bir şekilde sporla, kültürle, sanatla tanıştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

OKULLARDA SPOR KULÜBÜ KURULUYOR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla başlattıkları eğitim seferberliğine değindi. Kursların istatistiki verilerini aktaran Kaymakam Kubilay, bu kursların içerisinde sportif ve sanatsal kursların da olduğuna değindi. İçinde bulunduğumuz eğitim – öğretim yılı için yeni bir çalışma başlattıklarını da dile getiren Kaymakam Kubilay, “İlçemizdeki okulların sadece 3 tanesinde spor kulübü vardı. Bu sayıyı artırmak için okullarımızdan spor kulübü kurmalarını istedik. 10 okulda daha spor kulübü kurulması için çalışmalar devam ediyor. Alttan gençler yetişip gelirse daha başarılı sporcular olur. Bu okullarda, bu kulüplerde yetişecek çocuklar ileride her alanda Çerkezköy’ü temsil edecekler.” diye konuştu.

SPORCULAR DA DAHİL EDİLECEK

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan ‘Çerkezköy Yıldızları ile Buluşuyor’ programına başarılı sporcuları da dahil edeceklerini belirten Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy Doğan Spor köklü bir kulüp. 1. Amatör, U-19, U-15 ve U-14 liginde mücadele ediyorsunuz. Bundan sonra diyalogumuzu daha da artırmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR SAHA YAPILACAK

Ziyarette konuşan Çerkezköy Doğan Spor Kurucu Başkanı Aysal Güven, “Biz bu kulübü kurarken sadece bir kulüp vardı. Birçok genç kadroya giremeyerek dışarıda kalıyordu. Biz de bu gençleri bir araya getirmek için bu kulübü kurduk.” dedi. Çerkezköy Doğan Spor Başkanı Kazım Asbaş’ın saha sıkıntısından bahsetmesi üzerine Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, “Spor Salonu’nun yanına gençlik merkezi yapılıyor. Arkasında kalan alanda da proje hazırlanıp saha yapılacak.” bilgilendirmesini yaptı.

Haber: Emrah Çoğalan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.