Küçük Sanayi esnafı beklemede

Pınarça Yolu üzerinde kurulması düşünülen Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, alanın tarım alanından çıkartılıp sanayi alanına çevrildiğini dile getirirken, projenin 1-2 yılda gerçekleşecek bir proje olmadığına dikkat çekti ve "Bekleyip ne olacağını göreceğiz" dedi

Küçük Sanayi esnafı beklemede
13 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

ARTIK TARIM ALANI DEĞİL
Pınarça Yolu üzerinde kurulması düşünülen Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, şu an için kesinleşen bir durumun söz konusu olmadığını fakat sanayi sitesi yapılacak yerin tarım alanından çıkartıldığını ve sanayi alanına çevrildiğini öğrendiklerini dile getirdi.
BEKLEYİP GÖRECEĞİZ
Kırıklar ayrıca, "Bundan sonra istimlak ve proje çalışmalarının da başlayacağını öğrendik" ifadelerine yer verirken, projenin 1-2 yılda gerçekleşecek bir proje olmadığına ve bu yüzden zamana ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Biz de bekleyip ne olacağını göreceğiz" dedi.
DAHA İYİ OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ
Konuşması esnasında, sanayide genel olarak bir iş durgunluğu olduğunu vurgulayan Kırıklar, "Yeni sanayi yapıldığında buradaki sistemi oraya taşıyıp müşteriyi alıştırana kadar zahmet çekeceğiz. Fakat ilerleyen yıllarda esnafın çoğalması ve iş hacminin genişlemesiyle işlerin daha iyi olacağını ümit ediyoruz" cümlelerine yer verdi. Kırıklar, yapılması düşünülen yeni sanayi yeri için itirazları olmadığını da dile getirirken, taşınma esnasında esnafın mağdur edilmesini istemediklerine dikkat çekti ve "Çünkü bize yeni dükkan tahsis edileceği vaat edildi. Bizler bu esnada mağdur edilmek istemeyiz" diye konuştu.
UZAK OLMASI DEZAVANTAJ
Özel müşterileri olduğu için yeni yapılan Sanayi Sitesi'ne taşınmanın çok fazla sıkıntı yaratmayacağını ifade eden Çotanak Oto Sahibi Ferhat Öztürk, tek sıkıntının Yeni Sanayi Sitesi'nin uzak olmasından kaynaklandığını bundan dolayı da burasının daha uygun olduğunu belirtti.
Küçük Sanayi Sitesi'nde 200’ün üstünde dükkan olduğunu ifade eden Özen Oto Eksoz Servisi sahibi Şaban Kırım ise, "Bir iş yapılacaksa, o işi yaptıracak insan bizi bulur. Fakat yapılacak Sanayi Sitesi uzak olduğu için dezavantaj" ifadelerine yer verirken, yeni yapılacak sanayi sitesinde dükkanlarla ilgili bir sıkıntı çıkabileceğini vurgulayarak, durumun gerek yer gerekse dükkan yeri ve değerleri açısından bir an önce netleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.